![]() |
|
|||||||
|
Dołącz teraz!
|
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|
#1 |
|
ford::amateur
![]() Imię: Janek
Model: Fiesta Mk6
Silnik: 1.4 TDCI
Rocznik: 2007
|
Witam, mam problem z moją Fiestą, a mianowicie podczas przyspieszania (dynamicznego) zapaliła się kontrolka (!) i pojawił komunikat o awarii układu silnika. Samochód przeszedł w trym awaryjny i musiałem zjechać na pobocze. Po ponownym odpaleniu silnika samochód działał normalnie. Dodam że działo się to z mocnym szarpaniem silnika, z którym miałem już wcześniej problem, ale nie tak spektakularny, wtedy wymieniłem filtr paliwa i sprawdziłem czy nie ma syfu w baku. Wtedy problemy uspokoiły się aż do teraz. czy ktoś wie coś na ten temat, i jak sprawdzić czy będzie gdzieś na 100% zapisany błąd, bo nie chce wydawać pieniędzy na diagnostykę która nic mi nie powie a usłyszę "tu się nic nie dzieje "
Ostatnio edytowane przez bolidf1 ; 09-03-2016 o 19:34 |
|
|
|
|
|
#2 |
|
ford::beginner
![]() Zarejestrowany: 01-10-2009
Model: Inna marka
Silnik: 1.3
Rocznik: 2004
|
Jeżeli komputer wszedł na tryb awaryjny to na pewno błąd jest zapisany. Nie masz gdzieś znajomego który ma złącze OBD II? P Tak było by najprościej.
|
|
|
|
|
|
#3 |
|
|
No na pewno jakiś się znajdzie. Zastanawiam się czy to jest jednorazowa anomalia czy to jest coś grubszego co się za chwile wysypie :-)
nie boje się napraw ale chce mieć pewność co się dzieje i jak to ugryźć. |
|
|
|
|
|
#4 |
|
|
Myślę, że warto zacząć od podpięcia pod OBD II. Wtedy wg błędów będziemy mieli podstawę do dalszej diagnozy. Może jakaś wtyczka nie zwiera, przyczyn jest wiele...
|
|
|
|
|
|
#5 |
|
|
Zaczynam od diagnosty zobaczymy co znajdzie.
Ostatnio edytowane przez mariusz gorzów ; 10-03-2016 o 09:16 |
|
|
|
|
|
#6 |
|
|
Pamiętaj o zapisaniu kodów błędów!
|
|
|
|
|
|
#7 |
|
|
i mamy zwycięzce:-P
P0202 "Obwód wtryskiwacza, cylinder 2 - usterka" wiem tylko tyle że przyczyna może być od wtryskiwacza aż do komputera sterującego. Dziwi mnie tylko że mogę 500km przejechać bez problemu a potem na następnych 500 pojawia się lekkie szarpanie:-/ Ostatnio edytowane przez bolidf1 ; 11-03-2016 o 16:50 |
|
|
|
|
|
#8 | |
|
|
Obwód wtryskiwaczy. Czyli coś jest nie tak z kablami Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Cytat:
|
|
|
|
|
|
|
#9 |
|
|
Oki dzięki za informacje, zobaczymy jak się sprawa rozwinie, temat na tę chwile myślę że można zamknąć. Dzięki wszystkim za pomoc
|
|
|
|
![]() |
| Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|