Forum Ford Club Polska

Sprawdzanie Numeru VIN

Wróć   Forum Ford Club Polska > Samochody > Ford Focus

Dołącz teraz!
Zapraszamy do rejestracji!
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum!

Odpowiedz

Narzędzia wątku Przeszukaj ten temat
Stary 29-11-2015, 20:01   #1
Eyeshot
ford::amateur

Model: ford focus
Silnik: 1.6
Rocznik: 2002
Domyślnie Przegrzewanie silnika przy wiekszej predkosci,nie dzilaja wentylatory,skoki napiecia

Witam.

Czytalem na forum o podobnym problemie jednak mój jest troszkę inny, mianowicie problem dotyczy dosc szybkiego nagrzewania sie silnika podczas jazdy z predkoscia większą niż 70km/h jadac ok. 60km/h wszystko jest ok, temperatura utrzymuje się na wlasciwym poziomie nawet stojac w korku. Podczas szybszej jazdy wystarczy wyluzowac skrzynie i zachwalę temperatura wraca do normy i tak caly czas. Zaobserwowalem ze waz z prawej strony (gruby) jest goracy natomiast te z lewej strony sa zimne. Wszystkie bezpieczniki sa sprawne ale wentylator siesie nie wlacza nawet gdy temperatura jest na czerwonym polu. Malo tego nie wlscza się tez wentylator klimatyzacji (bezpieczniki ok) i Klima nie dziala(nabita 2 miesiace temu) niedawno jeszcze wszystko było ok. Nie wiem czy to ma zwiazek z tą usterka ale czasami jest jak by skok czy spadek napięcia i kasuje mi licznik i czasami silnik lubi sie przydlawic zaraz po odpaleniu.

Ford fokus 1.6 16v 96r.

Ostatnio edytowane przez Eyeshot ; 29-11-2015 o 20:55
Eyeshot jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 29-11-2015, 21:42   #2
salom

Domyślnie Odp: Przegrzewanie silnika przy wiekszej predkosci,nie dzilaja wentylatory,skoki napi

To jest problem z elektryką, przewodami, połączeniami, wskażnikami. Nie jest to problem szybkiego nagrzewania sie silnika, włącz tryb serwisowy, i podczas jazdy obserwuj wskazania na zegarach i wyswietlaczu.
  Odpowiedź z Cytatem
Stary 30-11-2015, 09:41   #3
Eyeshot
ford::amateur

Model: ford focus
Silnik: 1.6
Rocznik: 2002
Domyślnie Odp: Przegrzewanie silnika przy wiekszej predkosci,nie dzilaja wentylatory,skoki napi

Cytat:
Napisał salom Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Nie jest to problem szybkiego nagrzewania sie silnika
Chyba tez jest to problem nagrzewania się silnika ponieważ skoro nie działa chłodzenie to silnik się grzeje. możliwe że jest to elektryka ale nie wiem jak się za to zabrac, skoro bezpieczniki są sprawne to może sprawdzić wiatraki na "krótko" i zobaczyc czy będa działac??
Eyeshot jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 30-11-2015, 13:20   #4
salom

Wiedzę jak sie za to zabrac, uzyszkasz z Forum, jak użyjesz opcji ,, szukaj,, wpiszesz temat co Cię interesuje, może nawet natrafisz na mój temat, jak walczyłem w to lato z osiąganiem wysokiej temperatury silnika, wywalaniem płynu.
Zrobiłem to po swojemu, inaczej jak fabryka, i póki co działa do dzisiaj.
  Odpowiedź z Cytatem
Stary 03-12-2015, 07:55   #5
Rafał A.(antek)
FORD|AUTHORIZED

Model: Mondeo 4_Focus_Focus 2_Galaxy 3
Silnik: 2.5 T_2.0 16V_1.8 16V_2.0 TDCI
Rocznik: '07_'99_'06_'07

podrzuć link Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Odpowiedz

Narzędzia wątku Przeszukaj ten temat
Przeszukaj ten temat:

Zaawansowane wyszukiwanie

Zasady postowania