![]() |
|
|||||||
|
Dołącz teraz!
|
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|
#1 |
|
ford::amateur
![]() Imię: Grzegorz
Model: Focus MK1 Sedan
Silnik: 1.6
Rocznik: 2004
|
Na początku chciałbym się przywitać gdyż jest to mój pierwszy post na forum. Jestem zadowolonym posiadaczem Focusa MK1 z 2004 roku w wersji sedan.
Tak się szczęśliwie stało że od końca sierpnia jestem także ojcem i jak każdy ojciec staram się zrobić wszystko żeby moja córeczka miała wygodną i bezpieczną podróż. Niestety mam wrażenie że Ford był odrobinę odmiennego zdania i pasy bezpieczeństwa które mam z tył auta są mniej niż "na styk". Żeby zapiąć fotelik (oczywiście tyłem do kierunku jazdy) muszę się*zdrowo nagimnastykować a sam fotelik tak czy siak stoi lekko "pod kątem" bo inaczej się nie da. I tu pojawia się*moje pytanie - czy można wymienić pas bezpieczeństwa na dłuższy, a jeżeli tak to jaki jest orientacyjny koszt takiej zabawy i przede wszystkim - na co zwrócić uwagę podczas takiej wymiany (nie ukrywam że jestem raczej elektronikiem niż mechanikiem i wolę oddać tą robotę w ręce kogoś doświadczonego). Czytałem od przedłużaczach do pasów bezpieczeństwa, ale po pierwsze - 60 cm przedłużenia to zdecydowanie za dużo, po drugie przedłużacze mają*swoją*dodatkową regulację jak w plecaku i boję*się że w razie wypadku to nie wytrzyma, no i po trzecie - nie wierzę że dodatkowe ogniwo nie sprawi że pas będzie mniej wytrzymały. |
|
|
|
|
|
#2 |
|
ford::average
![]() Imię: Jacek
Model: Focus MKIII
Silnik: 1.6 tdci
Rocznik: 2011
|
Wiem, że będę od teraz Twoim ulubionym kolegą Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
[Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ]
|
|
|
#3 | |
|
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
|
#4 |
|
FCP member
![]() Imię: Paweł
Model: Mondeo MK5, Kuga MK1
Silnik: 2,0 EcoBlue 150 KM , 2.0 TDCI 136 KM
Rocznik: 2020, 2008
|
A gdzie masz ten fotelik zamontowany - z przodu czy z tyłu ? bo piszesz że zapinasz tyłem do kierunku jazdy ? Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
|
|
|
|
#5 | |
|
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
|
#6 |
|
FCP member
![]() Imię: Paweł
Model: Mondeo MK5, Kuga MK1
Silnik: 2,0 EcoBlue 150 KM , 2.0 TDCI 136 KM
Rocznik: 2020, 2008
|
z fotelików moje dziewczyny dawno wyrosły Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. , nie wiem czy nie lepiej montować przodem do kierunku jazdy , oczywiście jeżeli się da ,
|
|
|
|
#7 |
|
![]() Zarejestrowany: 16-05-2013
Model: Focus MK2 kombi
Silnik: 1,8 TDCI
Rocznik: 2009
|
Jak masz opcję wyłączenia airbag'a to spróbuj zamontować fotelik z przodu - może tu pasy są dłuższe. Ja tak woziłem swoje dzieci.
|
|
|
|
![]() |
| Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|