![]() |
|
|||||||
|
Dołącz teraz!
|
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
|
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|
#121 |
|
ford::average
![]() Imię: Bartek
Model: Focus MK2 FL
Silnik: 1.4
Rocznik: 2009
|
W 1.4 nie zmiennych faz rozrządu wiec nie wariatory Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum., lambda odpada bo na zimnym nie ma nic do gadania. Też myślałem o czujniku położenia wału korbowego albo czujnik położenia wałka rozrządu ale u nas błędów brak i podobno jak one sa walnięte to silnik przerywa przy przyspieszaniu.....
|
|
|
|
|
|
#122 |
|
ford::advanced
![]() Imię: Darek
Model: Ford Focus mk2
Silnik: 1.4 80KM, Pb+LPG
Rocznik: 2006
|
Witam,
no właśnie niby lambda nie ma nic wspólnego. Ale jakoś po wyjęciu przewodu sie pogorszyło. Jak rozłączyłem wtyczki to miedziane piny były strasznie skorodowane. Przeczyściłem je tzn tak mechanicznie bo nie miałem sprayu do tego a było tego aż grubo. Podejrzewam że jednak byl problem ze stykami tam bo dziś rano 11st i duża wilgoć i obroty na swoim miejscu eleganckoGoście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. mam nadzieję ze to był problem K... wczoraj ok a dzisiaj znow to samo... Ostatnio edytowane przez dell47 ; 31-08-2015 o 08:48 |
|
|
|
|
|
#123 |
|
|
Właśnie miałem pytać czy problem rozwiązany ale widzę że chyba nie ;/
|
|
|
|
|
|
#124 |
|
|
No właśnie nie. Czyli sonda odpada. Odpiąłem zupełnie dzisiaj i dalej to samo. Jeszcze muszę połączenie masowe to przy silniku sprawdzić bo jakoś trudno mi uwierzyć ze wtedy nagle samo z siebie się pogorszyło... A jak nie to już chyba tylko odma... A sprawdzałeś u siebie luzy zaworowe?
|
|
|
|
|
|
#125 |
|
![]() Zarejestrowany: 12-03-2015
Model: Ford Focus I Hatchback
Silnik: 2.0 16V 130KM
Rocznik: 1999
|
No u mnie odma odpada tak jak mówiłem, czujnik położenia wału korbowego albo czujnik położenia wałka rozrządu odpadają w moim przypadku bo mam wymienione heh Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Ja na razie dałem sobie spokój, bo już nie mam siły do niego Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
|
|
|
|
|
|
#126 |
|
|
To ważna informacja że oba czujniki wałów masz wymienione a dalej się waha.....
Za kilka dni zdejmę kolektor i zobaczę czy "coś" tam znajdę.... |
|
|
|
|
|
#127 |
|
![]() Zarejestrowany: 12-03-2015
Model: Ford Focus I Hatchback
Silnik: 2.0 16V 130KM
Rocznik: 1999
|
Ja znalazłem jeszcze, że ludziom pomaga czyszczenie krokowca, a także często to związek z czujnikiem temperatury...
Cytat: "Ja stawiam na czujnik temperatury 99% bo na cieplym silniku odpala a na zimnym komputer dostaje informacje, ze silnik jest cieply i daje zbyt uboga mieszanke (brak ssania)." |
|
|
|
|
|
#128 |
|
![]() Imię: Kamil
Model: Ford Focus MK2
Rocznik: 2005
|
Gdzieś już sugerowałem czujnik temperatury silnika, ale skłaniałbym się też do tego punktu masowego przy silniku lub samego akumulatora. U mnie przy bardzo dużej wilgotności powietrza gdzieś nad ranem lub wieczorem po odpaleniu silnika i np włączeniu świateł silnik potrafi pojechać po obrotach spadają dość nisko po czym się stabilizują. Występuję też od czasu do czasu taki dziwny dźwięk jakby się woda przelewała ale to tylko rano gdzieś około 5 jak na 1 zmianę do roboty się jedzie. Nigdy to nie występowało później.
|
|
|
|
|
|
#129 |
|
|
Tez myślałem o tej masie ale nie mogłem jej odkręcić tej od silnika zeby przeczyścić. Reszta przeczyszczona i nie pomogło. Dzisiaj przed odpaleniem poruszałem wtyczką od komputera przy aku i odziwo brak spadku obrotów ale było tez dość ciepło więc jutro zobacze a mase mam w planach przeczyścić jak wróce do domu. Zobaczymy...
|
|
|
|
|
|
#130 |
|
![]() Imię: Kamil
Model: Ford Focus MK2
Rocznik: 2005
|
Tak teraz przeglądam sobie książkę sam naprawiam i w rozdziale o sprawdzaniu zespołu przepustnicy jest napisane "odłącz elektryczne złącza zespołu przepustnicy - silnik powinien natychmiast zgasnąć "
|
|
|
|
![]() |
|
| Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|