![]() |
|
|||||||
|
Dołącz teraz!
|
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
|
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|
#41 | |
|
ford::expert
![]() Imię: wojciech
Model: Smax
Silnik: 2.0 TDCI / 140 KM
Rocznik: 2014
|
Cytat:
Nie wiem jak to się ma przy szybkim przekręceniu włącznika , czy przez ten ułamek sekundy światła nie startują ? Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. |
|
|
|
|
|
|
#42 |
|
![]() Imię: Ł
Model: Kuga Mk3
Silnik: 2.5 FHEV AWD
Rocznik: 2023
|
Z takim przekaźnikiem wpinanym w obwód sterowania świateł jakichkolwiek czy to ksenon czy zenon czy halogen to bym uważał.
Jak wszystko ma się takie coś prawo ... zepsuć. Światła mijania po to są dwa i po to mają dwa oddzielne bezpieczniki, żeby kiedyś gdzieś na łuku na przykład na raz to wszystko nie zdechło i nie nastała ciemność. Fakt jest faktem - skopali to, bo skoro światła automatyczne i sterowane przez BCMi/GEMa, który wie kiedy jest ciemno bo ma czujnik, wie kiedy samochód pracuje chociażby z kontrolki obrotów silnika, to dlaczego nie mógłby odpalać świateł w trybie AUTO dopiero po odpaleniu silnika? W starszych rozwiązaniach automatycznej wycieraczki, jak się zostawiło włączoną, to każde przekręcenie kluczyka, niezależnie od stanu szyby, powodowało pusty przebieg, nawet w środku lata przy 40 stopniowym upale. Potem poprawili. Może ze światłami jeszcze nie dostrzegli tego nieporozumienia.
|
|
|
#43 | |
|
ford::advanced
![]() Imię: Łuksz
Model: S-max Titanium
Silnik: 2,0 TDCI 179 KM (HEKO)
Rocznik: 2006
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#44 |
|
|
Ale przy stacyjce w pozycji zero samochód jest zgaszony , a chodzi o to , że jak zapalisz auto i włączasz światła to pierw jest "zero" , potem pozycyjne , potem "światła mijania : a następnie jest auto .
Więc światła mijania włączają się na ułamek sekundy. |
|
|
|
|
|
#45 | |
|
![]() Imię: Ł
Model: Kuga Mk3
Silnik: 2.5 FHEV AWD
Rocznik: 2023
|
Cytat:
|
|
|
|
#46 |
|
|
Nie , nie o to. Napisał : po zgaszeniu samochodu włącznik daję na "zero" i po zapaleniu wracam do auto. ( post 36 ) Więc na logikę , wracając do auto przechodzę przez " światła mijania " więc skoro mrugną na ułamek sekundy to czy jest sens wyłączać ?
Chodziło tam o wyjeżdzanie z garażu. ( gdzie to w garażu światła się włączają czy jest dzień czy noc ) Więc albo ja czegoś nie rozumiem albo wy Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Chyba , że szybkie włączanie z "zera" na auto nie uruchamia na ułamek sekundy ksenonów to wtedy ma sens. Ostatnio edytowane przez juri2069 ; 22-01-2016 o 00:02 |
|
|
|
|
|
#47 |
|
ford::advanced
![]() Imię: Łuksz
Model: S-max Titanium
Silnik: 2,0 TDCI 179 KM (HEKO)
Rocznik: 2006
|
Nie pisałeś że wyjeżdżasz z garażu Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. wtedy będzie tak jak mówisz i xenony zastartują na ułamek sekundy, niestety. Na to pomysłu nie mam
|
|
|
|
#48 | |
|
ford::professional
![]() Zarejestrowany: 27-03-2014
Model: S-Max
Silnik: 2.0 TDCI 163KM
Rocznik: 2011
|
Cytat:
Uściślijmy, o jakim mignięciu świateł mówimy. U mnie światła włączają się kiedy przełączone mam na AUTO, jest ciemno na tyle by czujnik zadziałał, no i grzeję świece. Czyli stacyjka na pozycji III (ostatniej). Zazwyczaj jest to 2-4 sekundy i mniej więcej na tyle światła się włączają. Bo później wszystko jest odcinane na czas rozruchu. I znów wraca. To samo z radio, wycieraczkami i pewnie resztą urządzeń które nie są niezbędne do rozruchu. Ostatnio edytowane przez woro_woro ; 11-02-2016 o 09:14 |
|
|
|
|
![]() |
|
| Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|