Forum Ford Club Polska

Sprawdzanie Numeru VIN

Wróć   Forum Ford Club Polska > Forum Ogólne > Ford Garage > Ogólnie o motoryzacji

Dołącz teraz!
Zapraszamy do rejestracji!
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum!

Odpowiedz

Narzędzia wątku Przeszukaj ten temat
Stary 28-09-2015, 20:18   #931
Szkier
ford::beginner

Model: Mondeo Mk5 HB
Silnik: 1.5 EB M6
Rocznik: 2015
Domyślnie Odp: Mondeo MK5 - wrażenia, opinie, uwagi użytkowników - dyskusja okołotematyczna

Si, to jest z samego miasta (Warszawa).

Szkier jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 28-09-2015, 20:23   #932
Arthi2000

Domyślnie Odp: Mondeo MK5 - wrażenia, opinie, uwagi użytkowników - dyskusja okołotematyczna

@Szkier , a Twój poprzedni samochód też benzyna? Bo ja się przesiadłem z ropniaka i może mam jakieś dziwne przyzwyczajenia w operowaniu gazem? Dziwne... jeżdzę głównie sam, raczej spokojnie.
  Odpowiedź z Cytatem
Stary 28-09-2015, 23:15   #933
Szkier
ford::beginner

Model: Mondeo Mk5 HB
Silnik: 1.5 EB M6

Tak, poprzednie 3 auta to benzyny, ale wolnossące
Szkier jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 29-09-2015, 09:20   #934
MateuszS
ford::average

Imię: Mateusz
Model: Mondeo MK5 Titanium X
Silnik: 2,0 TDCI 150 KM

Witam,
dzisiaj przeprowadziłem test ACS, ustawiłem karton o wymiarach 120cm szerokości i ok 150cm wysokości, rozpędziłem auto do ok 25km/h i .... przydzwoniłem w niego Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.. Co prawda auto zaczęło hamować ale nie wyhamował do 0.

Pzdr.
MateuszS jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 29-09-2015, 13:20   #935
Pulse
ford::professional

Model: Mondeo/Titanium
Silnik: 1,5 Ecoboost

Jakie macie zdanie na temat jasnoniebieskiego podświetlenia konsoli? Przyznam szczerze, że jak dla mnie ten kolor jest mdły i nie podoba mi się. Przydałoby się coś bardziej wyrazistego. W sumie ten dość sportowy wygląd auta z zewnątrz też sugerowałby aby kolor podświetlenia wewnątrz był bardziej rasowy, choćby taki czerwony jak w mk IV.
Brak tu jakieś konsekwencji twórcom MDO, w mk III był zielony, w mk IV czerwony, a w mk V jasnoniebieski.
Pulse jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 29-09-2015, 13:29   #936
latar
FCP member

Model: S-Max TitS
Silnik: 2.2 230KM by heko
Rocznik: 2011

W sumie jakaś konsekwencja jest. Było RGB a od następnych generacji lecą CMYKGoście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.

Jasnoniebieski kojarzy się z nowoczesnością (teoretycznie). Hybrydy na ten przykład nie mogą mieć czerwonego podświetlenia bo nie kojarrzy się z prądem w układzie zasilania.

PS Mi też się średnio podoba.
Stary 29-09-2015, 13:58   #937
boncio
ford::expert

Model: Audi Q3 Sportback/Mazda CX-3
Silnik: 1.4e 245KM/2.0 121KM
Rocznik: 2022/2019

Cytat:
Napisał latar Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Było RGB a od następnych generacji lecą CMYK
Dobre Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Jak dojdziemy do końca nie będzie wcale podświetlenia, bo przecież zwiększa spalanie Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
boncio jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 29-09-2015, 15:36   #938
tomsiw

Model: Ford Mondeo MK5 (LB)
Silnik: 1.5L EB 160KM A6

Mi natomiast bardzo się podoba ten niebieski. Swoją drogą każdy mój pasażer zwracał na niego uwagę i dominował pogląd, że ten bladoniebieski kolor podkreśla duże rozmiary samochodu i jego komfort. Myślę, że akurat w kwestii kolorów, to będzie tyle opinii ilu chętnych do jej wyrażenia Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
tomsiw jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 29-09-2015, 15:42   #939
markis

Model: Mondeo Mk5
Silnik: 1.5EB Titanium X

Czy ktoś jest w stanie podać przepis na sprawdzenie działania doświetlania zakrętów przez halogeny przeciwmgielne?

Próbowałem różnych pozycji włącznika świateł (auto, włączone), kierunkowskazów.
W menu nie znalazłem opcji odpowiedzialnej za działanie tej funkcji.
W czasie jazdy nie zauważyłem ich działania i próbowałem to zrobić na postoju, ale nie mi "nie bangla".

Posiadam wersję Titanium+LEDy.
markis jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 29-09-2015, 15:52   #940
Pulse
ford::professional

Model: Mondeo/Titanium
Silnik: 1,5 Ecoboost

Zdaje się, że nie ma takiego czegoś jak doświetlanie zakrętów przez halogeny przeciwmgielne kiedy masz inteligentne światła LED. Bo i po co?
Pulse jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Odpowiedz

Narzędzia wątku Przeszukaj ten temat
Przeszukaj ten temat:

Zaawansowane wyszukiwanie

Zasady postowania