Forum Ford Club Polska

Sprawdzanie Numeru VIN

Wróć   Forum Ford Club Polska > Forum Ogólne > Ford Garage > Ogólnie o motoryzacji

Dołącz teraz!
Zapraszamy do rejestracji!
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum!

Odpowiedz

Narzędzia wątku Przeszukaj ten temat
Stary 19-07-2016, 16:33   #3611
JARO7007
ford::average

Imię: Jarek
Model: Modeo Mk5 USA
Silnik: 1,6
Rocznik: 2013
Domyślnie Odp: Mondeo MK5 - wrażenia, opinie, uwagi użytkowników - dyskusja okołotematyczna

Cytat:
Napisał MaXyM Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Przeciez ty o pomoc nie prosiles. Ty narzekasz na wszystko. Na to pomocy nie ma. Moglbym ci poradzic zmiane auta. Ale tez bedziesz narzekal.

Swoja droga masz zupelnie mylne rozumowanie. To ze bezpiecznik trzeba czasem wymienic to fakt. Ale kluczowe jest slowo "czasem" w skali wszystkich uzytkownikow auta. Prawdopodobienstwo potrzeby wymiany bezpiecznika jest tak male, ze mozna sobie pozwolic na ukrycie ich nawet pod tapicerka. ...

To prosta logika oparta na statystyce. ...

Przypuszczam ze chodzilo o istnienie aut, w ktorych schowek mozna zamknac na klucz. Pewnie znalazlo by sie kilku uzytkownikow ktorzy uwazaja te funckjonalnosc za kluczowa. No ale Ford sie znowu popisal i zamka nie dal...
Prosiłem wcześniej, a w tym poście wyraziłem swoją, krytyczną opinię.
Mam do tego prawo, także i tu, bo po to jest forum!
Natomiast Ty nie masz prawa w taki sposób oceniać mojego toku myślenia, bo w przeciweństwie do Ciebie, jak widać nie opieram się tylko i wyłącznie na statystykach.
Staram się być przewidujący i biorę pod uwagę statystyki, ale nie traktuję ich jak wyroczni!
Co do narzekania, to widzę, że bardzo dobrze mnie znasz! Na wszystko narzekam, na inny samochód też będę narzekał! Mam obecnie jeszcze dwa, może też wiesz, że narzekam na nie?
Rzecz w tym, że możesz nie zgadzać się ze zdaniem innych, mieć inne, nikt Ci tego nie zabroni, ale do diaska nie krytykuj ludzi, (nie obrażaj), bo to nie jest dozwolone!

Ze swej strony kończę tę wątek, bo nie miejsce na toczenie tego typu polemik.

Co do zamykanego schowka to mam. Nie jest to może nieodzowne, ale przydatne.
A ironii też nie rozumiem.Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.

Ostatnio edytowane przez JARO7007 ; 19-07-2016 o 16:36
JARO7007 jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 19-07-2016, 16:55   #3612
galux20
ford::advanced

Model: mk3 passeratii
Silnik: 2,2tdci 2.0tdi
Rocznik: 2005 2016
Domyślnie Odp: Mondeo MK5 - wrażenia, opinie, uwagi użytkowników - dyskusja okołotematyczna

biorę pod uwagę jednak mondeo
raczej titanium [samochód dla żony -niech będzie ładny]
raczej z skrzynią ps
silnik 150 ps [chłopaki w aso przyobiecali że przed odbiorem wgrają 180 ps]
weżniemy z aktywnym tempomatem[ale w pakiecie ultimate]
5drzwiowy
nawigację to nie
podpowiedzćcie proszę co jeszcze warto dobrać
ps
jeśliby porównywać benzynę 1,5 do do vaga tsi to fordowski 1,5 ma osiągi raczej 1,8 tsi
w benzynie to plus na rzecz forda w cenie
zdam relację jak z cenami będzie
galux20 jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 19-07-2016, 17:03   #3613
cattani75
ford::expert

Imię: Marek
Model: Mondeo MK5 Titanium, Fiesta MK8 ST-Line
Silnik: 2.0 EB, 1.0 EB
Rocznik: 2016, 2019

Ledy, szyberdach. Które to Aso wygrywa soft od mocniejszej wersji?
cattani75 jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 19-07-2016, 17:08   #3614
MaXyM

Imię: Michał
Model: Mondeo MK5 FL Vignale
Silnik: 2.0EcoBlue
Rocznik: 2020

Cytat:
Napisał JARO7007 Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Prosiłem wcześniej, a w tym poście wyraziłem swoją, krytyczną opinię.
Mam do tego prawo, także i tu, bo po to jest forum!
Masz racje, prosiles. A po kazdej odpowiedzi moglismy przeczytac jak to Ford zawalil bo cos tam:
  • ambient light,
  • brak polek,
  • za duze uchwyty na kubki,
  • brak navi,
  • regulacja fotela pasazena,
  • lokalizacja bezpiecznikow,
  • otwieranie auta przy braku zasilania.... przy czym samemu ci sie nie chcialo nawet przeczytac instrukcji.
A wszysko w tonie "jak Ford smial to tak zrobic, europejskie auta to wszystko maja"
I oczywiscie masz prawo na forum napisac cokolwiek. Nawet narzekania. Ale musisz sie liczyc z ew reakcja. A nie zawsze to beda zachwyty.

