![]() |
|
|||||||
|
Dołącz teraz!
|
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|
#1 |
|
ford::average
![]() Imię: Wojtek
Model: Ford Mondeo MK5
Silnik: 2.0TDCI
Rocznik: 2015
|
Witam, mam pytanie czy przy wymianie radia w S-Maxsie z "prostokątnego" na "owalne" wystarczy wymienić sam panel zewnętrzny radia/klimatronika na konsoli na ten w odpowiednim kształcie czy sam kosz/mocowanie radia też jest inne? Pytanie 2, czy radio od focusa mk2 fl podedzie?
pozdrawiam Ostatnio edytowane przez bodzio17 ; 21-02-2016 o 07:18 |
|
|
|
|
|
#2 |
|
ford::advanced
![]() Imię: Artur
Model: S-max Titanium 7 os
Silnik: 2,0 TDCI 143
Rocznik: 2007
|
Zmieniasz panel i radio reszta pasuje, jeśli to radio, o którym piszesz wygląda tak jak radia z s-maxa to będzie pasować
|
|
|
|
|
|
#3 |
|
![]() Imię: Seba
Model: S-Max
Silnik: 2.0
Rocznik: 2006
|
Mocowanie z prostokątnego na owalne musisz wymienić kosz wewnętrzny tam są inne otwory na radio sony lub owalne na prostokątny jest inne mocowanie aczkolwiek możesz nawiercić sobie otwory na owalne ja to przerabiałem przechodziłem z 6000 cd na sony i musiałem wymienić wewnętrzny no i wiadomo że zewnętrzny na owal.
|
|
|
|
|
|
#4 |
|
ford::advanced
![]() Imię: Artur
Model: S-max Titanium 7 os
Silnik: 2,0 TDCI 143
Rocznik: 2007
|
Może ty musiałeś wymienić ja nie najpierw z prostokątnego włożyłem owalne a w zeszłym roku zamiast radia zabudowałem tablet a radio przeniosłem do schowka obok
|
|
|
|
|
|
#5 |
|
![]() Imię: Wojtek
Model: Ford Mondeo MK5
Silnik: 2.0TDCI
Rocznik: 2015
|
U mnie jest trochę inna sytuacja. Kupiłem Focusa II FL z radiem "owalnym" z navi na karcie SD, kamerą cofania, modułem BT - ale ma też czujniki cofania (nie wiem, po co to ktoś dublował). W S-MAXsie czujników nie mam, a w trasę głównie nim jeżdżę. Chciałbym przerzucić radio+kamerę z Focusa do S-MAXa, a do Focusa kupić wrzucić zwykłe "standardowe" radio owalne. Modyfikacja kolegi Niutka74 byłaby chyba znacznie bardziej skomplikowana i kosztowna.
|
|
|
|
|
|
#6 | |
|
ford::beginner
![]() Zarejestrowany: 01-06-2013
Model: Focus
Silnik: 2.5 ST