![]() |
|
|||||||
|
Dołącz teraz!
|
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|
#1 |
|
ford::average
![]() Imię: Paweł
Model: Focus MK2 FL, Mondeo MK5 FL
Silnik: 2.0 TDCI 136KM
Rocznik: 2008, 2020
|
Witam,
nieuchronnie zbliżam się do bariery 200tys. km. dlatego muszę wymienić rozrząd w aucie. Na pewno zmieniam rozrząd od razu z pompą wody. Nie wiem natomiast, czy kupić oryginalny, czy szukać jakiegoś zamiennika. Ten, który chodzi mi po głowie to fordowski: [Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ] Czy tu jest wszystko, czy jeszcze trzeba by było dokupić oddzielnie jakiś pasek itd? Z filtrami i olejem nie ma problemu, bo te oryginalne nie są wcale takie drogie, ale przy rozrządzie różnica to ok 200 nawet do 350 zł. No i jeszcze jedna sprawa, która mi nie daje spokoju: Czy kupić samemu części i zaoszczędzić trochę niż przy kupnie u mechanika, czy z drugiej strony dać wolną rękę mechanikowi i gdyby coś się działo, to już jego będzie problem, nie mój? |
|
|
|
|
|
#2 |
|
![]() Imię: Piotr
Model: Mondeo MK V
Silnik: 2.0 TDCI
Rocznik: 2019
|
Rozrządy zawsze robię w ASO. Minimalnie drożej niż "u Wieśka", za to mam spokój w razie W.
PS wg mnie zestaw ok. Pocieszę Cię, że do 1.8 TDCi całość bez pompy to prawie 2800 Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. |
|
|
|
|
|
#3 |
|
ford::expert
![]() Imię: Slawek
Model: PUG 408 GT
Silnik: hybryda
Rocznik: 2025
|
Spokojnie mozesz brac zestaw Dayco, Gates, INA lub Conti.
Kupujac samemu czesci sporo mozna zaoszczedzic. Ps.Wymienic warto rowniez wieloklinowy(osprzetu) jesli nie byl ruszany jeszcze. |
|
|
|
|
|
#4 |
|
ford::beginner
![]() Zarejestrowany: 11-06-2014
Model: Ford Focus MK2
Silnik: 2.0 TDCi
Rocznik: 2004
|
|
|
|
|
|
|
#5 | |
|
![]() Imię: Mateusz
Model: Mondeo MK4 FL
Silnik: 1.6 TDCI
Rocznik: 2011
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
|
#6 | |
|
|
Cytat:
- zestaw rozrządu INA 230zł (pasek, rolka napinacz), - pompa wody SKF 150zł, - olej Motul 913D 164zł/5l, 43zł/l (potrzeba 5,5l), - filtr oleju Knecht 26zł, - filtr powietrza Knecht 42zł, - filtr paliwa Knecht 55zł, - kabina węglowa Knecht 55zł. Może być wg Was? Ogólnie jestem osobą, która na aucie nie ma zamiaru żałować, ale nie chcę też się zaraz dać ponaciągać na firmy itd - wiecie o co chodzi Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Zapytam jeszcze o ten wieloklinowy. Głupia sprawa z tym olejem, że nikt nie produkuje 6l Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. ale widocznie, taka polityka. No z tym rozrządem 2800 to bym chyba siadł i płakał Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. |
|
|
|
|
|
|
#7 |
|
|
Oleju wystarczy 5L i nie daj sie naciagnac Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Zestaw paska klinowego to koszt ok 200zl, napisz najlepiej do nich moze cos zaproponuja. |
|
|
|
|
|
#8 | |
|
|
Cytat:
Co rozumiesz przez zestaw paska klinowego? Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. sam pasek, czy co tam jeszcze idzie, bo oni proponują: - Gates 44zł. Dlatego pytam, czy coś tam jeszcze miałeś na myśli, bo spora rozbieżność cenowa in + Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. |
|
|
|
|
|
|
#9 |
|
|
[Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ]
Ale moze faktycznie sam pasek wymien Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Ostatnio edytowane przez slawek-kali ; 02-11-2015 o 17:40 |
|
|
|
|
|
#10 |
|