Forum Ford Club Polska

Sprawdzanie Numeru VIN

Wróć   Forum Ford Club Polska > Samochody > Ford Focus

Dołącz teraz!
Zapraszamy do rejestracji!
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum!

Odpowiedz

Narzędzia wątku Przeszukaj ten temat
Stary 06-04-2016, 12:56   #341
Fulara
FORD|AUTHORIZED

Imię: Łukasz
Model: Focus Kombi MK1
Silnik: 1.6 ZEtec SE
Rocznik: 2004
Domyślnie Odp: zbliża się wymiana oleju jaki wybrać ?

znaczy wiesz, mi wystarczy to, że mam przebieg 150 tys pewny w moim mk1

w rajchu jeździł na shellu 5w-30 ( całkiem przyzwoity ) w polsce na millersie

w czerwcu zalałem zrobiłem od tego momentu 8 tys km i jak było 3\4 miarki tak jest, aż się ostatnio zdziwiłem. a ostatnio nawet A4 leciałem 190km\h

i dla takich chwil, będę lał to co leje, a etykiety mnie walą
ale zdobędę ją, na jakimś ruskim forum było wszystko na talerzu

Fulara jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 06-04-2016, 12:58   #342
ignas
ford::advanced

Model: Focus III Kombi
Silnik: 1.6L Duratec Ti-VCT (123PS) - Sigma [PNDA]
Rocznik: 2013

Cytat:
Napisał Fulara Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
przecież to jest jest to samo, więc o co chodzi
Ręce opadają, jak się wypociny takiego "eksperta" czyta :-(

Cytat:
Napisał Fulara Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
ignas
jakbyś poszukał, to byś zdobył i tamtego, ale jesteś leniem śmierdzącym, który potrafi tylko krytykować
Kolego, zwróć uwagę, że w każdym poście, w którym powołuję się na jakieś dane, wskazuję ich źródło. To taki normalny zwyczaj w przeciwieństwie do pisania "poszukaj sobie w necie".

Cytat:
[Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ]
Kolega miał podać link do karty charakterystyki, gdzie w punkcie 3. miały być dane o składzie oleju, a w punkcie 13. informacja, że to syntetyk, a podał link do "czegoś", co nie zawiera tych danych. A podobno źli producenci ukrywają dane. Hmmm... Castrol to wszystko podaje na tacy, nawet w języku polskim...

Cytat:
Mało tego, całe jego poprzednie wywody dotyczyły wyłącznie oleju Ford Formuła
bo całe forum zachwala i traktuje ten olej jak bożyszcze, i 90% ma zapieczone pierścienie Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Kolego, poczytaj sobie moje posty - od samego początku odwołuję się do dwóch olejów: Castrol Magnatec Professional A5 5w-30 oraz Millers Oils EE LongLife ECO 5w30 i cały czas bezskutecznie usiłuję się od Ciebie dowiedzieć, dlaczego ten pierwszy jest fatalny a ten drugi cacy.
ignas jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 06-04-2016, 12:59   #343
zombie6
ford::professional

Model: Focus III
Silnik: 1.6 Ecoboost 182 KM
Rocznik: 2012

=> Fulara
Znowu mulisz, naprawdę tego nie dostrzegasz ?....no cóż....A co miał wychłeptać cały olej, bo raz mu przycisnąłeś na autostradzie ? Nie tylko ręce opadają.....Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.

Bump:
Cytat:
Napisał ignas Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Ręce opadają, jak się wypociny takiego "eksperta" czyta :-(
Pomyśl, że tak jest na każdym forum, to taki folklor Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.

Ostatnio edytowane przez zombie6 ; 06-04-2016 o 13:06
zombie6 jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 06-04-2016, 13:02   #344
Fulara
FORD|AUTHORIZED

Cytat:
Napisał ignas Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.

Kolega miał podać link do karty charakterystyki, gdzie w punkcie 3. miały być dane o składzie oleju, a w punkcie 13. informacja, że to syntetyk, a podał link do "czegoś", co nie zawiera tych danych. A podobno źli producenci ukrywają dane. Hmmm... Castrol to wszystko podaje na tacy, nawet w języku polskim...

Kolego, poczytaj sobie moje posty - od samego początku odwołuję się do dwóch olejów: Castrol Magnatec Professional A5 5w-30 oraz Millers Oils EE LongLife ECO 5w30 i cały czas bezskutecznie usiłuję się od Ciebie dowiedzieć, dlaczego ten pierwszy jest fatalny a ten drugi cacy.
nie moja wina, że millers taką kartę tworzy. rusz tyłek i poszukaj, na rosyjskim forum jest wszystko na talerzu. jak znajdę wkleję.

nie twierdzę, że ten jest fatalny a ten super. baza olejowa stawia te oleje na inne półki jakościowe i tyle. cena to potwierdza.

Bump:

tu macie swojego c żenada

Ostatnio edytowane przez Fulara ; 06-04-2016 o 13:12
Stary 06-04-2016, 13:13   #345
zombie6

Cytat:
nie twierdzę, że ten jest fatalny a ten super. baza olejowa stawia te oleje na inne półki jakościowe i tyle. cena to potwierdza.
JAKA CENA Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Jest identyczna/zbliżona Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Ile razy można pisać jedno i to samo dementowane xxxx razy Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Ile Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.

