Forum Ford Club Polska

Sprawdzanie Numeru VIN

Wróć   Forum Ford Club Polska > Samochody > Ford Focus

Dołącz teraz!
Zapraszamy do rejestracji!
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum!

Odpowiedz

Narzędzia wątku Przeszukaj ten temat
Stary 11-01-2016, 22:49   #1
nyzrum
ford::average

Imię: Sebastian
Model: Mondeo MK5
Silnik: 1.5 ecoboost 165km
Rocznik: 2019
Domyślnie mechanizm wycieraczek - śruba

Cześć. Jako, że mam problem z grzaniem szyby przedniej (grzeje tylko połówka pasażera) oraz chciałem wymienić filtr kabinowy zabrałem się niedawno za ściąganie ramion wycieraczek aby zdemontować podszybie.... Prace nie trwały długo, skończyły się na zerwanym gwincie śruby trzymającej ramie wycieraczki. Kure**** było tak zapieczone, że przy włożeniu niewielkiej ilości siły gwint zerwał się tuż nad ramieniem. Sprawdziłem czy wycieraczka się trzyma, jest tak zapieczona, że jeżdżę już tak w sumie kilka tygodni a teraz sporo wycieraczki tańczą na szybie i jest wszystko ok. Zakończyłem pracę bo nie wiem czy ten gwint to część całego mechanizmu, czy wystarczy wymienić samą śrubę? Nie chciałem tego rozgrzebać bo jak by się okazało, że muszę latać za mechanizmem z tak błahego powodu to byłbym wściekły - tak czy siak trzeba to zrobić. Więc pytanie do Was - ta śruba to nieodłączna część mechnizmu? Urwany gwint oznacza wymianę całego mechanizmu czy samej śruby? Jak to wygląda?

nyzrum jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 11-01-2016, 23:00   #2
Uziu
ford::expert

Imię: Paweł
Model: VW Passat/Mercedes-Benz
Silnik: 1.9 TDI/2.7CDI
Rocznik: 1998/2005
Domyślnie Odp: mechanizm wycieraczek - śruba

ja tez kiedys mialem z tym przygode i chyba tam jest sruba wkrecona w ten trzpien, chyba M6, jutro zerkne dokladnie, ale juz nie pamietam, czy przypadkiem tam nie rozwiercalem i nie gwintowalem tego....
Uziu jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Odpowiedz

Narzędzia wątku Przeszukaj ten temat
Przeszukaj ten temat:

Zaawansowane wyszukiwanie

Zasady postowania