![]() |
|
|||||||
|
Dołącz teraz!
|
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|
#1901 |
|
ford::beginner
![]() Imię: Grzegorz
Model: Mondeo MKIV
Silnik: 2000 TDCI
Rocznik: 2009
|
Dzięki serdeczne Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
sprawdzę po południu. pozdr Grzesiek |
|
|
|
|
|
#1902 |
|
|
Cześć ponownie.
Głupio się przyznać ale mi się nie udało. opcję tempomatu ustawiłem na "With cruise control" opcję ALS ustawiłem na "Without Adjustable Speed Limiter" skasowałem błędy zarówno z poziomu Elmconfiga jak i Forscana. niestety wygląda jakby tempomat cały czas nie aktywował się poprawnie (na ekranie Conversa nie pojawia się dodatkowa opcja, brak reakcji na przyciski obsługujące tempomat) co mogę jeszcze sprawdzić ? przyznaję że sprawa zaczyna działać deprymująco na moją psychikę Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. pozdr Grzesiek |
|
|
|
|
|
#1903 | |
|
FCP member
![]() Imię: Tadeusz
Model: Mitsubishi Outlander PHEV, C-max Energi (USA) PHEV
Silnik: 2.4 PB, 2.0 PB wolnossące cykl Atkinsona - hybryda plug-in
Rocznik: 2019, 2016
|
Cytat:
W FORscanie są PIDy weryfikacji działania klawiszy - możesz sobie zrobić diagnostykę. A jak już sfrustrujesz się zupełnie zabawą, to zawsze jeszcze pozostaje spotkanie w Wawie z jednym z kolegów @[Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ] lub @[Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ]
|
|
|
|
|
#1904 |
|
FCP member
![]() Imię: Marcin
Model: Smax / Fusion Energy
Silnik: 2.0ecoblue / plug-in hybrid
Rocznik: 2019 / 2017
|
Podjedz to sprawdzę co nie bangla
////// ZMIANA MOCY 1.6tdci 95->115 # 2.0 tdci 140->163 # 1.5/1.6eb 150->182 # Transit 2.2 tdci # diagnostyka # TEMPOMAT # Immobilizer/kluczyki # konfiguracja # spolszczenia # wszystkie modele Europa-USA ////// MAYYAK@GMAIL.COM |
|
|
|
|
|
#1905 |
|
ford::professional
![]() Zarejestrowany: 17-05-2007
Model: Mondeo Mk5
Silnik: 2.0 TDCI @205KM
Rocznik: 2016
|
Szkoda, że wcześniej to nie wyszło. Bo mam przedliftowy komplet przycisków i jestem w W-wie, więc w sumie można byłoby testowo je wsadzić i sprawdzić czy zadziałają. Ale jutro trafią one już do nowego właściciela.
Trochę się już tego namontowałem i przyznam że nie zawsze jest różowo z dokładaniem tempomatu. Na szczęście póki co zawsze finalnie udało się rozwiązać problem. |
|
|
|
|
|
#1906 |
|
|
Dzięki Panowie Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
sprawdzę najpierw PIDy w Forscanie. pozdr Grzesiek |
|
|
|
|
|
#1907 |
|
ford::average
![]() Zarejestrowany: 12-06-2008
Model: Mondeo MK5,
Silnik: 2.0 TDCi 180KM / 209 KM,
Rocznik: 2015,
|
Witam,
powiedzcie mi jak zdemontować poduszkę powietrzną kierowcy (może ktoś ma zdjęcia z demontażu) ? Chciałem się zabrać za czyszczenie przycisków tempomatu i nie mogę dać sobie rady z poduszką. Za każdą pomoc będę wdzięczny. |
|
|
|
|
|
#1908 |
|
![]() Imię: Przemek
Model: Mondeo MK5 FL Titanium
Silnik: 2.0 A8 EcoBlue 190KM
Rocznik: 2019, I rej. 2020
|
|
|
|
|
|
|
#1909 | |
|
FCP member
![]() Imię: Tadeusz
Model: Mitsubishi Outlander PHEV, C-max Energi (USA) PHEV
Silnik: 2.4 PB, 2.0 PB wolnossące cykl Atkinsona - hybryda plug-in
Rocznik: 2019, 2016
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1910 |
|
![]() Zarejestrowany: 17-05-2007
Model: Mondeo Mk5
Silnik: 2.0 TDCI @205KM
Rocznik: 2016
|
Kolega
@[Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ]
nie napisał w sumie po co chce je demontować. Niemniej po demontażu niewiele więcej wyczyścisz. A rozkładanie tych przycisków na części pierwsze uwierz, że nie jest proste i więcej można uszkodzić. Czyść tak jak są na kierownicy.
No chyba, że przyciski joysticki chce umyć, to je da się rozebrać - uważaj jednak by uchwytów nie połamać. Nie wiem w sumie @[Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ] skąd jesteś - uzupełnij profil i szukaj w swojej okolicy kogoś doświadczonego, na pewno pomoże. |
|
|
|
![]() |
| Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|