Forum Ford Club Polska

Sprawdzanie Numeru VIN

Wróć   Forum Ford Club Polska > Samochody > Ford Focus

Dołącz teraz!
Zapraszamy do rejestracji!
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum!

Odpowiedz

Narzędzia wątku Przeszukaj ten temat
Stary 11-07-2016, 20:10   #1
Odene
ford::average

Model: Focus mk 3
Silnik: 1.6 EB 150km
Rocznik: 2011
Domyślnie Wymiana tablic

Hej,

Może to dość głupie pytanie, ale jutro jadę przerejestrować mojego świeżo zakupionego focusa. Jako że to mój pierwszy samochód, nie bardzo wiem w jaki sposób zamontowane są tablice rejestracyjne. Jakieś tipsy czy wystarczy śrubokręt? Czy trzeba coś odginać, łamać i bóg wie co robić ? Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.

To zapewne takie proste że nikt tego zarówno na forum jaki i na samym necie nie opisuje.. Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.

Odene jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 11-07-2016, 20:35   #2
radek70
ford::expert

Imię: Radek
Model: Focus Mk2
Silnik: 1.6tdci 90ps
Rocznik: 09.2009
Domyślnie Odp: Wymiana tablic

Zależy jakie masz ramki. Zazwyczaj wystarczy odpiąć dolną listwę w ramce, wypinając od środka i wyginając delikatnie w łuk, aby wyskoczyła bokami. Następnie lekko zsuwamy tablicę w dół aby wyskoczyła spod górnego rantu i delikatnie wyginamy ciągnąc środkiem do siebie, aby wyskoczyła z bocznych rantów. Może sprawdź jeszcze teraz, czy nie ma jakichś dodatkowych patentów. Może jakaś fotka jakie masz ramki? Czy nie ma żadnych?
radek70 jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 11-07-2016, 20:47   #3
Odene
ford::average

Model: Focus mk 3
Silnik: 1.6 EB 150km
Rocznik: 2011

Prawdopodobnie są to standardowe montowane dla samochodu z Polskiego salonu. Fotki nie mam, akurat nie mam możliwości sprawdzenia tego własnoręcznie, więc podpytuję na forum jakie są standardy Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.

Wielkie thx za odpowiedź!
Odene jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 11-07-2016, 20:49   #4
miery
ford::advanced

Imię: Tomasz
Model: Ford Focus MK1 Sedan
Silnik: 1.6L Zetec-S
Rocznik: 2002

Nie lepiej kupić nowe? Około 6 złotych za sztukę kosztują. Zmniejsza to szanse na to że zgubisz blachy.

Wysłane z mojego XT1039 przy użyciu Tapatalka
miery jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 11-07-2016, 20:57   #5
radek70
ford::expert

Imię: Radek
Model: Focus Mk2
Silnik: 1.6tdci 90ps
Rocznik: 09.2009

Cytat:
Napisał miery Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Nie lepiej kupić nowe?
Tomek można, ale motanie się z ramkami pod wydziałem komunikacji może się skończyć różnie. Lepiej zrobić to pod domem. Nie wiem jak w mk3, ale w mk2 po takim czasie byłyby zapieczone śruby w tylnej klapie. To już lepiej złapać opaskami, jeżeli ramki będą w złej kondycji i do domu Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
radek70 jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Odpowiedz

Narzędzia wątku Przeszukaj ten temat
Przeszukaj ten temat:

Zaawansowane wyszukiwanie

Zasady postowania