Forum Ford Club Polska

Sprawdzanie Numeru VIN

Wróć   Forum Ford Club Polska > Samochody > Ford Focus

Dołącz teraz!
Zapraszamy do rejestracji!
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum!

Odpowiedz

Narzędzia wątku Przeszukaj ten temat
Stary 06-01-2016, 12:04   #31
richmond
ford::beginner

Imię: Ryszard
Model: Mondeo MK3
Silnik: CDTi
Rocznik: 2001
Domyślnie Odp: ciężko odpala przy mrozie TDDI 90KM

Cytat:
Napisał J@colo Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Co ma piernik do wiatraka, ja piszę o filtrze paliwa.

Tak jak pisałem na początku jest to wyraźny objaw zapowietrzania się filtra czyli cofania paliwa a najczęstsza przyczyna to nieszczelność na połączeniach przy filtrze.

Takie częste wykręcanie filtra i zapowietrzanie pompy, która jest smarowana paliwem, może poskutkować tym że za niedługo będziesz regenerował pompę.

Zaworek zwrotny można dać przed filtrem lub za, a jeżeli pompkę do paliwa to przed filtrem.

A tak naprawdę jeżeli jest wszystko szczelne nie potrzebne są żadne pompki i zaworki.
oczywiscie ze jesli wszystko sprawne to nie potrzebne. ale jakby tak było to by auto odpalalo i nie wymyslal bym takich rozwiązań...
chce tak zrobić, zeby dowiedzieć się czy w tym tkwi problem :0

Bump:
Cytat:
Napisał Uziu Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
jeden jest wlot z baku, drugi jest zasilanie pompy, a ten co masz zdjety na fotce to powrot z pompy i wtryskow, mogles miec kawalek folii, w moim tez tak bylo, po wymianie pracowal mi kilka min i gasl, zalewalem filtr, odpowietrzalem i znow ta sama sytuacja, az sie wkurzylem i zdjelem wszystko i patrze a tam folii kawalek nie wiem skad.
p.s zasilenie pompy znajdziesz bez problemu, bedzie to ten co idzie do pompy pojedynczy, ten co masz zdjety to tez idzie do pompy ale on juz jest od powrotu i na nim jest taki grzybek metalowy, jest to zawor rozprezny.
jak miałes ten kawałek folii to udało się Tobie wyciągnąc cały czy kupiłeś nowy filtr?? u mnie kilka dni po wymianie normalnie odpalał i dopiero przy mrozach zaczął świrować. Jak ściągnąłem ten przewód to zauważyłem takie coś w środku i nie idzie tego ruszyć. Nie wiem czy to normalne w tym filtrze, czy może jakaś wada fabryczna...

Ostatnio edytowane przez richmond ; 06-01-2016 o 19:03
richmond jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 07-01-2016, 02:06   #32
Uziu
ford::expert

Imię: Paweł
Model: VW Passat/Mercedes-Benz
Silnik: 1.9 TDI/2.7CDI
Rocznik: 1998/2005

u mnie byl ten kawaleczek folii taki luzny, jakby z opakowania filtra czy cos, doslownie taki skrawek ze 2cmx2cm moze ciut wiekszy i normalnie to wyjąłem jakims wkretaczkiem czy tam czyms. Po tych przygodach juz nigdy nie kupie najtanszego filtra, jak rowniez filtrona i wixa, nic nie warte, to samo oleju, nigdy nic z tych marek.
Uziu jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 07-01-2016, 16:42   #33
richmond

dzisiaj odpalał tak samo, czyli na 2x przy czym długo kręciłem i walił jak traktor Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. juz prawie prawie prawie odpalił i nic. Za drugim poszło łatwiej.
po powrocie otworzyłem korek wlewu i usłyszałem mocne sssssssyknięcie Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
nie wiem, czy to normalnie ???
później otworzyłem maske i przez kilka sekund słyszałem sssyk z pod maski, ale raczej z okolicy podszybia
Stary 07-01-2016, 16:46   #34
cezarg1410

Model: Focus MK3.5
Silnik: 2.0 TDCI 180
Rocznik: 2018

To raczej nienormalne.
Nie działa ci odpowietrzenie zbiornika w związku z czym pompa nie może zassać ropy.
Tak mi się wydaje.
Stary 07-01-2016, 16:56   #35
richmond

Cytat:
Napisał cezarg1410 Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
To raczej nienormalne.
Nie działa ci odpowietrzenie zbiornika w związku z czym pompa nie może zassać ropy.
Tak mi się wydaje.
tez wydaje mi sie dziwne bo u mnie w mondeo nie ma takiego ssania przy odkręceniu korka wlewu
Stary 07-01-2016, 16:59   #36
juri2069

Imię: wojciech
Model: Smax
Silnik: 2.0 TDCI / 140 KM
Rocznik: 2014

A jakbyś spróbował zapalić następnym razem przy odkręconym wlewie? Nie wiem czy to coś da , ale może faktycznie paliwa nie da rady zassac?
juri2069 jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 07-01-2016, 17:00   #37
richmond

Cytat:
Napisał juri2069 Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
A jakbyś spróbował zapalić następnym razem przy odkręconym wlewie? Nie wiem czy to coś da , ale może faktycznie paliwa nie da rady zassac?
właśnie mam taki plan Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. tylko musze poczekać az auto ostygnie bo ciepłe pali dobrze
Stary 07-01-2016, 17:06   #38
juri2069

Imię: wojciech
Model: Smax
Silnik: 2.0 TDCI / 140 KM
Rocznik: 2014

To pewnie rano, albo przed spaniem a rano się upewnisz jeszcze raz.
Taka ciekawostka - w pracy mamy stara 266 i też nie odpowietrza, tylko że o dziwo pali i jeździ bez problemu , ale po przejechaniu kilkunastu , kilkudziesięciu km 150 litrowy zbiornik niewyobrażalnie się wsysa Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Nawet nie wiedziałem , że tak blacha może się wessać i nic mu nie jest Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
juri2069 jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 07-01-2016, 17:16   #39
Uziu

Imię: Paweł
Model: VW Passat/Mercedes-Benz
Silnik: 1.9 TDI/2.7CDI
Rocznik: 1998/2005

musisz udroznic odpowietrzenie zbiornika.
Uziu jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 07-01-2016, 20:38   #40
richmond

Cytat:
Napisał Uziu Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
musisz udroznic odpowietrzenie zbiornika.
gdzie to? jak to zrobic??
Odpowiedz

Narzędzia wątku Przeszukaj ten temat
Przeszukaj ten temat:

Zaawansowane wyszukiwanie

Zasady postowania