Forum Ford Club Polska

Sprawdzanie Numeru VIN

Wróć   Forum Ford Club Polska > Forum Ogólne > Ford Life > Hyde-Park

Dołącz teraz!
Zapraszamy do rejestracji!
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum!

Odpowiedz

Narzędzia wątku Przeszukaj ten temat
Stary 26-12-2015, 09:34   #681
gorilla
ford::beginner

Model: mondeo
Silnik: 2.2 tdci
Rocznik: 2004
Domyślnie Re: Odp: Re: Co nas spotkało na trasie czyli nasze nagrania z CAR DVR

Cytat:
Napisał juri2069 Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Jest bardzo wielu , którzy nie jadą przepisowo a.....zbyt wolno. Policja za to nie karze , a moim zdaniem bardziej niebezpieczni są ci , niż ci którzy jadą za szybko.
Tych ślimaków trzeba wyprzedzać w miejscach często niedozwolonych co jest tak jak piszesz niebezpieczne.
Tacy ludzie , którzy boją się jeździć powinni TRACIĆ UPRAWNIENIA. Ja się pytam: kto im dał prawo jazdy ???? To jest nie do pomyślenia co się dzieje na drogach głównie w niedziele i święta!!
Ja cie chlopie. Serio tak myslisz?
nie jada przepisowo a... zbyt wolno - to znaczy nie jada ile dopuszczają znaki tylko wolniej? A może jadą przepisowo 50 w zabudowanym? No i ? Bo za wszystko inne to niestety policja karze, czy wolno czy szybko. Nie ma "ja tu szybciutko" czy "ja tu powolutku".
Powolni kierowcy są niebezpieczni ... no prawie jak drzewa przy drodze.
Ja lubie jezdzic w niedziele i swieta - maly ruch, prawie nie ma tirow, duzo wolnych pojazdow ktore sie swietnie wyprzedza

gorilla jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 26-12-2015, 09:34   #682
Golson
ford::professional

Model: kreatif...
Silnik: zwei zwei liter, BBK + koło dojazdowe 1.2
Rocznik: 2008, 2011, 2018
Domyślnie Odp: Re: Co nas spotkało na trasie czyli nasze nagrania z CAR DVR

Cytat:
Napisał juri2069 Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
moim zdaniem bardziej niebezpieczni są ci , niż ci którzy jadą za szybko.
Tych ślimaków trzeba wyprzedzać w miejscach często niedozwolonych co jest tak jak piszesz niebezpieczne.
Tyle lat żyję, a nie wiedziałem, że istnieją nakazy wyprzedzania... no chyba, że WSK żona z siedzenia obok zmusza do takich manewrów...
Loża Szyderców#16

TW is back! Jot24 nadaje http://loza.nazwa.pl/images/smiles/dog.gif
Golson jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 26-12-2015, 09:43   #683
juri2069
ford::expert

Imię: wojciech
Model: Smax
Silnik: 2.0 TDCI / 140 KM
Rocznik: 2014

Cytat:
Napisał Golson Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Tyle lat żyję, a nie wiedziałem, że istnieją nakazy wyprzedzania...
Pisałem o sobie. Nie ma nakazów wyprzedzania , inaczej to zabrzmiało niż miało. Pomyśl troche Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. i niepotrzebnie się nie czepiaj. Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Zmieniłem , żeby nie było

