![]() |
|
|||||||
|
Dołącz teraz!
|
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|
#1 |
|
ford::amateur
![]() Imię: Slawek
Model: Seat leon
Silnik: 1.6
Rocznik: 2004
|
Zakupiłem 2 letniego focusa Mk 3,generalnie jestem bardzo zadowolony . Autko w świetnym stanie, doskonale się prowadzi w miarę żwawe ogólnie super.
Obraz całości psuje radio. W czasie jazdy gubi sygnał ,szumi. W domy udało mi się ustawić jedynie stację lokalną i Radio Maryja ,porażka! Wyczyściłem z nalotu antenę i bez zmian. Nic nie jest podpinane do gniazda zapalniczki. Zastanawiam się czy to radio tak ma , czy może jest uszkodzone. Gdzie szukać przyczyny? Pozdrawiam. Ostatnio edytowane przez slawekgonio ; 03-03-2016 o 20:00 |
|
|
|
|
|
#2 |
|
ford::advanced
![]() Imię: Jacek
Model: Focus MK3 2011 Trend
Silnik: benzyna 1,6 105 KM
Rocznik: 2011
|
Przede wszystkim do sprawdzenia antena. Jeżeli potrafisz (to łatwe) wyciągnąć radio, to podłącz "na krótko" inną i sprawdź. Miałem podobnie, i u mnie przyczyną był przerwany drut oplotu w samym pręcie anteny. Wymiana załatwiła sprawę. Są wersje anteny, gdzie dochodzi napięcie do wbudowanego w nią wzmacniacza. Wtedy sprawdzić trzeba czy ono dochodzi. Dojście do anteny przez odpięcie od tyłu podsufitki (dwa zatrzaski) i odkręcenie tylnych uchwytów pasażera nad drzwiami. Piszę to z pamięci - ale te uchwyty chyba tam są. Generalnie - popdsufitka nie jest klejona.
|
|
|
|
![]() |
| Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|