Forum Ford Club Polska

Sprawdzanie Numeru VIN

Wróć   Forum Ford Club Polska > Samochody > Ford Mondeo

Dołącz teraz!
Zapraszamy do rejestracji!
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum!

Odpowiedz

Narzędzia wątku Przeszukaj ten temat
Stary 19-09-2016, 16:08   #2331
boncio
ford::expert

Model: Audi Q3 Sportback/Mazda CX-3
Silnik: 1.4e 245KM/2.0 121KM
Rocznik: 2022/2019
Domyślnie Odp: Wady wieku dziecięcego.

Cytat:
Napisał kruger Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Test na parkingu z małą prędkością
Pewnie za małą. Podczas jazdy albo dłuższe przytrzymanie, albo trzykrotne wciśnięcie guzika wyłącza silnik podczas jazdy.
Cytat:
Napisał kruger Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
mogłem kogoś zabić
Bez przesady. Nawet po wyłączeniu silnika jest utrzymywane podciśnienie w układzie hamulcowym pozwalające na normalne hamowanie. Kiedyś stałem w korku, co jakiś czas podjeżdżając z górki po kilkanaście metrów i kilka razy normalnie hamowałem, aż się zdziwiłem jak nagle musiałem mocniej wcisnąć Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.

boncio jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 19-09-2016, 18:16   #2332
goodi
ford::advanced

Imię: Michał
Model: Mondeo Vignale
Silnik: 2.0 EB 240KM
Rocznik: 2016

Cytat:
Napisał lemon Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Wygląda na to że update softu powinien pomóc.
Niewykluczone, że coś faktycznie jest na rzeczy. Dzisiaj dzwonił człowiek, który zawsze "męczy" moje auto w serwisie i wspomniał o ok. 5-godzinnej aktualizacji softu. Zobaczymy, co z tego wyjdzie.

Przekaz Tapatalkiczny
goodi jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 19-09-2016, 18:28   #2333
kaan1

Imię: Andrzej
Model: MK5
Silnik: 180 KM

Cytat:
Napisał goodi Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Niewykluczone, że coś faktycznie jest na rzeczy. Dzisiaj dzwonił człowiek, który zawsze "męczy" moje auto w serwisie i wspomniał o ok. 5-godzinnej aktualizacji softu. Zobaczymy, co z tego wyjdzie.

Przekaz Tapatalkiczny
W sumie to ciekawe. Prawie każde polisa lub assistance ma aktualnie klauzulę "usprawnienia auta na miejscu" aby obniżyć koszty i przyspieszyć serwis. Tutaj, jakakolwiek operacja aktualizacji softu unieruchamia auto na cały dzień. Tak jakby w XXI wieku nie mozna było zrobić aktualizacji z CD lub pendrive - albo jakąkolwiek inna metodą zdalną. To jaki oni soft aktualizuja, że zajmuje im to 5h. Sam SYNC czy wszystkie / inne moduły?
kaan1 jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 19-09-2016, 18:51   #2334
kruger

Model: Mondeo MK5 → Mondeo MK4
Silnik: EB 240KM, PowerShift
Rocznik: 2013

Ciągną z serwera bodajże w stanach; są zawiechy, niski transfer i stąd tyle to trwa.
kruger jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 19-09-2016, 19:05   #2335
cattani75

Imię: Marek
Model: Mondeo MK5 Titanium, Fiesta MK8 ST-Line
Silnik: 2.0 EB, 1.0 EB
Rocznik: 2016, 2019

Instalkę Office'a się szybciej ściąga. :-D
cattani75 jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 19-09-2016, 20:12   #2336
goodi

Model: Mondeo Vignale
Silnik: 2.0 EB 240KM

Cytat:
Napisał cattani75 Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Instalkę Office'a się szybciej ściąga. :-D
I to z jakiegoś Wietnamu czy innych Chin Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.

Przekaz Tapatalkiczny
goodi jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 19-09-2016, 20:25   #2337
stefanb

Model: Ford Mondeo
Silnik: 1.5 EB
Rocznik: 2015

Słuchajcie, a ja mam pytanie o tą całą aplikację ETIS - czy mając nr VIN samochodu można faktycznie sprawdzić jakie wersje softu ma wgrane i czy są to wersje najnowsze, itp.? Chodzi mi o taki "zwykły" dostęp, a nie płatne konto serwisowe.
Przykładowo - na forum [Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ] jakiś geniusz podał VIN swojego samochodu: WF0FXXWPCFFJ61169. Wchodzę na stronę [Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ] i po wpisaniu tego nr'u widzę tylko podstawowe informacje o aucie. Czy można faktycznie odczytać z tego coś więcej? Mógłby ktoś wyjawić trochę tej tajemnej wiedzy?

Pzdr

Ostatnio edytowane przez stefanb ; 19-09-2016 o 21:07
stefanb jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 19-09-2016, 21:04   #2338
Miralon

Model: Mondeo MK5
Silnik: 2.0 TDCI

Kiedyś można było dowiedzieć się jakie masz wersje softu, czy są nowsze a nawet kiedy był pojazd podpinany pod komputer i co zrobiono z softem. Potem to wyłączyli (chyba) bo już tego nie widzę.
Miralon jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 19-09-2016, 21:25   #2339
Pulse
ford::professional

Model: Mondeo/Titanium
Silnik: 1,5 Ecoboost

Cytat:
Napisał stefanb Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Słuchajcie, a ja mam pytanie o tą całą aplikację ETIS - czy mając nr VIN samochodu można faktycznie sprawdzić jakie wersje softu ma wgrane i czy są to wersje najnowsze, itp.? Chodzi mi o taki "zwykły" dostęp, a nie płatne konto serwisowe.
Przykładowo - na forum [Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ] jakiś geniusz podał VIN swojego samochodu: WF0FXXWPCFFJ61169. Wchodzę na stronę [Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ] i po wpisaniu tego nr'u widzę tylko podstawowe informacje o aucie. Czy można faktycznie odczytać z tego coś więcej? Mógłby ktoś wyjawić trochę tej tajemnej wiedzy?

Pzdr
Kliknij w strzałkę po prawej to rozwiniesz menu.
Pulse jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 19-09-2016, 21:36   #2340
stefanb

Model: Ford Mondeo
Silnik: 1.5 EB

Ale żadnej strzałki nie widzę - wygląda to u mnie tak:
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.

Jedyna strzałka to ta nad "Minor Features", ale ona zwija tylko i rozwija to menu z wyposażeniem auta.
stefanb jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Odpowiedz

Narzędzia wątku Przeszukaj ten temat
Przeszukaj ten temat:

Zaawansowane wyszukiwanie

Zasady postowania