Forum Ford Club Polska

Sprawdzanie Numeru VIN

Wróć   Forum Ford Club Polska > Forum Ogólne > Ford Garage > Ogólnie o motoryzacji

Dołącz teraz!
Zapraszamy do rejestracji!
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum!

Odpowiedz

Narzędzia wątku Przeszukaj ten temat
Stary 19-11-2015, 18:11   #1341
olek.tbg

Domyślnie Odp: Mondeo MK5 - wrażenia, opinie, uwagi użytkowników - dyskusja okołotematyczna

Cytat:
Napisał Pulse Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
A jaki masz problem? Odbija?
Tak , odbija. Generalnie w 50% przypadków sytuacja wygląda tak :

- Klapa otwiera się bez problemu
- Przy zamykaniu klapa schodzi do samego dołu (brakuje tylko, żeby się "domknęła" , około sekundy jest w tej pozycji )
- Klapa znowu się otwiera
- Trzeba zamknąć ją ręcznie, elektronika już nie działa.

Występuje to losowo, niezależnie, czy bagażnik jest pusty czy cały zapełniony. Półkę sprawdzałem , siedzi w miejscu .

Auto brałem z placu , specjalnie na tej elektrycznej klapie mi nie zależało. Fakt, fajna sprawa jak się wraca do auta z zakupami w rękach, ale nie jest mi to szczególnie potrzebne. A jak za każdym razem mam się zastanawiać, czy mogę wsiąść do auta czy mam czekać, aż znów się otworzy , to jest to bez sensu Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.

I jak to zwykle bywa z elektroniką - klapa odbija zawsze, kiedy mi się spieszyGoście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.

Odpowiedź z Cytatem
Stary 19-11-2015, 18:25   #1342
biner
ford::professional

Imię: slawek
Model: MK5
Silnik: był 2,0 EB 203 AT=> 240 by mm32
Rocznik: 2015
Domyślnie Odp: Mondeo MK5 - wrażenia, opinie, uwagi użytkowników - dyskusja okołotematyczna

@[Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ] to ty się zastanawiałeś nad SIII i B8?? a czytałeś forum SIII ???? to poczytaj jakie mają usterki to też nie kupisz Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.

Bump: i to po 1000 km przejechanych ,masakra jakie teraz auta robią.
biner jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 19-11-2015, 18:28   #1343
pedroso
ford::advanced

Imię: Piotr
Model: MkV
Silnik: 2.0 203KM ecoboost

Bravo Ja!

Albo niech usunie te posty wrócimy do tematu kiedyś bo nie będe się bawił w dziennikarza powiem tylko tyle:
Gdyby Tatuś zadzwonił i zapytał które z aut chce dostać pod choinkę to Ja i 90% facetów wybrało by BMW. Jak na razie nie ma takiej opcji Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum..
Kiedy stały obok siebie to BMW wyglądało jakby chciało zeżreć Mk5 na miejscu.
Generalnie 4 vs Mk5 jest jak młodszy brat - pojawił się na świecie nie musiał wynosić śmieci, obierać ziemniaków jakby coś zbroił to i tak mu ujdzie płazem. Taki cwaniaczek, skurczybyk.
pedroso jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 19-11-2015, 18:30   #1344
cattani75
ford::expert

Imię: Marek
Model: Mondeo MK5 Titanium, Fiesta MK8 ST-Line
Silnik: 2.0 EB, 1.0 EB
Rocznik: 2016, 2019

Zastanawiałem się, ale... mi przeszło. :-) W superbie jest ok, ale jak siądę w MK5, to od razu czuję, że to auto do mnie przemawia. :-) No i szerokość bagażnika w MK5 ma dla mnie duże znaczenie, a dodatkowych 13 cm robi różnicę, więc niech się megalitry superba schowają, skoro walizki koło wózka nie położę...
cattani75 jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 19-11-2015, 18:32   #1345
biner

Cytat:
Napisał pedroso Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Bravo Ja!

Albo niech usunie te posty wrócimy do tematu kiedyś bo nie będe się bawił w dziennikarza powiem tylko tyle:
Gdyby Tatuś zadzwonił i zapytał które z aut chce dostać pod choinkę to Ja i 90% facetów wybrało by BMW. Jak na razie nie ma takiej opcji Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum..
Kiedy stały obok siebie to BMW wyglądało jakby chciało zeżreć Mk5 na miejscu.
Generalnie 4 vs Mk5 jest jak młodszy brat - pojawił się na świecie nie musiał wynosić śmieci, obierać ziemniaków jakby coś zbroił to i tak mu ujdzie płazem. Taki cwaniaczek, skurczybyk.
Jaki ten bumer ma silnik ??? ile spala oleju ??? oczywiście silnikowego Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Stary 19-11-2015, 18:35   #1346
pedroso

Biegam za Tobą @[Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ] 428i 245KM xdrive
Stary 19-11-2015, 18:46   #1347
olek.tbg

Jakie konkretne te problemy u superba ? Bo też byłem zainteresowany Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.

Bump: Przeleciałem forum superba i to znalazłem : stukanie tylnego zawieszenia, dzwonienie przy przyspieszaniu, i problem z komputer co do ilości ad blue
  Odpowiedź z Cytatem
Stary 19-11-2015, 19:58   #1348
biner

podobno dzwonienie w tsi to norma tak więc dzięki

Bump:
Cytat:
Napisał pedroso Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Biegam za Tobą @[Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ] 428i 245KM xdrive
i jak dużo lepeij się zbiera niż nasz pocisk ??? czy szalu nie ma.

Bump: na cztery kopyta się odbija ale cena bawarki to kosmos
Stary 19-11-2015, 20:09   #1349
pedroso

Dokładnie że też nie pomyśleli w mk5 o 4x4 z naszym motorem i automatem od poczatku sprzedazy to nie moge tego przeżyć. Tu nie ma co porownywac bo jednak u nas przy nieumiejetnym operowaniu gazem cała para idzie w kosmos.
Stary 19-11-2015, 20:12   #1350
biner

dokładnie ale cena zaporowa nie adekwatna do otrzymanego towaru Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Odpowiedz

Narzędzia wątku Przeszukaj ten temat
Przeszukaj ten temat:

Zaawansowane wyszukiwanie

Zasady postowania