A twojej wypowiedzi @[Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ] ni chu chu nie rozumiem.
Cytat:
Napisał gorilla Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
to znaczy nie jada ile dopuszczają znaki tylko wolniej? A może jadą przepisowo 50 w zabudowanym?
Napisałem , że wolniej niż dopuszczają znaki. Nie masz prędkościomierza w aucie?
Wielu jest takich którzy jadą 40 na 50 lub 70 na 90 tce. PrzedWczoraj jechałem za gościem RBR który jechał 30 na 50 tce !! Sory !! tam było 90 ! Przyklejony do kierownicy i do przedniej szyby jak na przyssawce. I nie wyprzedzisz bo serpentyny lub TIRy lub inne auta. Więc powtarzam , że ludzie którzy nie potrafią jeździć nie powinni jeździć.
Moja żona jest w 9 miesiącu i jadąc przez dziurawe drogi muszę zwalniać ,bo muszę i zaraz za mną robi się korek. W najbliższym możliwym miejscu zjadę na pare sekund i przepuszczę tych z tyłu bo wiem , że ślimak na drodze jest denerwujący. Nikt na drodze nie jest panem i władcą i nie jest jedyny.
Nie denerwują cie tacy ? Jeśli nie to fajnie. A mnie wkur ..... i dobrze się z tym czuje jak takich wyprzedzam Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Niczego dziwnego nie napisałem aby zaraz wyśmiewać w sumie nie wiem co

Ostatnio edytowane przez juri2069 ; 26-12-2015 o 10:07
juri2069 jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 26-12-2015, 10:21   #684
Golson

Cytat:
Pisałem o sobie. Nie ma nakazów wyprzedzania , inaczej to zabrzmiało niż miało. Pomyśl troche Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. i niepotrzebnie się nie czepiaj. Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Zmieniłem , żeby nie było
Pomyśl trochę i przestań wypisywać brednie.

W miejscu niedozwolonym się nie wyprzedza. Jeżeli w takim miejscu się wyprzedza to trzeba mieć świadomość ewentualnych następstw, a nie szukać winnych wokół siebie.

Może WSK mnie oświeci i wskaże jakiś nakaz jazdy z minimalną prędkością, którą sobie WSK wymyślił? (poza autostradami i odcinkami wyznaczonymi znakami pionowymi C-14 i C-15)
Loża Szyderców#16

Stary 26-12-2015, 10:28   #685
hak64
ford::advanced

Imię: Henryk
Model: inny
Silnik: 3,6
Rocznik: 61
Domyślnie Odp: Co nas spotkało na trasie czyli nasze nagrania z CAR DVR

Zaś robicie nowy offtop. Andrzej się wkurzy i przeniesie wos w zaświaty, tam zaś bydziecie se mogli dać po pysku, albo wymienić się uprzejmościami (jak kto woli). Jo sam do tych grzecznych szoferów nie należa, ale tyż mi nerwami narywo, jak widza takigo ślimoka, co nie dość że wlecze się jakby mioł pyndale, a nie silnik pod maską, to jeszcze jedzie 1,5 m od krawężnika, żebyś go czasym nie wyprzedził.
Stary 26-12-2015, 10:30   #686
gorilla

Model: mondeo
Silnik: 2.2 tdci
Rocznik: 2004
Domyślnie Re: Odp: Re: Co nas spotkało na trasie czyli nasze nagrania z CAR DVR

Cytat:
Napisałem , że wolniej niż dopuszczają znaki.
nie nie napisales - ale tak to odgadlem.
Cytat:
Nie denerwują cie tacy ?
owszem denerwuja i zdarza mi sie wyprzedzic cos takiego w miejscach niedozwolonych.
ale nie uwazam, ze taki slimak jest bardziej niebezpieczny i nalezy mu zabrac prawko.
bedzie bardziej niebezpieczny jak juz sie nauczy i kupi TDCI Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
gorilla jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 26-12-2015, 10:41   #687
juri2069
ford::expert

Imię: wojciech
Model: Smax
Silnik: 2.0 TDCI / 140 KM
Rocznik: 2014
Domyślnie Odp: Re: Odp: Re: Co nas spotkało na trasie czyli nasze nagrania z CAR DVR

Hak ładnie to ująłeś , ale jak ja o tym od kilku postów piszę to spotykam się z krytyką. Ciekawe od kogo?? Czyżby O wilk umowa??
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.

