Forum Ford Club Polska

Sprawdzanie Numeru VIN

Wróć   Forum Ford Club Polska > Forum Ogólne > Ford Garage > Sprzęt Audio/CB/GPS

Dołącz teraz!
Zapraszamy do rejestracji!
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum!

Odpowiedz

Narzędzia wątku Przeszukaj ten temat
Stary 13-08-2016, 12:51   #61
teyo3
ford::beginner

Imię: Marcin
Model: FORD FOCUS MK II
Silnik: 1.6
Rocznik: 2010
Domyślnie Odp: Na co zamieniliście swoje fabryczne radio 6000 CD owalne bez mp3

Pytanie z innej beczki bo już prawie zdecydowałem się na stację CLARION NX302E
a jeszcze moją uwagę zwróciły stacje firmy GMS dokładnie te modele :
GMS 6618 LUXURY
GMS 6751 LUXURY HDMI/MHL
GMS 6707 LUXURY
GMS 6808 Prestige HDMI
są to modele z wyższej półki szybkie it p czy ktoś z użytkowników je posiada użytkuję , jak się sprawują i przede wszystkim czy warto , ciekawe mają parametry dokładny opis na stronie :
[Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ]
co lepiej wybrać clariona czy GMS proszę o opinię

teyo3 jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 14-08-2016, 12:21   #62
maciek20038
ford::average

Model: Mondeo
Silnik: 1,8 TDCI
Rocznik: 2009

Jesli nie masz wymagan co do dzwieku to kupuj. Zadne firmowy sprzęt nie bedzie tak wypasiony jak chinskie radia. Ale jakość dzwieku do clariona bedzie kolosalna.
maciek20038 jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 14-08-2016, 13:50   #63
teyo3

maciek20038 najbardziej zalezy mi na tym zeby odpalać muzykę z usb lub karty i żeby mi wyswietlało jaka leci piosenka , tego najbardziej mi brakuję , i przede wszystkim rozmowy przez bluetooth żeby było dobrej jakości oraz navi też by się przydała mam możliwość kupienia Clariona Nx302E miesięcznego użytkowanego za 800 zł na 23-miesięcznej gwarancji i to też jest dosyć dobry argument albo dołożyc i kupić którąś stacje GMS tylko nie wiem jak tam dźwięk i bluetooth itp co o tym sądzisz ?
Stary 15-08-2016, 12:14   #64
teyo3

Witam temat uważam za zakończony zdecydowałem jednak postawić na firmowy sprzęt
w tym wypadku CLARION NX302E , jak przyjdzie podłączę przetestuję dodam fotki , filmik i dam znać jak się sprawuję , muszę jeszcze dokupić sterowanie z kierownicy oraz ramka itp pozdrawiam
Stary 24-08-2016, 00:42   #65
teyo3

mario595 posiadam juz tego clariona co ty masz ( nx302e) wizualnie ładne obsluga dobra nie zauważyłem żeby dotyk słabo działał kolory sprawdzałem w nocy ładne ,dźwięk rewelacyjny czy to z usb czy smartfone bluetooth na tym najbardziej mi za leżało , mam do ciebie kilka pytan pisałeś wcześniej że posiadasz adapter żeby działało sterowanie z kierownicy , okazuję się że to nie taka prosta sprawa możesz mi zdradzić tajemnice gdzie takie można kupić jak potrzebuje na szyne can , ty też masz w fordzie can?
druga sprawa mam oryginalne mapy igo ale jakoś sie do n ich nie przekonuje ( przyzwyczajony do automapy) wspominałeś o mapach googlach jak je pobrać jak to wogólę wykonać ?
i ostatnie dwa pytanka jak masz poprowadzona antenę gps tzn żeby tych kabelków nie było widać jak je przeprowadzić oraz najważniejsza sprawa u mnie clarion nie działa bez kluczyka w stacyjce i na i pozycje zapłon bez tego navi nie rusza też tak masz ,bo powiem szczerze trochę to kłopotliwe jakby się chciało posłuchać muzy itp bez kluczyka w stacyjce , tak jak w fabrycznym radiu , też tak masz czy inaczej pozdrawiam
Stary 24-08-2016, 09:56   #66
mario595

