![]() |
|
|||||||
|
Dołącz teraz!
|
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|
#3651 | |
|
ford::beginner
![]() Zarejestrowany: 15-05-2012
Model: Mondeo Mk5 Titanium
Silnik: 1.5 EB AT
Rocznik: 2016
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
|
#3652 |
|
|
Drgań ciąg dalszy...
Odpowiadając na pytania, które pojawiły się do tego przypadku: - z informacji od serwisu - sprawdzone zawieszenie, poduszka silnika, wyważone na nowo koła, później wymienione na nowe (jeżdżę obecnie na nowym komplecie) - wszystko Ok, żadnych nieprawidłowości nie stwierdzono. Na pytanie czy sprawdzono sprzęgło, silnik - odpowiedź - nie trzeba, są przecież nowe, a przecież nie da się wszystkiego po kolei sprawdzać Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Dzisiaj po raz trzeci odebrałem samochód - i tu następuje zmiana strategii serwisu - auto jest Ok - one po prostu tak mają... Usłyszałem, że nawet Vignale drży Uwaga! 3 na 4 pracowników podczas jazdy testowej stwierdza, że coś w tym aucie drży i jest nie tak (drżenia są na kierownicy, sprzęgle i lewarku zmiany biegów). Tylko jeden stwierdza (ostatni, który oddwał auto) - drży, ale dlatego że wszystko drży i musi drżeć (mistrz logiki!). Uznał również, że błędem jest to, że handlowiec nie przekazał mi informacji, że one drżą Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Cóż, po tak pouczającej i jakże budującej jeździe spotkałem się z dyrektorem , który po jeździe testowej ze mną, również przyznał, że drżenia są wyczuwalne i zachowanie tego auta nietypowe. Obiecał zająć się tematem. Ludzie, jest to samochód za ponad 100tys. a obsługi mogą się uczyć od Castoramy sprzedającej taczki... Dziękuję za maile na priv! Ostatnio edytowane przez Piotrb79 ; 21-07-2016 o 23:44 |
|
|
|
#3653 | |
|
![]() Imię: Jerzy
Model: FORD MONDEO MK5 Titanium
Silnik: 2,0 Eco-Boost 203 KM A6
Rocznik: 2015
|
Cytat:
Dla mnie wspomaganie hydrauliczne w MK 4 - to była porażka. Kilka innych samochodów z hydrauliką działało dużo lepiej. Lubię elektryczne wspomaganie. Z elektrycznego w MK5 jestem zadowolony , czucie przy większych prędkościach OK, choć zgadzam się że w porównaniu z Passatem, Skodą, Pegueotem przy manewrach na małych prędkościach przydało by się nieco więcej wspomagania ( Tryb CITI). Odblokowałem wskazania ciśnienia w oponach, czujniki działają rewelacyjnie i precyzyjnie, widoczne są zmiany ciśnienia ( zwykły skład) nawet o 0,4 atm!. Czuje się wyraźną różnicę w wymaganej sile skretu na parkingowych prędkościach przy niedostatecznym ciśnieniu przodu. Zalecam więc kontrolę właściwych wartości. |
|
|
|
|
|
|
#3654 |
|
|
Ma ktoś może żródło do jakiś instrukcji serwisowych dla mk5? Interesuje mnie demontaż tego plastiku wokół audio, czy to jest coś łatwego? Chce tamtędy puścić kabel od ładowarki telefonu. Jak się nie da to pójdzie na zewnątrz Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
|
|
|
|
|
|
#3655 |
|
ford::average
![]() Zarejestrowany: 10-12-2015
Model: Fiesta VII
Silnik: 1.0 100KM EcoBoost
Rocznik: 2018
|
|
|
|
|
|
|
#3656 | |
|
![]() Imię: Jarek
Model: Modeo Mk5 USA
Silnik: 1,6
Rocznik: 2013
|
Cytat:
[Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ] Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. |
|
|
|
|
|
|
#3657 |
|
|
@[Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ]
dokładnie o to mi chodziło Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Dzięki
|
|
|
|
|
|
#3658 |
|
|
Poszło całkiem gładko Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Z ramki kabel wychodzi tyłem, do tego otwartego schowka, więc można odrazu podłączyć tam pod gniazdko. Ja przeciągnąłem do podłokietnika
Ostatnio edytowane przez dobo ; 22-07-2016 o 19:37 |
|
|
|
|
|
#3659 |
|
![]() Zarejestrowany: 10-12-2015
Model: Fiesta VII
Silnik: 1.0 100KM EcoBoost
Rocznik: 2018
|
elegancko,
Polecam tez produkty Brodit dla purystów. Ja mam taki w focusie w tym miejscu i sie sprawdza, dobry trwały plastik i bezinwazyjny montaż: [Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ] Są też mocowania na kratkę wentylacyjną i chyba na lewy słupek A. |
|
|
|
|
|
#3660 |
|
|
, znam, ale u mnie nie ma racji bytu, ponieważ nie jeżdzę sam autem, a brodit ma lipny uchwyt uniwersalny. Uchwyt iOttie Easy One Touch (opisywany wcześniej) został wybrany po długich bojach i jestem z niego bardzo zadowolony Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Telefon w nim jest w bardzo podręcznym miejscu, nie zasłania szyby oraz ma fajny system "chwytania" telefonu Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
|
|
|
|
![]() |
| Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|