![]() |
|
|||||||
|
Dołącz teraz!
|
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|
#461 |
|
ford::amateur
![]() Imię: Maciej
Model: Mondeo MK5
Silnik: 1,5 EB 160KM
Rocznik: 2015
|
Dzwonilem dzis do DFS Motors w Swidnicy w sprawie poprawki do klimatyzacji...nikt im narazie problemu nie zglaszal wiec nie wiedza o poprawce, natomiast prosili o telefon jutro, maja sie przez ten czas zorientowac. Naprowadzilem ich, ze niektore Aso juz to maja i wgrywaja klientom, np. Aso Lipski. Pan po drugiej stronie telefonu stwierdzil, ze baza oprogramowania jest globalna i jesli Lipski ma ta poprawke to i oni miec powinni, tylko z racji nie zglaszania dotychczas problemow przez klientow o niej nie slyszeli. Zobaczymy co wymysla do jutra, jakby co jade do nich w sprawie gwarancji na 4 i 5 rok w poniedzialek to i moze klime ogarnaGoście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
|
|
|
|
|
|
#462 | |
|
ford::professional
![]() Imię: slawek
Model: MK5
Silnik: był 2,0 EB 203 AT=> 240 by mm32
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
|
#463 |
|
Moderator
![]() Imię: Robert
Model: Fiesta
Silnik: 1.4L Duratec 16V PFI
Rocznik: 3/2012
|
Proszę nie cytować całych postów !!!
|
|
|
|
|
|
#464 | |
|
ford::advanced
![]() Zarejestrowany: 27-04-2010
Model: Mondeo MK5 → Mondeo MK4
Silnik: EB 240KM, PowerShift
Rocznik: 2013
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
|
#465 |
|
![]() Imię: Michał
Silnik: 2.0 TDCI
|
@[Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ]
Pisz, proszę, na co stawiasz z tym cykaniem bo u mnie też to jest i szału dostaję. BTW: To cykanie z drugiej strony to potwierdza słuszność wyboru Mondeo - w żadnym innym aucie, którym jeżdżę lub jeździłem przez kilka ostatnich lat, tego cykania bym nie usłyszał. Inne hałasy by je zagłuszyły. |
|
|
|
|
|
#466 |
|
|
to nie w środku tylko z zewnątrz moim zdaniem, górny lewy róg tylnych drzwi, naciskajcie a uslyszycie to się przenosi do środka a dokładnie uszczelka.Czyścilem kokpit i mokrą chusteczkę przytrzasnąłem drzwiami i ucichło tak więc prysnąć silikonem w sprayu albo nasmarować masłem Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.. Testujcie jak nie będzie efektu to wtedy będzie ten czarny kewlar bo tam też podłożyłem taką podkładkę z foli.
Bump: To nie uszczelka Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. ale przycisnijcie srebrną obramowkę w tym górnym lewym rogu lewych drzwi to tak cyka i przenosi się do środka, nic będę walczył jak nie znajdę to nie spocznę Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. |
|
|
|
|
|
#467 |
|
ford::average
![]() Zarejestrowany: 27-03-2011
Silnik: 2,0 TDCI 150 KM->204 KM (Heko)
|
Czy w swoich MK5 słyszycie głuche stukanie z zawieszenia przy pokonywaniu niewielkich nierówności? Wydaje mi się, że w moim od samego początku było delikatnie słyszalne, a teraz przy przebiegu 7000 km stało się jakby głośniejsze. Może to kwestia przyzwyczajenia do samochodu i teraz wkraczam w etap "doszukiwania się". Mimo wszystko proszę Wasze spostrzeżenia.
|
|
|
|
|
|
#468 |
|
|
JA nic nie słyszę a mam wyczulony słuch Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
|
|
|
|
|
|
#469 |
|
![]() Zarejestrowany: 27-04-2010
Model: Mondeo MK5 → Mondeo MK4
Silnik: EB 240KM, PowerShift
Rocznik: 2013
|
Ja mam jakieś metaliczne dźwięki przy ruszaniu ale żadnych głuchych przy nierównościach nie zaobserwowałem.
Biner, mi nic przy drzwiach/szybach nie cyka więc to chyba coś innego... Bump: Ja mam jakieś metaliczne dźwięki przy ruszaniu ale żadnych głuchych przy nierównościach nie zaobserwowałem. Biner, mi nic przy drzwiach/szybach nie cyka więc to chyba coś innego... |
|
|
|
|
|
#470 |
|
![]() Imię: Michał
Silnik: 2.0 TDCI
|
@[Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ]
Stawiam na ten czarny plastik (nakładkę) na drzwiach lewych/tył. Naciśnięcie tej chromowej listwy tez daje "cykanie", ale ją potraktowałem silikonem i dalej "cyka". A co więcej - u mnie "cykanie" czarnego plastiku pojawia się, gdy auto jest z tej strony wystawione na działanie słońca (nagrzewa się). To tłumaczy dlaczego czasami to słyszę a czasami naprawdę błoga cisza. Dzisiaj zaplanowałem jakąś walkę z tym plastikiem bo na razie nie miałem czasu i koncepcji jak to wyciszyć. |
|
|
|
![]() |
| Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|