![]() |
|
|||||||
|
Dołącz teraz!
|
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|
#1 |
|
ford::beginner
![]() Imię: PIOTR
Model: FOCUS KOMBI
Silnik: 1.6 TDCI
Rocznik: 2005
|
Witam, tak jak w tytule, potrzebuje wiadomości jak najłatwiej wymienić ten przewód.
Link: http://mccar.pl/5040-thickbox_defaul...k-1496240z.jpg Osobiście musiałem się dostać do niego od spodu, ściągając dolna osłonę silnika, przy czym do tego potrzebny mi był najazd, aby móc dostać się do pęknięcia na tej rurze/przewodzie. Na teraz wszystko gra i buczy ale nie wiem na jak długo moja "załatana" dziura wytrzyma. Wpadłem na pomysł aby ściągnąć lampę i wtedy jakoś dojść od góry abym nie musiał się paprać z najazdu.... Proszę o jakieś rady/porady, może jakiś lepszy sposób. Autko to Focus 2005 rok, 1.6 tdci 109km z DPFem Pozdrawiam Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. |
|
|
|
|
|
#2 |
|
ford::expert
![]() Imię: Marek
Model: Mondeo MK5 Titanium
Silnik: 2.0TDCI PS 209 by HEKO
Rocznik: 2017
|
Ja wyminiałem od góry przy wyjętej lampie,łata długo nie wytrzyma .muszę cię zmartwić koszt tego przewodu to ok 400 zł
|
|
|
|
|
|
#3 |
|
ford::amateur
![]() Imię: Marcin
Model: Ford Focus Kombi
Silnik: 1.6 TDCI 109
Rocznik: 2008
|
|
|
|
|
|
|
#4 |
|
ford::expert
![]() Imię: Marek
Model: Mondeo MK5 Titanium
Silnik: 2.0TDCI PS 209 by HEKO
Rocznik: 2017
|
Nie wiem po co go robią w takim kształcie bo plastikowe kolanko można przełożyć.
|
|
|
|
|
|
#5 |
|
![]() Imię: Marcin
Model: Ford Focus Kombi
Silnik: 1.6 TDCI 109
Rocznik: 2008
|
kolanko można przełożyć jak się je ma, mój wąż był w jednym kawałku taki jak na zdjęciu - pierwszy od góry, ten środkowy to obecnie oferowany w ASO (kolanko plus wąż) a ja kupiłem cały wąż
|
|
|
|
|
|
#6 |
|
|
U mnie okazalo sie ze niestety to nie ten typ weza (zle zamowilem), dopiero wczoraj po spisaniu numeru z rury udalo mi sie kupic w pobliskim sklepie odpowiedni model - 6M51-6K863-GC - cena 150zl firma LCC , na allegro chodza po ok 139zl.
Oryginal ponizej (cena ponad 400zl <lol>): http://www.ford-esklep.pl/userdata/g...7fe8bd613b.jpg Na przyszlosc jakby ktos mial wymieniac ten waz prosze nie sugerujcie sie opisami na stronach internetowych tylko najlepiej spisac numer ze starego weza i wtedy kupowac. Tak na marginesie dojscie od strony lampy jest ok pod warunkiem posiadania elastycznej przedluzki do klucza nasadkowego, inaczej czeka Was zabawa i co przy tym mnostwo zarysowac na rekach. Osobiscie myslalem ze mnie trafi ale jakos dalem rade. Pozdrawiam Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Ostatnio edytowane przez tyzio ; 18-06-2015 o 21:12 |
|
|
|
|
|
#7 |
|
![]() Zarejestrowany: 10-07-2014
Model: focus
Silnik: 1,6 TDCI
Rocznik: 2010
|
odgrzebię trochę ten temat.
Interesuje mnie czym może się skończyć dłuższa jazda z tym dziurawym wężem. Drugie pytanie czy przy tym problemie zapaliła wa się kontrolka silnika?? Mam właśnie ten problem Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. |
|
|
|
|
|
#8 | |
|
|
Cytat:
Nie dawno drugi raz przerabiałem ten temat w swoim autku. Objaw był taki że powyżej właśnie tych obrotów auto zaczynało syczeć przez dziurę w rurze ( odcinek 5 cm ). Rok wcześniej natomiast, auto straciło moc i dymiło na czarno. Natomiast co do kontrolek nic się nie wyświetliło, jedynie podłaczenie pod komputer wskazywało jakieś tam błędy związane z ciśnieniem .... Pozdrawiam Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. |
|
|
|
|
![]() |
| Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|