![]() |
|
|||||||
|
Dołącz teraz!
|
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|
#1 |
|
ford::amateur
![]() Imię: Przemek
Model: S-Max
Silnik: 2.0 TDCI
Rocznik: 2007
|
Witam wszystkich
Pekla mi linka od zwalniania hamulca recznego wiec kupilem caly mechanizm . Czy wie ktos jak go wymienic? |
|
|
|
|
|
#2 |
|
|
Zależy w którym miejscu pękła, ale najlepiej zdjąć pękniętą i założyć nową.Jeżeli założysz w to samo miejsce, to napewno będzie działało, a reszta zostanie Ci na zapas.
|
|
|
|
#3 |
|
![]() Imię: Przemek
Silnik: 2.0 TDCI
Rocznik: 2007
|
Pekla na samym dole przy mechanizmie zwalniajacym
|
|
|
|
|
|
#4 |
|
![]() Zarejestrowany: 02-11-2014
Model: S-MAX
Silnik: 1,8 TDCI
Rocznik: 2008
|
zibicnc musisz rozebrać cały panel środkowy łącznie z podłokietnikiem i wtedy dostaniesz się do mechanizmu hamulca ręcznego
|
|
|
|
|
|
#5 |
|
ford::beginner
![]() Imię: Arek
Silnik: 2.0 TDCi
Rocznik: 2013
|
To wydałeś na to majątek, a sprawa jest do naprawienia. Mi też pękło to ucho, które siedzi w blokadzie zębatki. Jak się dowiedziałem ile kosztuje cały mechanizm, wymontowałem go, nawierciłem kawałek mocnego pręcika przez środek, wsunąłem linkę, zaklinowałem i zaklepałem. Rozwiązanie zdecydowanie mocniejsze niż te oryginalne i ręczny chodzi jak złoto. 2h roboty i kilkaset złotych w kieszeni.
Panel środkowy to jedno, ale trzeba odkręcić ręczny od spodu (śruby pod osłoną termiczną mniej więcej na środku podwozia, raczej bez kanału będzie ciężko) odpiąć linkę główną i wyciągnąc całość górą. Ford się popisał. |
|
|
|
![]() |
| Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|