![]() |
|
|||||||
|
Dołącz teraz!
|
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|
#1 |
|
ford::beginner
![]() Imię: Staszek
Model: transit
Silnik: 2.0 tdci 125 km
Rocznik: 2003
|
Mam takie oto pytanko . Kratki nadmuchów na przednią szybę działają jak dla mnie trochę dziwnie te po bokach z prawej działają sprawnie a te w środku przykładając rękę wieje tylko delikatnie . Pytanko moje czy te typy tak maja czy coś jest nie tak . Dodam że jedynie jest kłopot odparować szybę jak zaparuje dosyć mocno ale już potem nie ma żadnego problemu nie paruję ani trochę .
|
|
|
|
|
|
#2 |
|
ford::average
![]() Imię: Olek
Model: Transit
Silnik: 2000
Rocznik: 2005
|
Moim zdaniem układ nawiewu w Transicie (przynajmniej Mk6) jest "do bani". Chyba, że w moim mam coś nie tak. Np. żeby wiało na dół, trzeba zamknąć nawiewy w przód. Nawiewy na boczne szyby też są słabe. Szczerze mówiąc, żeby odparować przednią szybę, włączam jej ogrzewanie :-)
|
|
|
|
|
|
#3 | |
|
FORD|AUTHORIZED
![]() Imię: Wojciech
Silnik: 2,0 TDCI
|
Cytat:
Ale nie kumam zupełnie, dlaczego z tych nawiewów leci całkowicie zimne powietrze w pośrednich położeniach gałki temperatury - dopiero przy ustawieniu jej na maks. temperaturę, leci z nich gorące powietrze. Natomiast w nawiewach górnych (na szybę) i dolnych (na nogi) można uzyskiwać pośrednie temperatury. Tak jest u mnie...
Zgredzik Ostatnio edytowane przez wojtekjanus ; 31-12-2015 o 10:12 |
|
|
|
|
|
|
#4 |
|
ford::beginner
![]() Imię: Staszek
Model: transit
Silnik: 2.0 tdci 125 km
|
U mnie nie ma problemu z temperaturami tylko dziwi mnie fakt że z nadmuchów na szybę przednią z kratek po bokach dmucha mocno a ze środkowych słabiej . Z tego co widzę a mam tranzola od wakacji to one żyją swym życiem czasem coś się zepsuje potem samo naprawi itd normalnie czarna magia
|
|
|
|
|
|
#5 | |
|
FORD|AUTHORIZED
|
Cytat:
|
|
|
|
#6 |
|
|
A czy tylko w moim nie działa nawiew na boczne szyby przy lusterkach? Nawet po przełączeniu nawiewu na przednią szybę i zamknięciu nawiewu na przód, w bok wieje tak słabo, że boczne szyby nie odparowują.
|
|
|
|
|
|
#7 |
|
FORD|AUTHORIZED
|
U mnie te boczne nawiewy też ledwo co wieją, ale spora część trójkąta odparowuje... Może masz wilgoć w kabinie - sprawdzałeś co się dzieje pod przednimi dywanikami?
|
|
|
#8 |
|
|
Pod dywanikami jest sucho. Taka sytuacja występuje, jak na zewnątrz jest deszcz lub śnieg.
|
|
|
|
|
|
#9 | |
|
FORD|AUTHORIZED
|
Cytat:
Ewentualnie - kiedy nie ma mrozu i masz klimę, można ją włączyć dodając grzanie, zwłaszcza gdy jedzie się busem z kpl pasażerów i cały tył jest zaparowany.
|
|
|
|
#10 |
|
ford::advanced
![]() Imię: Michał
Model: mk5, mk6, master,LT46,canter
Silnik: 2.5d;2.0;1.9 ;2,2; 2,8; 2,8
Rocznik: 1997, 2003, 2005, 2005, 1997,2003
|
przetestowałem temat z jakiegoś Galileo czy innego programu: Kup żwirek silikonowy taki koci, 2 skarpety uzupełnij zawiąż szczelnie, 1 na szybę w kącie 2 pod nagrzewnice. Tydzień i nie masz problemu Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Dodatkowo Ci powiem, że w jednym aucie miałem problem z parowaniem przez niesprawną klimatyzację. Zamarzał parownik i przez wloty dawało parę do auta Jeszcze jeden wątek sprawdź szybę przednią czy gdzieś klej nie puścił: zdejmij plastiki boczne sprawdź tam i całą podsufitkę w przy szybie. Nasze Fordy mają nawet po 16 lat usterki będą pojawiać się coraz nowsze.. Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Ostatnio edytowane przez bksfuo ; 09-01-2016 o 17:16 |
|
|
|
![]() |
| Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|