![]() |
|
|||||||
|
Dołącz teraz!
|
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
|
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|
#1 |
|
ford::amateur
![]() Zarejestrowany: 03-06-2013
Model: mondeo
Silnik: 2.0
Rocznik: 2013
|
Witam wszystkich,
Mam pytanie do użytkowników nowego Mondka. Użytkuję wersje titanium hatchback i dzisiaj się zorientowałem, że tylne światła u mnie różnią się od tylnych świateł w wersji kombi. Nie chodzi mi o kształt i wielkość, bo fakt są inne, ale wygląd świecenia. Może jaśniej - w kombi widać że to są ledy, każda dioda świeci osobno. U mnie w hatchbacku wygląda to jak zwykle swiatlo, nie ledowe. Zaczynam sie zastanawiac, czy moze moja wersja Titanium dostala swiatla podstawowe, zamiast tych w technologi LED. Dzwonilem do serwisu mówią że święca inaczej w kombi i hatchback, ale to takie nielogiczne. Mógłby ktoś spokrzeć jak to u niego wygląda? Z gory dzieki Ostatnio edytowane przez jvc ; 04-02-2016 o 14:19 |
|
|
|
|
|
#2 |
|
ford::expert
![]() Imię: Michał
Model: Mondeo MK5 FL Vignale
Silnik: 2.0EcoBlue
Rocznik: 2020
|
Na jakiej podstawie Ci sie wydaje ze u ciebie jest "zwykle swiatlo"? Ew co wg Ciebie znaczy "zwykle".
Obie wersje sa ledowe. U ciebie swieci ladniej, bo swiatlo jest rozproszone. W kombi LEDy swieca wprost bez rozproszenia swiatla. Oczywiscie co jest "ladniej" jest kwestia subiektywna. Ale chyba wiekszosci sie bardziej podoba to rozproszone swiatlo
|
|
|
#3 |
|
ford::advanced
![]() Zarejestrowany: 29-08-2012
Model: Volvo V90 T8
Silnik: 2.0 T8 390KM
Rocznik: 2019
|
W hatchbacku masz światła w formie pasków, w kombi są kropki. Taka różnica. Oba korzystają z LED.
Jako posiadacz kombi potwierdzam, że ładniej wyglądają światła w hatchbacku Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
1994 Peugeot 106 1.1 60KM -> 2003 Mazda 6 GY 1.8 120KM -> 2007 Ford Mondeo Mk4 1.8TDCi 125KM Titanium HB -> 2015 Ford Mondeo Mk5 2.0TDCi 150KM Titanium X Kombi -> 2019 Volvo V90 T8 Inscription 390KM |
|
|
|
|
|
#4 |
|
ford::amateur
![]() Zarejestrowany: 03-06-2013
Model: mondeo
Silnik: 2.0
Rocznik: 2013
|
Dziękuję za odpowiedź. Dzisiaj po prostu zgłupiałem, patrzyłem w dzień stojąc obok kombiaka i miałem wrażenie że u mnie są zwykłe żarówki pod kloszem. Po zmroku faktycznie wygląda to lepiej... Śmieszne jest to, że dotąd w ogóle nie zwracałem na to uwagi, jarałem się wciąż przednimi ledami Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
|
|
|
|
|
|
#5 |
|
|
Faktycznie śmieszny zabieg ze strony projektantów/konstruktorów Forda, ciekawe co nimi kierowało... Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Ma ktoś może fotki jak to wygląda po zmroku w obu modelach? Sam jestem ciekawy... |
|
|
|
#6 |
|
![]() Imię: Michał
Model: Mondeo MK5 FL Vignale
Silnik: 2.0EcoBlue
Rocznik: 2020
|
ja widzialem na zywo.
W kombi wyglada dosc badziewnie. Poza tym swieci baaardzo mocno. za mocno IMO, wrecz oslepia. Paski w HB swieca przyjemniej ale imo tez sa sporo mocniejsze od innych aut.
|
|
|
#7 | |
|
![]() Imię: Andrzej
Model: MK5
Silnik: 180 KM
Rocznik: 2016
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
|
#8 |
|
ford::average
![]() Imię: Rafał
Model: kiedyś mondeo MK5
Silnik: kiedyś 1.5 EB
Rocznik: był: 2016
|
W kombi w standardzie tyle światłą są full LED, w liftbacku nie. Standardowo w lf światła są częściowo led a częściowo to żarówki.
|
|
|
#9 |
|
ford::advanced
![]() Imię: Marcin
Model: Mondeo MK5 Kombi Titanium X/Fiesta Mk7
Silnik: 1,5 EB/1.25
Rocznik: 2016/2009
|
Potwierdzam, z moich obserwacji wynika, że w kombi tylne lamy są full led. Mnie te kropki się podobają w kombi Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Chociaż po dokładnym przyjrzeniu się na żarówki kierunków, to zwątpiłem w tą teorie o ledach Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Już sam nie wiem, ale ta żarówka od kierunku jest większa od pozostałych ledowych i jakoś tak zwyczajnie wygląda Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Ostatnio edytowane przez Malenstwo8 ; 12-04-2016 o 12:33 |
|
|
|
|
|
#10 | |
|
![]() Imię: Andrzej
Model: MK5
Silnik: 180 KM
Rocznik: 2016