Forum Ford Club Polska

Sprawdzanie Numeru VIN

Wróć   Forum Ford Club Polska > Forum Ogólne > Ford Garage > Kupujemy auto

Dołącz teraz!
Zapraszamy do rejestracji!
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum!

Odpowiedz

Narzędzia wątku Przeszukaj ten temat
Stary 21-01-2016, 23:27   #1
fokafocus

Domyślnie Prośba o sprawdzenie Focusa mk3 2014 r

Cześć,
Zamierzam kupić Forda Focusa z 2014r, hatchback 1.6 Ecoboost 150 KM. Czy moglibyście mi sprawdzć ten samochód? Vin: WF0KXXGCBKEU08001

Oglądałem go ale w fatalnych warunkach. Środek wygląda na b. świeży (w ogłoszeniu wpisane 20 tys. przebiegu) wszystko (skrzynia itp) chodzi płynnie, plastiki nie trzeszczą pod naporem. Mam tylko wrażenie, że trzeba zbyt długo trzymać przycisk START żeby odpalił. Mam doświadczenie z Renault, tam odbywa się w miarę szybciej ale podczas sprawdzania Forda temperatura była pewnie -10 i samochód cały zaśnieżony, stał przez kilka dni.

Będę wdzięczny za jakiekolwiek sugestie Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.

EDIT: Dodam jeszcze jego Cenę - 55000zł

Ostatnio edytowane przez fokafocus ; 21-01-2016 o 23:29 Powód: Dodanie ceny samochodu
  Odpowiedź z Cytatem
Stary 21-01-2016, 23:30   #2
czeslaw555
ford::average

Imię: Czesław
Model: LB
Silnik: 2.0 HDi
Rocznik: MK5
Domyślnie Odp: Prośba o sprawdzenie Focusa mk3 2014 r

[Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ]
Stary 21-01-2016, 23:35   #3
aprox99
ford::expert

Imię: Piotr
Model: Audi A4 TDI,Fiesta
Silnik: 2L 150 KM,1,25-82 KM
Rocznik: 2014,2014

fajnie tam pisze:stan licznika(odczytany).To tylko aluzja do ostatniego tematu o przebiegu.Pozdr.
aprox99 jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 21-01-2016, 23:44   #4
fokafocus

@czeslaw555 dzięki za link! Znalazłem go ale nie widziałem jakąś inną stronę w archiwum Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
@aprox99 Możesz podrzucić link do konkretnego tematu? Chyba nie znajduję tego o co Ci chodzi.

EDIT: Znalazłem sobie już ten temat ale tak nie do końca się z tym zgadzam. Owszem, zawsze jest ryzyko, że nawet w ASO Cię "wydymają" ale jednak takim sposobem uda się chociaż wykryć 75% grzebania przy licznikach.

Mam jeszcze pytanie, czy da się sprawdzić historię auta jeśli chodzi o wypadki?

Ostatnio edytowane przez fokafocus ; 21-01-2016 o 23:49
  Odpowiedź z Cytatem
Stary 22-01-2016, 11:10   #5
moto-zakup
ford::amateur

Imię: Dominik
Model: Ford Mondeo
Silnik: 2.0TDCi
Rocznik: 2010

Co do zapisu ,,przebieg auta,, a ,,stan licznika,, gdyby nie było z tym problemów w przeszłości to uwierz że ten zapis by się nie pojawił ,,stan licznika - odczytany,,. Od znajomego sprawdzającego auta słyszałem ostatnio o przekręconym aucie sprzedawanym przez komis przy aso - auto było sprowadzone mówimy o aso Froda.
Sprawdzałeś to auto w jakiś inny sposób niż tylko wizualny.
Przeszłość wypadkowa to jedno a naprawy wykonane bo zakończeniu leasingu to drugie. Podobnie jest z historią, firmy leasingowe w ASO robią przeglądy aby utrzymać gwarancję na auto. Inne naprawy są często wykonywane poza serwisem ze względu na ograniczenie kosztów.
moto-zakup jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 22-01-2016, 13:06   #6
fokafocus

Nie, sprawdziłem tylko wnętrze bo warunku oglądania były fatalne. Na początku mi się wydawało, że auto z 2014 r. i 20 tys przebiegu nie może być w złym stanie. Od tamtej pory dużo jednak czytałem Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.

Postaram się kogoś załatwić żeby mi sprawdził auto.
  Odpowiedź z Cytatem
Odpowiedz

Narzędzia wątku Przeszukaj ten temat
Przeszukaj ten temat:

Zaawansowane wyszukiwanie

Zasady postowania