![]() |
|
|||||||
|
Dołącz teraz!
|
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|
#261 |
|
Zablokowany
Model: nie ford, rzecz jasna
Silnik: spalinowy
Rocznik: 2023
|
A kto pisał o tylnych?
Automat to automat - nie myśli, więc jego decyzji nie traktujmy jak wyrocznię. |
|
|
|
|
|
#262 |
|
ford::average
![]() Zarejestrowany: 01-06-2005
Model: Focus HB
Silnik: 1.5 Ecoboost
Rocznik: 2016
|
Zgadzam się w 100 % z tedi_k. A jak koledzy nie widzą różnicy raz na rok przełączenie włącznika z auto na włączone bo zaskakująca mgła w dzień (ale to tez ręcznie włącza się przeciwmgielne) niż codziennie zastanawiać się czy włączyłem czy nie. To jak z pilotem do tv można chodzić i włączać jak zabraknie baterii i nie ma skąd wyjąc ale codziennie tego nie robisz.
|
|
|
|
|
|
#263 | |
|
FCP member
![]() Imię: Tadeusz
Model: Mitsubishi Outlander PHEV, C-max Energi (USA) PHEV
Silnik: 2.4 PB, 2.0 PB wolnossące cykl Atkinsona - hybryda plug-in
Rocznik: 2019, 2016
|
Cytat:
Trochę bez sensu dyskusja - ale jednak zapytam: a po co Ci w dzień nawet "trochę mglisty" przednie przeciwmgłowe? Ty na pewno z nich nie skorzystasz, a inni widzą je dokładnie tak samo jak moje mijania (zapalone przez bezmyślny automat)...Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Więc o co tu chodzi?
|
|
|
|
|
#264 |
|
ford::professional
![]() Imię: Przemek
Model: Mondeo MK5 FL Titanium
Silnik: 2.0 A8 EcoBlue 190KM
Rocznik: 2019, I rej. 2020
|
Panowie, spokojnie, ja też uważam, że przełącznik auto jest super. Ale ludziska zapominają, że to tylko automat i podczas mgły (nie kwalifikującej się jeszcze zgodnie z przepisami na przeciwmgielne) jeżdżą na dziennych, a powinni chociaż na mijania.
"No ale Panie władzo (czyt. policjancie), ja mam przecież automatyczne światła, za co ten mandacik?". Zgodnie z przepisami, pojazd nie musi być wyposażony w przednie światła przeciwmgielne, ale mijania to powinien chociaż włączyć. A co najgorsze taki delikwent, gdy jedzie na dziennych (drl), to go jeszcze w jasny, mglisty poranek widać z naprzeciwka. Ale z tyłu to już nie, bo mu nic tam nie świeci. A tak z ciekawości. Tadeusz, gdy jedziesz na DRL (poz. Auto), to da się włączyć same przeciwmgielne z przodu? A co wtedy świeci z tyłu? Pytam, bo nie jestem pewny. Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. |
|
|
|
|
|
#265 | |
|
FORD|ZAWODOWIEC
![]() Zarejestrowany: 13-02-2004
Model: Focus mk4
Silnik: 1.5L EcoBoost /150KM
Rocznik: 2019
|
Cytat:
W ciągu dnia, gdy przełącznik jest w pozycji AUTO => NIE da się właczyć przeciwmgielnych a) albo musi zadziałać czujnik zmierzchu b) albo ręcznie trzeba włączyć pozycyjne / mijania dopiero wtedy da się włączyć przeciwmgielne (przednie / tylne) Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. pozdrawiam Arturek
------------------------------------------------------------------ INSTRUKCJE.pdf / nowy eTIS / chemia_Forda / Ostatnio edytowane przez arturek ; 27-08-2016 o 16:40 |
|
|
|
|
|
|
#266 |
|
ford::professional
![]() Imię: Przemek
Model: Mondeo MK5 FL Titanium
Silnik: 2.0 A8 EcoBlue 190KM
Rocznik: 2019, I rej. 2020
|
|
|
|
|
|
|
#267 |
|
ford::advanced
![]() Zarejestrowany: 07-03-2015
Model: -
Silnik: -
Rocznik: -
|
Automatyczne światła to fajny bajer, ale nie w Fordzie, dlatego też mam je wyłączone.
Jeździłem teraz parę dni nowym Qashqaiem i tam światła włączały się po uruchomieniu silnika, a nie włączeniu zapłonu co jest totalną głupotą. Do tego można było w komputerze ustawić opóźnienie co sprawdza się idealnie, gdy ktoś garażuje auto. |
|
|
|
|
|
#268 |
|
ford::expert
![]() Imię: Ponury żniwiarz
Model: MK3 Estate Titanium X EcoBoost 182KM
Silnik: 1.6
Rocznik: 2012
|
Nie wiem. może to kwestia softa? regulacji? sam również chwalę sobie czujnik dla automatycznych świateł. Po wjeździe w tunel, światła mijania zapalają mi się w czasie krótszym od sekundy. Podejrzwam że nawet ręcznie nie byłbym w stanie zapalić tak szybko. Przy wieczorowych porach zapala światła w sam raz, a jadąc gdzieś między drzwewami (i kiedy od czasu do czasu światło słoneczne błyska na przednią szybę) to czujnik mądrze nie załącza świateł mijania. w przypadku mgły, zauważyłem że światła mijania załączane są automatycznie. Plus dodatkowo cały czas mam włączone przednie DRL więc mi to zbytnio różnicy nie robi.
Pół roku już jeżdzę i chwalę sobie właśnie - że załączanie świateł mijania (w przypadku jak się ma ledowe DRL'y) za pomocą tego automatycznego czujnika jest mądrze rozwiązane. |
|
|
|
|
|
#269 |
|
ford::advanced
![]() Zarejestrowany: 28-10-2015
Model: Ford Focus
Silnik: 150KM
Rocznik: 2015
|
Widzisz kolego. U mnie jak stanę nawet pod mostem parę sekund nic się nie dzieje. Nie wiem czemu tak jest.
|
|
|
|
|
|
#270 | |
|
FCP member
![]() Imię: Tadeusz
Model: Mitsubishi Outlander PHEV, C-max Energi (USA) PHEV
Silnik: 2.4 PB, 2.0 PB wolnossące cykl Atkinsona - hybryda plug-in
Rocznik: 2019, 2016
|
Cytat:
To drugie takie przypomnienie dzisiaj - stosowne przywołanie zamieściłem tu [Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ]
|
|
|
![]() |
| Tagi |
| audio , focus , mk3 , oświetlenie , wyposażenie |
| Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|