![]() |
|
|||||||
|
Dołącz teraz!
|
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|
#1 |
|
ford::amateur
![]() Zarejestrowany: 15-05-2016
Model: ford focus
Silnik: 1.6 tdci
Rocznik: 2005
|
Witam,dzis w czasie jazdy zapalił mi się czerwony wykrzyknik,i Focus stracił moc,po zjechaniu na pobocze podpiołem go pod obd2 lecz nie wykazało żadnych błędów. Dalej ruszyłem w trasę ,czuć było osłabienie mocy lecz kontrolka się nie zapaliła(200 km),tylko przy dodawaniu gazu słychać było swist powietrza po prawej stronie silnika, tak jak by gdzieś coś było nie szczelne, dodam jeszcze że po stronie rozrządu mam zaplute olejem. Proszę o pomoc, silnik 1.6 tdci 90km
Wysłane z mojego Lenovo TAB S8-50L przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
|
#2 |
|
Moderator
![]() Imię: Robert
Model: Fiesta
Silnik: 1.4L Duratec 16V PFI
Rocznik: 3/2012
|
Proszę poprawić tytuł tematu na bardziej konkretny.
Poradnik, czyli jak pisać zgodnie z zasadami panującymi na tym forum http://forum.fordclubpolska.org/showthread.php?t=145988 |
|
|
|
|
|
#3 | |
|
ford::amateur
![]() Zarejestrowany: 15-05-2016
Model: ford focus
Silnik: 1.6 tdci
Rocznik: 2005
|
Kontrolka (czerwonona zębatka z wykrzyknikiem)
Cytat:
Wysłane z mojego Lenovo TAB S8-50L przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
|
|
#4 |
|
ford::advanced
![]() Imię: Redzia
Model: Ford Focus C-Max
Silnik: 1,6 TDCi
Rocznik: 2006
|
Sprawdz caly dolot. Najprawdopodobniej masz dziurę w którym gumowym przewodzie. Stąd najprawdopodobniej tryb awaryjny i osłabienie mocy. Dodatkowo świst.
I popraw temat, bo ten jest marny Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. |
|
|
|
![]() |
| Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|