Bump:
Cytat:

tu macie swojego c żenada
A co mnie obchodzą ruskie pierdy przy -40 stopniach Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.

Bump:
Cytat:
nie moja wina, że millers taką kartę tworzy. rusz tyłek i poszukaj, na rosyjskim forum jest wszystko na talerzu. jak znajdę wkleję.
Ja pier.... Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Nie wiem czy się już śmiać czy płakać....
Stary 06-04-2016, 13:21   #346
Fulara
FORD|AUTHORIZED

50 zł ekstra za znaczek ford Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.

A co mnie obchodzą ruskie pierdy przy -40 stopniach

ano empiryka, empiryka

nie lubisz etykiet to masz zawody w terenie
Stary 06-04-2016, 13:28   #347
zombie6

Jaka empiryka ? gdzie mam rozłożone dwa silniki, pytam gdzie Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Taki pierdy można sobie wsadzić, ruscy mają takich szopowych "badań" multum, tyle że nic z tego nie wynika poza pierdzeniem na forach.....
Stary 06-04-2016, 13:31   #348
Fulara
FORD|AUTHORIZED

rozbierzemy mój silnik jak ford wyzionie ducha, jestem skłonny poddać się eksperymentowi

a z rusków się nie śmiej, poczytaj o olejach to oni mają jobla na tym punkcie fora uginają się od porównań, kart charakterystyki wytrzaśniętych spod ziemia

jak widzisz, zeby znaleźć taką karte technologiczną nie jest łatwo, a czemu ? ano bo producent nie lubi się dzielić z dociekliwymi ile masz HC w oleju
Stary 06-04-2016, 13:34   #349
boncio
ford::expert

Model: Audi Q3 Sportback/Mazda CX-3
Silnik: 1.4e 245KM/2.0 121KM
Rocznik: 2022/2019

@[Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ] sam piszesz, że na etykiecie producent może wpisać co chce i ci co się nie znają zachwycają się etykietami. A dokładnie tak samo jest w MSDS-ach. Karty charakterystki tworzy nie kto inny jak producent, może tam wpisać co chce i nikt tego nie weryfikuje, tak samo jak CE i inne tego typu. Mało tego, nawet jeśli MSDS jest "dobry" i "zweryfikowany" niezależnymi badaniami, to jaką klient ma pewność, że dokładnie to samo kupuje? Przecież każdy zastrzega zmiany w specyfikacji.
boncio jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 06-04-2016, 13:42   #350
Fulara
FORD|AUTHORIZED

bardzo proszę,

Castrol Magnatec 5W-30

Distillates (petroleum), hydrotreated heavy paraffini HC 20-50%
http://msdspds.castrol.com/ussds/amersdsf.nsf/Files/6D23B9BDDBBA72DA80257A3E00528149/$File/135298Castrol%20Magnatec%205W-30.pdf
13 02 05*

Ford - Castrol Magnatec Professional E 5W-20
Distillates (petroleum), hydrotreated, heavy paraffini
HC 50-100%

13 02 05

http://msdspds.castrol.com/ussds/amersdsf.nsf/Files/CF42BE74533701F180257EA500528CCF/$File/BP%20EU%20SDS%20-%20India%20IN-Lubes%20Europe-Castrol%20Ford467685-BE02en-GB.pdf

Castrol Magnatec Professional A5 5W-30
Distillates (petroleum), hydrotreated, heavy paraffini HC 50-100%
13 02 05
http://msdspds.castrol.com/ussds/amersdsf.nsf/Files/1FF21FFD57F0F6DE80257EEE00583686/$File/BP%20EU%20SDS%20-%20India%20IN-Lubes%20Europe-Castrol467395-IN01en-GB.pdf

teoretycznie, w Profesjonalu jest więcej HC niż w zwykłym ale jaja

Cytat:
Napisał boncio Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
@[Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ] sam piszesz, że na etykiecie producent może wpisać co chce i ci co się nie znają zachwycają się etykietami. A dokładnie tak samo jest w MSDS-ach. Karty charakterystki tworzy nie kto inny jak producent, może tam wpisać co chce i nikt tego nie weryfikuje, tak samo jak CE i inne tego typu. Mało tego, nawet jeśli MSDS jest "dobry" i "zweryfikowany" niezależnymi badaniami, to jaką klient ma pewność, że dokładnie to samo kupuje? Przecież każdy zastrzega zmiany w specyfikacji.

zgadzam się, tym bardziej wolę olej, który nie reklamuje się w telewizji, jest pakowany poza polską i mało podrabiany

Ostatnio edytowane przez Fulara ; 06-04-2016 o 13:48
Odpowiedz

Tagi
diesel , dpf , olej silnikowy

Narzędzia wątku Przeszukaj ten temat
Przeszukaj ten temat:

Zaawansowane wyszukiwanie

Zasady postowania