![]() |
|
|||||||
|
Dołącz teraz!
|
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
|
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|
#71 |
|
FORD|ZAWODOWIEC
![]() Imię: Marcin
Model: Mondeo MK5
Silnik: 2,0TDCI
Rocznik: 2015
|
Na tych stronach co podałeś nie ma ani słowa o sofcie AD,który pika w głośnikach,tylko piszą o AC,to co napisałeś.
|
|
|
|
|
|
#72 |
|
Junior Moderator
![]() Zarejestrowany: 09-09-2004
Model: S-Max
Silnik: 2.0 TDCI
Rocznik: 2008
|
było na mondeoclub.ru czy jakośtak, teraz nie mogę znaleźć
poza tym na ucds piszą Эта прошивка нужна для понижения прошивки czyli AC jest do obniżenia, a skoro AD jest najwyższa (update wizard) to logicznie rzecz biorąc... |
|
|
|
|
|
#73 |
|
FORD|ZAWODOWIEC
|
Może i tak,ale jak kiedyś pytałem kolegów co mieli pikanko przez głośniki o ich wersję modułu/softu to auta mieli z 2011 roku jeden a drugi z 2012 roku,więc raczej nie najwyższy soft,no chyba,że aktualizowali ..
|
|
|
|
|
|
#74 |
|
Junior Moderator
|
|
|
|
|
|
|
#75 |
|
FORD|ZAWODOWIEC
|
|
|
|
|
|
|
#76 |
|
Junior Moderator
|
mnie to ciekawi, czy moduł skrętu pasuje 1:1 :> nie chciałbym dostać poduszkiem w twarz Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
|
|
|
|
|
|
#77 |
|
FCP member
![]() Imię: Tadeusz
Model: Mitsubishi Outlander PHEV, C-max Energi (USA) PHEV
Silnik: 2.4 PB, 2.0 PB wolnossące cykl Atkinsona - hybryda plug-in
Rocznik: 2019, 2016
|
Za dźwięk PDC w głośnikach odpowiada radio. Konkretnie tylko i wyłącznie poliftowe Sony w Mondeo/S-max/Galaxy. Wg mnie zmiana softu PDC (poliftowego) nie wpływa na włączenie/wyłączenie odgłosów w głośnikach bo soft interpretuje jakiś komunikat nadawany na CAN przez radio Sony i włącza/wyłącza tę funkcjonalność. Ten sam moduł PDC po wymianie radia Sony na NX "upiera" się, że trzeba dołożyć buzery i po dołożeniu buzerów bez jakiegokolwiek reprogramowania daje odgłosy przez buzery.
Co do "odpowiedzialnego" za przesyłanie komunikatów kąta skrętu w celu skręcania linii - ja bym obstawiał BCMi. Moduł kierownicy z definicji musi wysyłać info o kącie skrętu, bo ono potrzebne jest dla ESP. Przełożenie modułu kierownicy może nie być możliwe, jeśli z jakichś powodów "gada" on z modułem poduszek (przedlift i polift różnią się jak wiadomo w tym zakresie). Elektrycznie raczej bez zagrożeń.
Ostatnio edytowane przez tedi_k ; 22-12-2015 o 23:34 |
|
|
|
|
|
#78 | |
|
FORD|ZAWODOWIEC
|
Cytat:
Bump: Troszkę nakręciłem,są dwie różne sprawy.Pierwsza to dźwięk PDC z głośników radia a druga to automatyczne ściszanie radia przy załączeniu PDC.Automatyczne ściszanie jest realizowane także przez inne radia niż SONY. |
|
|
|
|
|
|
#79 | |
|
FCP member
![]() Imię: Tadeusz
Model: Mitsubishi Outlander PHEV, C-max Energi (USA) PHEV
Silnik: 2.4 PB, 2.0 PB wolnossące cykl Atkinsona - hybryda plug-in
Rocznik: 2019, 2016
|
No i właśnie musiał sobie dołożyć buzerki: [Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ] Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Cytat:
Ostatnio edytowane przez tedi_k ; 23-12-2015 o 00:36 |
|
|
|
|
|
|
#80 |
|
ford::average
Model: Mondeo MK4 Titek S
Silnik: 2.0 tdci 177/403
|
Dzisiaj mnie czeka taka oto mala modyfikacja Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. NX z kamera cofaniaGoście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
|
|
![]() |
|
| Tagi |
| kamera |
| Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|