Forum Ford Club Polska

Sprawdzanie Numeru VIN

Wróć   Forum Ford Club Polska > Samochody > Ford Focus

Dołącz teraz!
Zapraszamy do rejestracji!
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum!

Odpowiedz

Narzędzia wątku Przeszukaj ten temat
Stary 08-05-2016, 23:08   #11
gszalas
ford::average

Imię: Grzesiek
Model: Focus mk II
Silnik: 2.0 tdci
Rocznik: 2007
Domyślnie Odp: Traci moc przy 170 km/h

Cytat:
Napisał Matych Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Następna rzecz do sprawdzenia drożność i stan intercoolera ludzie sobie nie zdają sprawy jaki to ma wpływ na pracę silnika i ile mogą być obniżone jego osiągi.
Zapomniałem dodać, że chłodnica intercoolera była jeszcze wymieniana kiedy była regenerowana turbina, bo miała dziurę po kamieniu jak się okazało. Zastanawia mnie jeszcze, czy może nie powinno się sprawdzić ustawienia turbiny, trochę słabo się na tym znam, więc pytanie może i głupie, może w ustawieniach turbiny się coś pozmieniało p[o tym jak została założona po regeneracji?

gszalas jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 09-05-2016, 00:15   #12
Matych
ford::expert

Imię: Marek
Model: Mondeo MK5 Titanium
Silnik: 2.0TDCI PS 209 by HEKO
Rocznik: 2017

jak znam życie to paparuchy od regeneracji kiepsko ją wystroiły
Matych jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 09-05-2016, 08:23   #13
zombie6
ford::professional

Model: Focus III
Silnik: 1.6 Ecoboost 182 KM
Rocznik: 2012

Cytat:
Dopóki kolega jeździ po tych samych drogach co ja, moje dzieci i małżonka swoim 10-letnim autem z problemem "traci moc przy 170" to uważam, że mnie to oceniać właśnie i stąd ten pstryczek w nos. W takich dajmy na to Stanach takie zachowanie jest traktowane jako agresja drogowa i tępione z pełną premedytacją.

Daruj sobie takie dyrdymały - może kolega jeździ na niemieckich autostradach albo po torze, zresztą oceniać to się naucz swoją jazdę, a nie innych, bo nie ma nic gorszego od szeryfowania na drogach - z premedytacją to należy tępić nauczycieli twojego pokroju, bo właśnie takie zachowania budzą największą agresję....tyle, to nie jest zresztą wątek moralizatorski, a od rozwiązywania problemów z autem, a skoro samochód nie osiąga więcej niż 170 km/h to jest to właśnie problem techniczny, a nie problem z kierowcą...

Ostatnio edytowane przez zombie6 ; 09-05-2016 o 08:30
zombie6 jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 09-05-2016, 08:54   #14
cezarg1410

Model: Focus MK3.5
Silnik: 2.0 TDCI 180
Rocznik: 2018

Cytat:
Napisał Matych Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
jak znam życie to paparuchy od regeneracji kiepsko ją wystroiły
Może być.
Może też być problem ogolnie że sterowaniem turbo. Np z zaworem porcisnieniowym. Bo to jest turbo sterowane podcisnieniem tak?
To by wyjaśnialo fakt czkawki na wyższych biegach bo tam jest po prostu dużo spalin i sterowanie musi trochę popracować. Na pewno dużo więcej niż przy tych samych obrotach na niskich biegach.
Ja bym raczej na pewno szukał problemu w układzie doładowania.
cezarg1410 jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 09-05-2016, 13:11   #15
mtl
ford::advanced

Model: Focus MK3
Silnik: 1,6 TDCI DPF (115 KM)
Rocznik: 2012

Cytat:
Napisał gszalas Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Zastanawia mnie jeszcze, czy może nie powinno się sprawdzić ustawienia turbiny
No i o to chodzi od początku. Jak chłopaki od regeneracji mieli kiepskie zaplecze techniczne to jak piszą koledzy zestrojenie może być cokolwiek średnie. Jak chce Ci się barować to zawieź im turbawkę i poproś o sprawdzenie, jak masz bilety NBP to posprawdzaj na własną rękę gdzie indziej, natomiast jak nie chce Ci się z tym bujać a komputer błędami doładowania nie sypie to jeździj Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.

Cytat:
Napisał zombie6 Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Daruj sobie takie dyrdymały [...]
Wszystko ok? Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
mtl jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 09-05-2016, 13:48   #16
cezarg1410

Model: Focus MK3.5
Silnik: 2.0 TDCI 180
Rocznik: 2018

My tu gadu gadu a kolega powinien primo sprawdzić błędy: jak jest jakiś kod nieprawidłowego doładowania (a stawiam ze jest) to trzeba wracać tam gdzie była robiona regeneracja.
EDIT: właśnie doczytałem że kolega mial to samo przed regeneracja. W takim razie bankowo do sprawdzenia zawór sterowania turbo. Takie jak to mowisz chwilowe zawiechy na pół sekundy to niemal zawsze problem z doładowaniem. Problemy z paliwem objawialy by się raczej nagłym szarpaniem. Takze szukaj w tym kierunku.

Bump:
Cytat:
Dopóki kolega jeździ po tych samych drogach co ja, moje dzieci i małżonka swoim 10-letnim autem z problemem "traci moc przy 170" to uważam, że mnie to oceniać właśnie i stąd ten pstryczek w nos. W takich dajmy na to Stanach takie zachowanie jest traktowane jako agresja drogowa i tępione z pełną premedytacją.
Wszystko ok tylko to jest temat na rozmowe w dziale Hyde park w nie technicznym. Poza tym jazda 170 na drodze ekspresowej czy autostradzie w aucie w dobrym stanie z odpowiednim silnikiem zawiasem i heblami to moim zdaniem nic złego.

Ostatnio edytowane przez cezarg1410 ; 09-05-2016 o 13:51
cezarg1410 jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 09-05-2016, 21:29   #17
gszalas

Dzisiaj zapaliła się kontrolka silnika, chyba będzie czujnik, w środę jadę z reklamacją.
Stary 11-05-2016, 20:53   #18
gszalas

No i jest czujnik ciśnienia doładowania.
Odpowiedz

Narzędzia wątku Przeszukaj ten temat
Przeszukaj ten temat:

Zaawansowane wyszukiwanie

Zasady postowania