![]() |
|
|||||||
|
Dołącz teraz!
|
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|
#1 |
|
ford::beginner
![]() Zarejestrowany: 06-09-2015
Model: Ford FUSION
Silnik: 1.4 TDCI
Rocznik: 2004
|
Witam,
Stałem się posiadaczem Forda Fusion 1.4 TDCI z 2004 roku.. Niestety kolega miał przykry incydent gdy jechał leśną dróżką i skończył z korzeniem wbitym w przód samochodu, wcześniej odbijając się od drzewa. Proszę Was koledzy o kilka informacji w wyborze części by Fusiona poskładać do takiego stanu w jakim był. Poniżej załączam kilka zdjęć jak to wygląda.. - znalazłem kompletny przód: pas przedni, chłodnica wody, chłodnica klimy, wentylator, belka.. [Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ] - znalazłem również drzwi przód i tył w kolorze J4 - może się obędzie bez ich malowania. [Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ] - maski nie chce klepać, szpachlować i malować, wole kupić nową, z racji jej niskiej ceny jest to bardziej opłacalne.. Tylko do Fusion Plus.. Panowie, czy ona spasuje mi do zwykłej wersji przed liftem? [Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ] Z góry dziękuje Wam za pomoc.. Pozdrawiam Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. |
|
|
|
|
|
#2 |
|
ford::amateur
![]() Zarejestrowany: 02-01-2016
Model: Fusion
Silnik: 1.4 disel
|
na bogato widzę ...
na pewno opłaca się go robić ? |
|
|
|
|
|
#3 |
|
|
Za niską, wręcz śmieszna cenę go kupiłem, więc wydaje mi się, że się opłaca.
Podłużnice, zawieszenie jest nie ruszone. Silnik pali. Poduszki nie wystrzeliły. |
|
|
|
|
|
#4 |
|
ford::expert
![]() Imię: Kuba
Model: Fiesta mk4 i pół/Fusion FL/ Focus mk3.0/ Fiesta mk7
Silnik: 1.3/1.4 Duratec/ 1.6 TDCI/ 1,25
Rocznik: 2000/2006/2011/2010
|
Maska w każdej wersji jest identyczna - jedyna różnica to wykończenie grilla (w tej aukcji jest satyna, więc będzie ładniej niż przed zderzeniem)Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Do listy części trzeba też doliczyć obydwa zderzaki, błotnik lewy przedni i raczej prawy także, prostowanie błotnika lewego tylnego, słupka A po stronie kierowcy, próg po stronie kierowcy również jest wgnieciony, lampy na 100% mają połamane zaczepy (od biedy można je pospawać). Poza tym potrzebna będzie duża liczba spinek, kilka wiązek (m.in. do klaksonu), możliwe, że do wymiany będzie jeszcze jakiś element klimatyzacji - wszystko wyjdzie w trakcie rozbierania. Wg mnie lepiej byłoby go sprzedać np. na części i kupić nieuszkodzony egzemplarz. Kwota za części i robociznę może się okazać całkiem wysokaGoście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
|
|
|
#5 |
|
|
Dzięki kolego kubaw20055 za rady.
Dokładnie to jest do wymiany co napisałeś.. Będę robił to etapami. Mam znajomego mechanika i blacharza, więc może nie będzie tak źle. Zatem zainteresuję się tą maska.. Jeśli pas przedni i maska są z anglika to w nie będzie problemu ze spasowaniem z resztą? Ostatnio edytowane przez Sonix ; 03-01-2016 o 20:13 |
|
|
|
|
|
#6 |
|
ford::average
![]() Zarejestrowany: 15-08-2010
Model: FUSION FX SILVER
Silnik: 1,4 DURATEC 80KM + gaz sekwencja BRC
|
|
|
|
|
|
|
#7 |
|
|
Dzięki za linki..
Panowie zderzak przedni od plusa przed liftem i wersji po lifcie również pasuje do wersji zwykłej przed liftowej? |
|
|
|
|
|
#8 |
|
ford::expert
![]() Imię: Kuba
Model: Fiesta mk4 i pół/Fusion FL/ Focus mk3.0/ Fiesta mk7
Silnik: 1.3/1.4 Duratec/ 1.6 TDCI/ 1,25
Rocznik: 2000/2006/2011/2010
|
Zderzaki są kompatybilne, ale do starszej wersji auta lepiej już zamontować przedliftingowy zderzak z plusa jeśli taki już musi byćGoście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Po fl zderzak zdecydowanie odbiega wyglądem od reszty nadwozia. Poza tym zderzak z plusa ma dodatkowe nakładki, które powinny mieć kontynuację na błotnikach przednich, progach aż do tylnego zderzaka. Sam zderzak z tymi listwami będzie wyglądał dosyć dziwnieGoście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
|
|
|
#9 |
|
Fusioneer
![]() Imię: Rafał
Model: Fusion Trend Gold-X
Silnik: DuraTec 1.4 (FXJA)
Rocznik: 2009
|
Dla zobrazowania - przykładowe zdjęcia "mordy" Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Różnice są widoczne - grubość i kształt listew, deseń kratek, itp...
a) przed liftem: Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. b) po lifcie Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
|
|
|
|
#10 |
|
|
Panowie, dziękuje Wam bardzo za wyjaśnienie tego. Ja sam gapiłbym się w te zdjęcia cały dzień i nie dostrzegłbym wszystkich różnic, wersji przed liftem, przed liftem plus i po lifcie.
Ok, zaczynam powoli kompletować części.. |
|
|
|
![]() |
| Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|