Cytat:
Napisał Golson Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
W miejscu niedozwolonym się nie wyprzedza. Jeżeli w takim miejscu się wyprzedza to trzeba mieć świadomość ewentualnych następstw
Przecież dokładnie to napisałem , po co powtarzać ?

Cytat:
Racja. Każdy wyprzedza na swoją odpowiedzialność

Cytat:
Napisał gorilla Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
nie uwazam, ze taki slimak jest bardziej niebezpieczny i nalezy mu zabrac prawko.
Tego też nie napisałem , tylko napisałem , że należy zabierać prawko komuś kto się boi jeździć. Wiesz o co chodzi i na pewno spotykasz wielu takich na drogach.
Bo dla egzaminatorów ważniejsze jest 50 w zabudowanym niż jazda pewna i dynamiczna. Pojedziesz 51 i oblałeś. Ale jak 10 minut nie wyjedziesz z bocznej to jest ok. Taka jest różnica i wielki ból , że kierowcy którzy nie powinni wyjechać na drogi zdają egzamin Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Andrzej sory już nie spamuje Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.

Ostatnio edytowane przez juri2069 ; 26-12-2015 o 10:44
juri2069 jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 26-12-2015, 10:49   #688
Golson

Domyślnie Odp: Re: Odp: Re: Co nas spotkało na trasie czyli nasze nagrania z CAR DVR

Cytat:
Przecież dokładnie to napisałem , po co powtarzać ?
Więc po co szukasz winnych wokół siebie i próbujesz dowodzić, że niebezpieczna sytuacja jest wynikiem ich wolnej jazdy? Nie jest. Jest tylko i wyłącznie wynikiem ryzyka podejmowanego przez Ciebie.

Cytat:
Tego też nie napisałem , tylko napisałem , że należy zabierać prawko komuś kto się boi jeździć. Wiesz o co chodzi i na pewno spotykasz wielu takich na drogach.
Bo dla egzaminatorów ważniejsze jest 50 w zabudowanym niż jazda pewna i dynamiczna. Pojedziesz 51 i oblałeś. Ale jak 10 minut nie wyjedziesz z bocznej to jest ok. Taka jest różnica i wielki ból , że kierowcy którzy nie powinni wyjechać na drogi zdają egzamin Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Andrzej sory już nie spamuje Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Nikt nie rodzi się mistrzem kierownicy. Lepiej jechać 10km/h wolniej niż 5 za dużo... Jeżeli ktokolwiek ocenia warunki na drodze/swoje umiejętności na jazdę z prędkością taka a nie inną spróbuj to uszanować i nie poganiaj.

Może zamiast zabierać prawo jazdy tym wolniej jeżdżącym powinni wprowadzić obowiązek badań psychologicznych? I tych co się ponadprzeciętnie frustrują m.in. zbyt wolną jazdą zwyczajnie uwalniać od stresu odbierając uprawnienia? Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Loża Szyderców#16

Stary 26-12-2015, 11:02   #689
jvc
Feel The Difference

Imię: Mirek
Model: MK5 Titanium X, Focus MK4 St-Line
Silnik: 2,0tdci 150=>180=>200+, 1,0 125KM
Rocznik: 2016,2018

Dobra Panowie, koniec OT

Mój mondek
...Powered by heko...

Bądź
NIEBIESKI-zarejestruj się

jvc jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 28-12-2015, 19:24   #690
tegies

Imię: Tomek
Model: inny
Silnik: 1.4
Rocznik: 2002

Gratulacje dla tego rowerzysty...
Nie powinien czasem w kamizelce odblaskowej jechać?

Ostatnio edytowane przez Andrzej ; 03-01-2016 o 11:39
tegies jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Odpowiedz

Tagi
droga , dvr , nagrania , rejestrator , trasa

Narzędzia wątku Przeszukaj ten temat
Przeszukaj ten temat:

Zaawansowane wyszukiwanie

Zasady postowania