![]() |
|
|||||||
|
Dołącz teraz!
|
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
|
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|
#41 |
|
ford::advanced
![]() Imię: Tomek
Model: S-Max
Silnik: 2.0 TDCi
Rocznik: 2010
|
Ja mam Smaxa po lifcie i u mnie jest - myślałem, że przed liftem też dawali... Swoją drogą strasznie irytujące, ze nie wykombinowali miejsca chociaż na dojazdówkę.
|
|
|
|
|
|
#42 | |
|
ford::expert
![]() Imię: Rafał
Model: S-MAX
Silnik: 2.0 Duratec HE
|
Cytat:
Na forum krążą takie opowieści dziwnej treści, że trapezy są niepewne, nawet oryginalne. Tobie się sprawdza? Ja potrzebuję kupić podnośnik do samodzielnej wymiany kół, albo jakichś drobnych napraw. Nie mam parcia, żeby go wozić zawsze ze sobą, chociaż jeśli ten "oryginalny" jest bezpieczny, to może bym zakupił i wpakował w schowek za kierowcą. |
|
|
|
|
|
|
#43 | |
|
![]() Imię: Tomek
Model: S-Max
Silnik: 2.0 TDCi
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
|
#44 |
|
|
Kit naprawczy w postaci pompki i gluta, to jest właśnie zestaw, który wyjeżdża z fabryki.
Ja mam w schowku za pasażerem razem z lejkiem i uchem holowniczym. Edit: Aha i jeszcze tam zmieściłem trójkąt i gaśnicę. Pewnie w Twoim aucie poprzedni właściciel sobie dokupił, chociaż... kto wie? W którym schowku to wozisz? Jakby Ci się chciało fotkę wstawić, to byłbym wdzięczny. Ale bardziej niż sam podnośnik interesuje mnie miejsce, gdzie to masz upchnięte. Chociaż jeszcze raz podkreślam, że moim priorytetem jest bezpieczeństwo użytkowania i ewentualnie ochrona progów auta. |
|
|
|
|
|
#45 | |
|
ford::professional
![]() Imię: Piotr
Model: S-Max FL +Mondeo5Vig
Silnik: 2.0TDCi 140KM +180KM
Rocznik: 09.2010 +08.2017
|
Cytat:
Nie napisali też, czy klucz pasuje do nakrętek S-Max czy Mondeo? Napisali natomiast jak to umiejscowić - co nie wygląda na dedykowane fabrycznie miejsce: Wkład idealnie chowa się w koło dojazdowe 17), można zestaw oraz koło trzymać w jednym miejscu, nawet w pokrowcu. Ze względu na brak wnęki koła dojazdowego, w modelu Ford S-max, lub Ford Galaxy MK3, zestaw ten umiejscowiony jest pod kołem dojazdowym 17, zazwyczaj w przedziale bagażowym. |
|
|
|
|
|
|
#46 |
|
![]() Imię: Mariusz
Silnik: 2.0tdci
Rocznik: 2007
|
Ja polecam taki sprzęt:
[Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ] na głowę na pewno nie spuści samochodu, podczas grzebania pod autem. Używam już 5 rok, średnio raz dziennie przy różnych kombinacjach alpejskich przy autach i jest dobrze. Radzę podkładać pod mocowanie wahacza, nie poniszczymy progów.
|
|
|
|
#47 |
|
|
Ok. Wróciliśmy do żaby. To ja ponawiam pytanie - po zakupie taki podnośnik jest od razu gotowy do pracy, czy trzeba jeszcze dokupić olej i samodzielnie zalać / odpowietrzyć?
|
|
|
|
|
|
#48 |
|
|
Są zalane olejem i gotowe do pracy. Małe spostrzeżenie, kiedy przekręcasz "śrubkę" aby spuścić podnośnik w dół...to przed spakowaniem do walizki podnośnika,skręć ową śrubkę z powrotem,gdyż wycieknie Tobie olej. To na tyle. Aha, w przypadku S-maxa, muszę używać podkładki około 5cm klocka drewnianego,gdyż nasze Fordy są dość wysoko zawieszone.
|
|
|
|
#49 | |
|
|
Cytat:
Z tego co widzę w podanym przez Ciebie linku, to zakres podnoszenia tego podnośnika Kraft&Dele wynosi 135-320 mm. Podnośnik, który ja wylinkowałem: [Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ] ma zakres podnoszenia 80-365 mm. Czyli akurat te 45 mm różnicy by się z tym Twoim klockiem drewnianym równało. |
|
|
|
|
|
|
#50 |
|
|
Podałem tylko tak orientacyjnie ową aukcję, dla poglądu. Nie pamiętam jaki zakres ma mój podnośnik. Co mogę jeszcze podpowiedzieć,to szukaj jeśli są to z podgumowanymi kółkami, ja mam plastikowe i jak raz musiałem podlewarować auto po małym dzwonie, stojące w rowie, to ślizgiem mi poszedł na platikowych kółkach. Ale sądzę, że inni użytkownicy będą używać w bardziej cywilizowanych potrzebach owego podnośnika Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
|
|
![]() |
|
| Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|