Cytat:
Napisał JARO7007 Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Natomiast Ty nie masz prawa w taki sposób oceniać mojego toku myślenia, bo w przeciweństwie do Ciebie, jak widać nie opieram się tylko i wyłącznie na statystykach.
Ja sie nie opieram na statystykach. To producent sie opiera na statystykach pozwalajac sobie na konkretne rozwiazania. Ja jedynie potrafie te relacje zauwazyc. Na przykladzie bezpiecznikow, nie uwazam ze musza byc w eksponowanym i latwo dostepnym miejscu, bo w dzisiejszych czasach normalny Kowalski nie ma potrzeby tam zagladac.

Cytat:
Co do narzekania, to widzę, że bardzo dobrze mnie znasz! Na wszystko narzekam,
Znam cie tylko z Twoich postow. Sam sobie wystawiles taka wizytowke.

Ostatnio edytowane przez MaXyM ; 19-07-2016 o 17:20
MaXyM jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 19-07-2016, 17:27   #3615
galux20

Model: mk3 passeratii
Silnik: 2,2tdci 2.0tdi
Rocznik: 2005 2016

Cytat:
Napisał cattani75 Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.

pełny led -wiadomo obowiazkowo
szyberdach to nie chcę
daleko od krakowa-nie powiem gdzie niestety

Bump:
Cytat:
Napisał cattani75 Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.

pełny led -wiadomo obowiazkowo
szyberdach to nie chcę
daleko od krakowa-nie powiem gdzie niestety
galux20 jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 19-07-2016, 17:44   #3616
cattani75

Imię: Marek
Model: Mondeo MK5 Titanium, Fiesta MK8 ST-Line
Silnik: 2.0 EB, 1.0 EB
Rocznik: 2016, 2019

Podpowiem, że szyberdach bardzo lubią dzieci, choć nie wiem czy Cię to dotyczy. :-)
cattani75 jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 19-07-2016, 17:51   #3617
goodi

Imię: Michał
Model: Mondeo Vignale
Silnik: 2.0 EB 240KM
Rocznik: 2016

Cytat:
Podpowiem, że szyberdach bardzo lubią dzieci, choć nie wiem czy Cię to dotyczy. :-)
Moja młodsza lubi, jak zablokuję ręką szyberdach i z powrotem automatycznie się otwiera. Ale chyba nie to miałeś na myśli... Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
A tak na serio to fajna sprawa. Mam dzieci na jakiś czas z głowy, zwłaszcza w lekko pochmurny dzień lub w nocy.

Przekaz Tapatalkiczny
goodi jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 19-07-2016, 18:59   #3618
kruger

Model: Mondeo MK5 → Mondeo MK4
Silnik: EB 240KM, PowerShift

Moje dziecko w życiu nie widziało szyberdachu więc nie narzeka, że go nie mamy. W trasę wystarczy MP3 z piosenkami dla dzieci + kilka fajnych bajek i mamy zero marudzenia. Za darmoGoście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
A co do MUST HAVE dla żony w MK5 Titanium to LEDy, ACS, kamera cofania, auto park i automat, ewentualnie elektryczna klapa. Reszta to zbytek.
kruger jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 19-07-2016, 19:21   #3619
JARO7007
ford::average

Imię: Jarek
Model: Modeo Mk5 USA
Silnik: 1,6

Cytat:
Napisał MaXyM Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
...
Napisałem prosto z mostu, a Ty ciągle to samo!
Krytykuj moje wypowiedzi, ale nie mnie!
Jeżeli w dalszym ciągu nie rozumiesz, to ... może poproś znajomych , rodzinę ... .
Ja w tej sprawie piszę po raz OSTATNI, bo jak już pisałem, to nie jest miejsce na prywatne wycieczki.
JARO7007 jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 19-07-2016, 22:13   #3620
Piotrb79

Witam,

Potrzebuję pomocy Drogich Forumowiczów.

od 3 tygodni mam nowe Mondeo i... problem.
W pierwszym tygodniu używania samochodu ujawniła się wada - drgania/wibracje kierownicy. Wyczuwalne już przy 40km/h, przy wyższych prędkościach irytujące.
Samochód trafił do dilera w Łodzi i po wyważeniu kół zwrócony jako Ok. Niestety nie było Ok. Trafił ponownie i ponownie wyważanie - bez skutku. Zmieniono koła - również nie pomogło. W ub tygodniu zrobiłem dłuższą trasę i zauważyłem, że jak auto stoi - w zakresie obrotów 2,5 - 3 tys. przechodzą drgania od silnika na całe auto (łącznie z kierownicą). Oddałem ponownie sugerując, że może jest to przyczyna drgań kierownicy. Serwis dzisiaj oddzwonił, że sprawdzono poduszkę silnika - i jest Ok, a drgania pozostały. Pan z serwisu zaprosił po odbiór auta oznajmiając - ten typ tak ma... i nie zamierzają dalej sprawdzać czy wymieniać kolejnych części... Mistrzostwo...

Czy ktokolwiek z Was zauważył u siebie drgania kierownicy???

Jest to 1.5 Ecoboost kombi w wersji Titanium.

Z góry dzięki za odpowiedź.
  Odpowiedź z Cytatem
Odpowiedz

Narzędzia wątku Przeszukaj ten temat
Przeszukaj ten temat:

Zaawansowane wyszukiwanie

Zasady postowania