Forum Ford Club Polska

Sprawdzanie Numeru VIN

Wróć   Forum Ford Club Polska > Samochody > Ford Mondeo

Dołącz teraz!
Zapraszamy do rejestracji!
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum!

Odpowiedz

Narzędzia wątku Przeszukaj ten temat
Stary 18-08-2016, 22:59   #41
qrczakos
ford::advanced

Model: Mondeo Mk4
Silnik: 2.0 TDCI 143KM
Rocznik: 2007
Domyślnie Odp: Błąd P2002 - paląca się kontrolka check engine

Ja juz okolo 40k km

Wysłane z mojego SM-G920F przy użyciu Tapatalka

qrczakos jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 27-08-2016, 19:58   #42
nolo
ford::average

Model: Ford Escape
Silnik: 1.5
Rocznik: 2017

Panowie pytanie:czy ten błąd (2002) jest tylko i wyłącznie związany z awarią tego przewodu?
dzięki
nolo jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 06-09-2016, 14:50   #43
Radek S-MAX

Model: S-MAX
Silnik: 2,0 TDCi
Rocznik: 2006

Cytat:
Napisał nolo Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Panowie pytanie:czy ten błąd (2002) jest tylko i wyłącznie związany z awarią tego przewodu?
dzięki
Nie mam pojęcia, ale u mnie w S-MAXie własnie to przerabiałem i zrobiłem jak koledzy zakupiłem przewody na alledrogo i jak na razie wszystko ok, błąd skasowany więcej się nie pojawił, ciśnienie jak najbardziej tak jest teraz rejestrowane. kupiłem przewody 6mm + opaski zaciskające, większych nie ma co bo i tak na luzie wchodzą tylko dostęp jak cholera, nie wiem jak u was w Mondeo, ale w S-MAXie szału nie było Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.

Album mojego FORD S-MAX
Radek S-MAX jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 06-09-2016, 14:52   #44
slawek-kali
ford::expert

Imię: Slawek
Model: PUG 408 GT
Silnik: hybryda
Rocznik: 2025

Cytat:
Napisał nolo Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
dzięki
Wezyki lub sam czujnik, ale proponuje zaczac od tej naprawy za 12zl Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.

Bump:
Cytat:
Napisał Radek S-MAX Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
nie wiem jak u was w Mondeo, ale w S-MAXie szału nie było
Podobnie kolego.. trzeba miec dlugie, chude i mocno skrętne przedramię Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
slawek-kali jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 06-09-2016, 19:44   #45
nolo

Cytat:
Napisał slawek-kali Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Wezyki lub sam czujnik, ale proponuje zaczac od tej naprawy za 12zl Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.

Bump:
Podobnie kolego.. trzeba miec dlugie, chude i mocno skrętne przedramię Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Naprawione-winowajcą był ten wężyk
dzięki
Stary 06-09-2016, 19:56   #46
slawek-kali
ford::expert

Imię: Slawek
Model: PUG 408 GT
Silnik: hybryda
Rocznik: 2025

Pewnie caly skruszony co ?
slawek-kali jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 06-09-2016, 21:14   #47
nolo

Cytat:
Napisał slawek-kali Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Dokładnie tak
Stary 12-09-2016, 15:19   #48
Radek S-MAX

Model: S-MAX
Silnik: 2,0 TDCi
Rocznik: 2006

Cytat:
Cytat:
Dokładnie tak
Ja u siebie tak sobie myślałem żebym zobaczył jakieś pęknięcie, bo przewód może wyglądać ok a ma jakieś mikropęknięcia, wchodzę pod samochód, a tam normalnie jak by ktoś w te przewody petardy wsadził tak były rozwalone.
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.

Album mojego FORD S-MAX
Radek S-MAX jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 19-09-2016, 23:18   #49
Froog
ford::amateur

Imię: Dawid
Model: Mondeo
Silnik: 2.0 TDCI
Rocznik: 2002

Odnośnie P2002

Miałem to samo tylko problemów narobiło się więcej.

Wężyk przepalony, wymieniłem (nie musi być fordowski i mieć akurat identyczną średnicę, może się ona różnić lekko (sam mam o 0,5 większą)

Wężyk miałem osmolony więc diagnoza przeniosła się na złączkę elastyczną. Okazała się pęknięta. Być może temperatura spalin przetopiła mi go od zewnątrz. Do dziś nie wiadomo. Polecam sprawdzić jej stan przy okazji. Mi siadła przy 220 tys.

Żeby było ciekawiej po tygodniu P2002 wrócił jak uciążliwa choroba.
Już miałem remontować DPF i ale zaryzykowałem i wymieniłem czujnik różnicy ciśnień (ktoś pisał wyżej, znajduje się za akumulatorem) i efekt jest. Wszystko śmiga !

Polecam iść tymi krokami zanim ktoś wciągnie was w koszta z DPF'em

Pozdrawiam
Froog jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 31-01-2017, 07:12   #50
fido
ford::advanced

Model: Ford Escape 2018r.
Silnik: 2.0 Ecoboost
Rocznik: 2018

Witam
Opisze co mnie spotkało
Miałem do przejechania ok 40km, po pokonaniu ok 15km pojawił się komunikat "Usterka silnika". Przejechałem jeszcze 25km i wówczas na szybko telefon i analiza błędów
[Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ] [Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ] [Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ] [Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ]

Po skasowaniu, wyłączeniu i ponownym odpaleniu auta zero błędów.
Auto stało ok 2 dni.
Gdy nastał dzień powrotu auto przejechała bez problemu i bez błędów 40km i tak jest do teraz.
Mam w poniedziałek dalszy wyjazd i muszę coś z tym zrobić.
Czy błąd powstaje od razu po odpaleniu czy dopiero jak się dpf zaznie wypalać bo nie chciałbym podczas podróży mieć jakieś niespodzianki.
Jak są prowadzone te wężyki, skąd i gdzie jak są prowadzone, gdzie dokładnie ten czujnik się znajduje mam może ktoś jakieś zdjęcia ?
fido jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Odpowiedz

Narzędzia wątku Przeszukaj ten temat
Przeszukaj ten temat:

Zaawansowane wyszukiwanie

Zasady postowania