![]() |
|
|||||||
|
Dołącz teraz!
|
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|
#1 |
|
ford::amateur
![]() Imię: Tomasz
Model: Focus Mk II
Silnik: 1,6 tdci
Rocznik: 2006
|
Mam Focusa 1,6 tdci 109 KM kupiony w Austrii, wersja z fabrycznym dogrzewaczem Eberspacher. Tutaj jest fotka tabliczki znamionowej z wszystkimi danymi. Mieszkam w Rabce. Czy ktoś może polecić serwis do takiego urządzenia? Może przynajmniej możliwość zdiagnozowania? Od jakiegoś czasu włącza się na kilka sekund po odpaleniu silnika i wyłącza się. Robi jeszcze jedną próbę i koniec. Problem polega na tym, że sterownik dogrzewacza jest sprzężony z komputerem centralnym. Byłem w "Centralklimie" w Krakowie ale to kompletna porażka. Wpuścili mnie w maliny Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. i czekam na zwrot pieniędzy.
|
|
|
|
|
|
#2 |
|
ford::expert
![]() Imię: Krzysztof
Model: fokus Mk2 FL byl i milo wspominam ; focus Mk3
Silnik: 1.6tdci 109Ps ; 1.6 tdci 115Ps
Rocznik: 2008 ; 2014
|
|
|
|
|
|
|
#3 |
|
ford::advanced
![]() Imię: Paweł
Model: sharan
Silnik: auy
Rocznik: 2000
|
Wal do Janusza to na wielu forach ekspert od tego typu urządzeń. Stefano nr tel. 601052155
|
|
|
|
|
|
#4 |
|
![]() Zarejestrowany: 17-09-2006
Model: C-MAX
Silnik: 1.8 DURATEC-HE
Rocznik: 2007
|
|
|
|
|
|
|
#5 |
|
|
Mechanik wyjął piec, sprawdził i stwierdził, że trzeba wysłać, bo to raczej sterownik. Poradźcie, gdzie najlepiej. Jakie macie doświadczenia: złe i dobreGoście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.?
|
|
|
|
|
|
#6 |
|
|
Dawaj do Janusza caly piec a napewno bedziesz zadowolony. Stefano to Janusz.
|
|
|
|
|
|
#7 |
|
![]() Zarejestrowany: 17-09-2006
Model: C-MAX
Silnik: 1.8 DURATEC-HE
Rocznik: 2007
|
Ile jeszcze razy te same pytanie będziesz zadawał?
Pozdrawiam |
|
|
|
|
|
#8 |
|
|
Nic sie nie bój. Janusz sprawdzi czy faktycznie sterowni jest dziabniety. JElsi nei stwierdzi tego to ci sterownika nowego nie wcisnie na sile. Sprawdzi sterownik, sprawdzi piec i czujniki na nim czyli dwa czujniki temperatury cieczy i czujnik płomienia.
|
|
|
|
|
|
#9 |
|
|
Dzięki za porady. Już działam.
Bump: Gdyby komuś przyszło do głowy skorzystać z serwisu "Centralklim" w Krakowie, to gorąco ODRADZAM. Wzięli ode mnie 480 zeta twierdząc, że naprawili sterownik i wymienili świecę. Wszystko to okazało się łgarstwem i kitem. Oddali, co prawda kasę, co potwierdza, że nic nie zrobili... Kit wciskają po mistrzowsku. Udają wielką firmę z lotnymi serwisami itp. Porażka totalna. |
|
|
|
|
|
#10 |
|
ford::beginner
![]() Imię: Michał
Model: Mondeo MK4
Silnik: 2.3 161km
Rocznik: 2008
|
Panowie a czy w okolicach Warszawy znacie kogoś kto się tym zajmuje. Mój problem polega na tym że odłączyłem bezpiecznikiem swój dogrzewacz i nie chodził jakieś 3-4 lata, jak chciałem go uruchomić to po 3 próbie został odcięty i nie startuje...
|
|
|
|
![]() |
| Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|