![]() |
|
|||||||
|
Dołącz teraz!
|
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
|
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|
#121 |
|
ford::beginner
![]() Imię: Sebastian
Model: Ford Transit / Ford Galaxy
Silnik: 2.2 TdCi / 1.9 TDI
Rocznik: 2006 / 1996
|
Koledzy mam pytanie dotyczące Galaxa MK2 z 2001 roku.
Aktualnie posiadam manetkę bez tempomatu i dochodzi do niej 12 pinowa kostka. Może ktoś mi podać z jakich pinów od manetki wychodzi sterowanie do ECU ? Pozdrawiam |
|
|
|
|
|
#122 |
|
ford::amateur
![]() Imię: Piotrek
Model: Skoda Fabia
Silnik: 1,9 TDI AXR
Rocznik: 2007
|
Cossi86, dla silnika 1,9 TDI (po roku 2000) wygląda to tak:
pin 2 z manetki do pinu 45 w komputerze silnika pin 3 z manetki do pinu 44 w komputerze silnika pin 4 i 7 z manetki do pinu 14 w komputerze silnika pin 5 z manetki do pinu 46 w komputerze silnika pin 6 do plusa po kluczyku. |
|
|
|
|
|
#123 |
|
![]() Imię: michał
Model: ford galaxy mk2
Silnik: 1,9 tdi 115 km
Rocznik: 2001
|
witam,mam pytanie!!!gdzi moge jeszcze szukac tej 6pinowej wtyczki od tempomatu???obudowe kierownicy rozebralem i niegdzie jej nie znalazlem.moze jej wogole nie mam...ale zastanawiam sie czy moze byc ona w innym miejscu...mam auto z 2001 roku z silnikem 1,9tdi (115km)
|
|
|
|
|
|
#124 |
|
ford::professional
![]() Zarejestrowany: 10-01-2008
Model: Galaxy, Santa Fe
Silnik: AUY, D4EB - 2.2 16V R4 CRDi
Rocznik: 2001, 2008
|
dla pewności zerknij do sterownika czy masz podpięte kabelki pod piny post wyżej. Jeśli nie ma to nie masz kostki jak są to szukaj dokładniej często są oklejone gąbką i taśmą nie za dobrze widoczne jak nie ma bez stresy kostkę ślicznie się dorabia z kostek do elektroniki składanej na płytkach . W sklepach z elektroniką są do dostania za grosze......
|
|
|
|
|
|
#125 |
|
![]() Imię: Maciej
Model: Seat Alhambra mk2
Silnik: 1.9 TDI AUY
Rocznik: 2000
|
Koledzy, odgrzeję trochę kotleta, ale szukam już od godziny i nie mogę znaleźć...
Ja akurat mam alhambrę i też mi nie działa tempomat. Sygnały z manetki odczytuję w vagu, sygnał z pedału hamulca mam, natomiast sygnał z pedału sprzęgła mam cały czas na 1. Okazało się że nie mam podłączonego kabelka do czujnika na sprzęgle, a nie mogę tej kostki nigdzie znaleźć... po prostu jej nie ma. Chcę kupić i założyć taką kostkę i mam pytanie... Gdzie i do czego mam podpiąć potem ten czujnik w instalacji autka? |
|
|
|
|
|
#126 |
|
![]() Zarejestrowany: 18-06-2016
Model: Galaxy
Silnik: 1,8 tdci 125KM
Rocznik: 2009
|
Witam
dopiero chce się zabrać za montaż tempomatu u siebie, bo mam golasa i znalazłem opisane przez bobo75, z tym że nie ma już zdjęć... Czy ma ktoś jeszcze te zdjęcia z postu opisywanego przez bobo75? przydałoby się odświeżyć Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. z góry dziękuję |
|
|
|
|
|
#127 |
|
![]() Imię: Piotr
Model: Galaxy MK2
Silnik: 1.9 tdi
Rocznik: 2001
|
Witam,
Skąd jesteś? Moge Ci pomóc ostatnio sobie dokładałem tempomat i MFA to jeszcze pamiętam coś z tego i opis tez gdzieś miałem. Zacznij od sprawdzenia czy w obudowie kolumny kierowniczej masz gotowa wiązkę przewodów od tempomatu. W Twoim roczniku może być gotowa, bo ja musiałem sobie przewody zrobić. Jak masz gotową wiązkę to tak naprawdę wystarczy zmienić manetkę, wpiąć kabel, uaktywnić tempomat i po temacie. |
|
|
|
|
|
#128 |
|
Rocznik: 2009
|
witam
niestety trochę daleko bo jestem z lubelskiego. Wtyczki niestety nie mam. |
|
|
|
|
|
#129 |
|
ford::professional
![]() Zarejestrowany: 10-01-2008
Model: Galaxy, Santa Fe
Silnik: AUY, D4EB - 2.2 16V R4 CRDi
Rocznik: 2001, 2008
|
Jak lubelskie a jeszcze lepiej lublin odezwij się pomogę ale do piątku bo potem urlop i wyjeżdżam...masz na priwa mój nr tel...
|
|
|
|
|
|
#130 | |
|