![]() |
|
|||||||
|
Dołącz teraz!
|
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|
#1 |
|
ford::beginner
![]() Imię: Pawel
Model: Mondeo Mk4
Silnik: 1.8 TDCI
Rocznik: 2007
|
Witam koledzy Potrzebuję pomocy w podłączeniu radia Erisin es3009f z Convers+ na Convers+ wyświetlane są tylko dwie pozycje komputer pokładowy i ustawienia. Wiem że muszę zlokalizować przewód który odpowiada za komunikację radia z wyświetlaczem wystarczy przełożyć przewód niestety nie wiem który czy jest ktoś w stanie pomóc?
Ostatnio edytowane przez rakol ; 27-09-2016 o 12:32 |
|
|
|
|
|
#2 | |
|
FCP member
![]() Imię: Tadeusz
Model: Mitsubishi Outlander PHEV, C-max Energi (USA) PHEV
Silnik: 2.4 PB, 2.0 PB wolnossące cykl Atkinsona - hybryda plug-in
Rocznik: 2019, 2016
|
Cytat:
Bo my wiemy, że z Chińczyków z Conversem to współpracują bardzo nieliczne... I wiemy też, że nie ma żadnego "przewodu odpowiadającego za komunikację radia z wyświetlaczem"... Komunikacja odbywa się po magistrali CAN... Nawet jak Twój Erisin ma CAN (na jego stronie coś tam niechlujnie piszą o CAN-dekoderze), to i tak szansa na współpracę z Converesem taka sobie... Pytaj swojego Chińskiego dostawcę... Generalnie do tych wynalazków zazwyczaj dodawane są kable-przejściówki, które wszystko powinny mieć na swoim miejscu. Nie powinno być potrzebne żadne "przekładanie przewodu"...
Ostatnio edytowane przez tedi_k ; 27-09-2016 o 20:43 |
|
|
|
|
|
|
#3 |
|
ford::average
![]() Zarejestrowany: 14-09-2015
Model: Ford Mondeo MK4
Silnik: 1997/163KM
Rocznik: 2011
|
tedi_k Kolega coś czytał ale nie do końca Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. przewód przekłada się wtedy, jak po wyjściu z samochodu i wyłączeniu stacji , radio nie włącza się automatycznie.
|
|
|
|
|
|
#4 |
|
ford::expert
![]() Imię: Radek
Model: Focus Mk2
Silnik: 1.6tdci 90ps
Rocznik: 09.2009
|
@[Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ]
, sorry za OT, ale gdzieś tego "kunia" upolował, co zastąpił Maksia w avatarze Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Ostatnio edytowane przez radek70 ; 27-09-2016 o 22:38 |
|
|
|
|
|
#5 | ||
|
FCP member
![]() Imię: Tadeusz
Model: Mitsubishi Outlander PHEV, C-max Energi (USA) PHEV
Silnik: 2.4 PB, 2.0 PB wolnossące cykl Atkinsona - hybryda plug-in
Rocznik: 2019, 2016
|
Cytat:
Zamieniłem jedynie awatar, bo jeśli chodzi o siedzenie w pojeździe, to preferuję pozycję kierowcy traktora w stosunku do szurania ja..mi po asfalcie...Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Cytat:
Ostatnio edytowane przez tedi_k ; 28-09-2016 o 00:05 |
||
|
|
|
|
|
#6 |
|
|
witam koledzy dziekuje za odpowiedz do posta.
w tym Erisin nie ma przejsciowki z adapterem can bu. Natomiast w factory defaults w pozycji can jesy do wyboru 79 pozycji pod rozne marki do forda mondeo takze. Dodalem zdjecie na ktorym jest pokazane jak poustawiac zworki do can, jednak nie zadzialalo. Moze cos zle robie?? po zgaszeniu silnika kluczyk w pozycji 1 radio gra normalnie wszystko jest ok jrdnak po ponownym odpaleniu silmika nie ma zaprogramowanych stacji radiowych ( tak jakby nie bylo 2 plusa podtrzymania pamieci) Koledzy wiem ze macie duze doswiadczenie i zwracam sie do Was o pomoc. Z gory dziekuje. |
|
|
|
|
|
#7 | |
|
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
|
#8 | |
|
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
|
#9 | |
|
|
Cytat:
Ostatnio edytowane przez rakol ; 30-09-2016 o 23:25 |
|
|
|
|
|
|
#10 |
|
|
Jak nie ma? jak jest Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. [Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ] Masz typ płyty MTCD
Skopiuj wersję z wrzesnia nagraj na karte SD wrzuc do slotu SD Card, wejdz w ustawienia, daj uaktualnij- zaznacz kwadracik wipe all, ott cała aktualizacja... Ostatnio edytowane przez Piotrek344 ; 01-10-2016 o 08:37 |
|
|
|
![]() |
| Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|