![]() |
|
|||||||
|
Dołącz teraz!
|
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|
#1 |
|
ford::beginner
![]() Zarejestrowany: 13-03-2016
Model: Focus
Silnik: 2.0
Rocznik: 2005
|
Witam, świeci mi się kontrolka esp w Focusie mk2 2005r. 2.0 tdci 136km. Błąd na komputerze standardowo:
C1288 - czujnik ciśnienia - zakłócenie działania. Znalazłem na forum 2 tematy związane z esp i dokładnie tym błędem jednak są one stare i zastanawia mnie jedna rzecz. Zakładając, że nie jest to problem z jakimś kabelkiem, stykiem lub inną pierdołą, a niestety cała pompa jest do wymiany, w tamtych tematach wyczytałem, że nowa to koszt kilku tysięcy, a gość we Wrocku rewelacyjnie regeneruje za 600zł. Proszę o pomoc osoby, które bliżej znają temat dlaczego ta pompa jest taka tania? [Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ] Ceny tak bardzo poleciały w dół, czy jednak to nie jest ta część o której myślę? |
|
|
|
|
|
#2 |
|
Zablokowany
Model: nie ford, rzecz jasna
Silnik: spalinowy
Rocznik: 2023
|
|
|
|
|
|
|
#3 |
|
|
A do czego jest pompa, którą wysłałem?
|
|
|
|
|
|
#4 |
|
Zablokowany
Model: nie ford, rzecz jasna
Silnik: spalinowy
Rocznik: 2023
|
Tak z grubsza to do wytworzenia ciśnienia, a ta "moja" do jego odpowiedniego, dynamicznego dozowania.
|
|
|
|
|
|
#5 |
|
|
Rozumiem, dzięki wielkie za pomoc. Pozostaje mieć nadzieję, że to tylko jakiś przewód lub element pompy, który można taniej wymienić... Jeżeli ktoś czyta ten temat i może polecić jakiegoś mechanika we Wrocławiu, który ogarnia ten temat i ewentualnie doszła by do tego wymiana sprzęgła i dwumasy to chętnie przytulę namiar. Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
|
|
|
|
![]() |
| Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|