Imię: Mariusz
Model: Mondeo mk5
Silnik: 1.5 TDCI
Rocznik: 2015

Odp na PW poszła
mario595 jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 31-08-2016, 09:01   #67
piotrnowax

Model: mondeo
Silnik: 2.0 tdci
Rocznik: 2011

Cytat:
Napisał Kaflar Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Witam. Kupiłem esa który miał już wbudowane nieoryginalne radio na winie made in china, niby fajne, przez tydzień zabawa, mapy na wina dvd usb filmy z pena itp. Ale jakość dzwieku porażka (mam porównanie z poprzednim samochodem paskiem). Do tego zero informacji na conversie przez co zrobił sie no... zbędny. Zależy mi na dobrym dźwięku reszta to dodatek ale... no właśnie ale. Teraz nadszedł czas na moje pytania. Więc. Czy jak zamienię na radio sony to wróci funkcjonalność conversa (np na wybieranie głosowe i odbieranie połączeń z manetki, wybór stacji radiowych itp). Czy radyjko podłączę pod usb auxem? Czy na wyświetlaczu conversa da sie obsłużyć gps(antena na dachu)? I pytanie najważniejsze czy jakość dźwięku się poprawi? Z góry dziękuję za odpowiedź wszystkim ludziom dobrej woli.
Ps. Mam coś takiego
[Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ]

Wysłane z mojego D6503 przy użyciu Tapatalka
Własnie sam sie zastanawiam nad zakupem takiego radia [Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ]
Z licznych filmików na YT widać ze convers+ działa komendy głosowe już nie niestety zastanawia mnie czy dzwięk z czujników cofania bedzie dostępny na tym cudzie
piotrnowax jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 05-09-2016, 21:30   #68
mefisto72

Imię: Darth Mondeo
Model: Mondeo MK4
Silnik: 2000cm benzin/lpg
Rocznik: 2012

też bym się skusił ale też boje się że PDC nie zadziała przez głośniki. A jakie masz obecnie radio?
mefisto72 jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 06-09-2016, 18:52   #69
92F
ford::amateur

Model: Focus Mk2
Silnik: Diesel 1.8 TDCI
Rocznik: 2005

Witam, pytanie może trochę banalne, ale jako że sporo jest tych różnych wersji focusów + widziałem jakieś tematy o przejsciówkach itp - pogubiłem się trochę.

Czy do focusa 2009 z owalnym radiem sony 6000cd bez MP3 będzie pasowało radio SONY WX-800UI [Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ]. Chodzi mi o to czy wymiarowo będzie pasowało, żeby nie było jakiegoś dziadostwa, czy może jakieś ramki trzeba dokupić czy też nie.
Niby w opisie jest napisane że pasuje do Forda, ale nie wiem czy na pewno do mojej wersji także.

Sorry za chaotyczny post i będę wdzięczny za pomoc Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
92F jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 11-09-2016, 18:21   #70
rafiozo

Imię: Rafał
Model: Focus MK2 FL
Silnik: 1.8 TDCi 136KM/329Nm by Heko

Hej, a ja mam pytanie o radio 6000CD z MP3 z Forda Mondeo IV. To radio ma przyciski od katalogów (wejdź do środka/wyjdź wyżej) - zdjęcia w załączniku.
Ogólnie to chodzi mi o oryginalne radio + MP3 i wyświetlanie tagów/nazw plików na ekranie (plus licznik bo mam aktywny RDS). Czy można je wrzucić do Focusa 2FL? Mają uchwyty identyczne? Trzeba coś aktywować czy plug&play?
Dzięki!
Załączone Obrazki
Typ Pliku: jpg mcrfsb60fluc.jpg (84.5 KB, 53 wyświetleń)
rafiozo jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Odpowiedz

Narzędzia wątku Przeszukaj ten temat
Przeszukaj ten temat:

Zaawansowane wyszukiwanie

Zasady postowania