![]() |
|
|||||||
|
Dołącz teraz!
|
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
|
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|
#51 |
|
ford::expert
![]() Imię: Krzysztof
Model: fokus Mk2 FL byl i milo wspominam ; focus Mk3
Silnik: 1.6tdci 109Ps ; 1.6 tdci 115Ps
Rocznik: 2008 ; 2014
|
A jak po raz drugi to zrobiles . Wymieniles szpilki ?
|
|
|
|
|
|
#52 |
|
ford::beginner
![]() Imię: Andrzej
Model: Focus Mk2
Silnik: 1.6
Rocznik: >07
|
Hejka nie szpilki zostawiłem te stare bo bałem się żeby ich nie zerwać(nie dało się ich ruszyć, nawet próbując w lewo i w prawo, dokupiłem przejściówkę do klucza dynamometrycznego dokręciłem nakładki na szpilki w odpowiedniej sile i jak na razie odstukać wszystko jest okGoście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. wtorek, środa przyjdzie mi pierburg i mam nadzieje że po jego wymianie fokus wróci do swoich sił. dodatkowo zamówiłem kabel "Super 2 Skaner dedykowany do Fordów" może coś więcej mi powie o błędach.
|
|
|
|
|
|
#53 |
|
|
Dzisiaj przyszedł "zaworek"wymieniłem i zauważyłem ze środkowy przewód bardzo luźno wchodzi w ten zaworek,docisnąłem go szybko-złączką (tyrkotką) czy jak to się tam zowie,i teraz mam tak że przy odpaleniu sztanga idzie w dół W ForScanie pokazuję 68%, a po 8 sekundach nie robiąc nic sztanga idzie do góry i już tam zostaje w ForScanie pokazuje 5,5% błedy są dwa:
P0490-21-Wysokie napięcie w obwodzie sterującym recyrkulacją spalin P042F-A1 w opisie drugiego błędu jest napisane:EGR zablokowany w położeniu zamkniętym(sprawdź złączę C958- co to za złączę i gdzie się znajduję?). Siakies pomysły co robić dalej? |
|
|
|
|
|
#54 |
|
ford::advanced
![]() Imię: Tomasz
Model: Kuga MK2 Lift Titanium Magnetic Grey
Silnik: 1.5 Ecoboost 150 KM 16V
Rocznik: 2018
|
Przewód od EGR-a. Coś mi się wydaje,że bez wymiany jego się nie obędzie.Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
|
|
|
|
|
|
#55 | ||
|
|
o którym przewodzie mówisz?jakieś zdjęcie,nr.katalogowy,drogi taki przewód?
Kolejna aktualizacja informacji: Wczoraj wybraliśmy się pozwiedzać Szkocję, błąd wykasowany turbina działa no to w drogę, po przejechaniu około 50 kilometrów czerwona kontrolka "usterka silnika"+tryb awaryjny do 3tys. obr. jednak zdecydowaliśmy się jechać dalej zrobiliśmy 400 kilometrów średnie spalanie 4,6l. (chyba dzięki braku mocy hehe) przeskanowałem dzisiaj Forscanem i oto błędy Cytat:
Cytat:
Dodam jeszcze że w forscanie pokazuję że jak auto jest odpalone to EGR jest na8-10% nie zależnie czy dodaje gazu czy nie,ale jak zgaszę auto to on szaleje od2%do50% i tak kilka razy aż całkiem nie wyłączy się komputer w fokusie. Ostatnio edytowane przez Speedy87 ; 28-08-2016 o 17:34 Powód: Aktualizacja |
||
|
|
|
|
|
#56 |
|
|
i nikt nie wie co może być?
|
|
|
|
|
|
#57 |
|
|
Hej a skad tyle bledow ? Wyglada ze cos z ERG jak kolega wyzej pisal .Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Smykalke masz to wez go zdemontuj i wyczysc oraz sprawdz kabelek od niego . Ja tez go ostatnio czyscilem a dzisiaj wymienialem swiece zarowe , to czyszczenie zaworu to pikus w poruwnaniu do wymiany swiec
|
|
|
|
|
|
#58 |
|
|
Krzyś EGR jest wymieniony na nowy, poszukam tego starego EGR-a spróbuje go skręcić poprawnie(bo rozkręciłem ten czarny grzybek i nie wiem jak tą sprężynkę z powrotem poprawnie zamontować, bo jak wcześniej ją złożyłem to fokus nie odpalał czyli EGR musiał być cały czas otwarty),zamienię tego nowego EGR na stary i zobaczę czy coś w błędach się zmieni ale wątpię :/
|
|
|
|
|
|
#59 |
|
|
A to masz nowy a zrobiles adaptacje nowego ? jak sie nie myle to nalezy zrobic bylo na forum chyba
|
|
|
|
|
|
#60 |
|
|
A jak się robi adaptacje? w Forscanie mam jakąś tam funkcję zerowanie EGR czy jakoś tak, robiłem też reset modułu ale to nic nie daje, a EGR mam bez kabelka(EGR z wejściem na kabelek, a nie z kabelkiem)
Z tego co wyczytałem to tu jest EGR sterowany podciśnieniem, a nie elektrycznie i nie ma potrzeby robić adaptacji. Ostatnio edytowane przez Speedy87 ; 01-09-2016 o 20:20 Powód: Aktualizacja |
|
|
|
![]() |
|
| Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|