Forum Ford Club Polska

Sprawdzanie Numeru VIN

Wróć   Forum Ford Club Polska > Samochody > Ford Mondeo

Dołącz teraz!
Zapraszamy do rejestracji!
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum!

Odpowiedz

Narzędzia wątku Przeszukaj ten temat
Stary 12-10-2016, 13:14   #2491
Malenstwo8
ford::advanced

Imię: Marcin
Model: Mondeo MK5 Kombi Titanium X/Fiesta Mk7
Silnik: 1,5 EB/1.25
Rocznik: 2016/2009
Domyślnie Re: Odp: Wady wieku dziecięcego.

Cytat:
Napisał stefanb Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Zgadzam się z Tobą, że lepiej to naprawić teraz niż czekać, tym bardziej, że potem serwis mógłby nagle stwierdzić, że sprzęgło to element eksploatacyjny i nie podlega (już) gwarancji.
Za miesiąc będę odbierał swojego Mondka - wypadałoby od razu sprawdzić, jakiego producenta mam sprzęgło (pytanie jak to zrobić). W razie czego niech ASO zamówi od razu zapasowe Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
A z tą lawetą to i ja już parę razy czytałem - śmiech na sali. Jeśli naprawa miałaby trwać kilka dni, to wolałbym żeby mi wypożyczyli za powiedzmy 5 dych dziennie nawet Focusa, a nie odstawiać taki teatrzyk...
Focus jest za 69 netto/dzień.
Fiesta 59 netto/dzień
Mondeo 89 netto/dzień.
Oficjalny cennik Ford ASO.

Malenstwo8 jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 12-10-2016, 13:21   #2492
cattani75
ford::expert

Imię: Marek
Model: Mondeo MK5 Titanium, Fiesta MK8 ST-Line
Silnik: 2.0 EB, 1.0 EB
Rocznik: 2016, 2019
Domyślnie Odp: Wady wieku dziecięcego.

A jak im wypożyczasz auto na 3 miesiące, tak jak @[Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ] , to też obowiązują takie ceny? :-D
cattani75 jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 12-10-2016, 13:23   #2493
Miralon

Imię: Michał
Model: Mondeo MK5
Silnik: 2.0 TDCI
Rocznik: 2015

Cytat:
Napisał cattani75 Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
A jak im wypożyczasz auto na 3 miesiące, tak jak @romekkar , to też obowiązują takie ceny? :-D
Wtedy musisz jeszcze dopłacić za to że auto stoi na ich strzeżonym placu Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Miralon jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 12-10-2016, 14:34   #2494
Malenstwo8

Domyślnie Re: Wady wieku dziecięcego.

Jaja sobie robią. Nawet kierownik serwisu mi po cichu powiedział, że to żenująca sprawa.
Tak czy siak, mówię dzisiaj do mojego młodego - Kacper auto idzie do serwisu, będziemy mieć zastępcze, a on do mnie - tata to super, dadzą nam Mustanga albo Rs-a Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. No i weź tu się nie uśmiechnij Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.

Bump:
Cytat:
Napisał cattani75 Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
A jak im wypożyczasz auto na 3 miesiące, tak jak @[Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ] , to też obowiązują takie ceny? :-D
Tak po cichu to się modlę, żebym ja też nie miał takiej jazdy. Na razie temat załatwiony konkretnie i stanowczo. Zobaczymy.

Ostatnio edytowane przez Malenstwo8 ; 12-10-2016 o 14:40
Stary 12-10-2016, 14:39   #2495
anastazyy

Model: FIesta MK7, Superb III
Silnik: 1,4 Pb/2,0pb
Rocznik: MK7 2015,SIII 2018

Auto musi być dostarczone do serwisu niesprawne - czyt. nie może samo przyjechać. Już to kilka razy przerabiałem z Ford Brzezińska. Za 1x oparło się o krzyki i kurowanie przy wszystkich klientach - dostałem auto zastępcze od razu za bez zająknięcia. Auta zastępcze mają z wypożyczalni która mieści się w salonie NISSANA - tuż obok. Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
anastazyy jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 12-10-2016, 14:49   #2496
kaan1

Imię: Andrzej
Model: MK5
Silnik: 180 KM
Rocznik: 2016

Cytat:
Napisał stefanb Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Zgadzam się z Tobą, że lepiej to naprawić teraz niż czekać, tym bardziej, że potem serwis mógłby nagle stwierdzić, że sprzęgło to element eksploatacyjny i nie podlega (już) gwarancji. ...
Z tym to trzeba uważać, bo często w zapisach gwarancyjnych jest (drobnym maczkiem), że usterkę należy zgłosić i usunąć niezwłocznie. Jeśli zgłosimy usterkę i zadecydujemy o póxniejszym usunięciu to potem może to byc odrzucone - no chyba że mamy coś na piśmie. Co gorsze gwarant może próbowac uniknąć odpowiedzialności w innych sprawach, twierdząc, że są powiązane.
kaan1 jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 12-10-2016, 14:54   #2497
boncio

Model: Audi Q3 Sportback/Mazda CX-3
Silnik: 1.4e 245KM/2.0 121KM
Rocznik: 2022/2019

Skrzynia jak i pewnie sprzęgło i dwumasa w 1,5 ecoboost jest ta sama co w 1,6. W dieslach 1,6 i 1,5 jest to też ta sama skrzynia, różnić się mogą przełożeniami. Dziwne, że robili 3 sztuki sprzęgła tylko w dieslu, a nie w eocboostach.
boncio jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 12-10-2016, 14:56   #2498
anastazyy

Model: FIesta MK7, Superb III
Silnik: 1,4 Pb/2,0pb
Rocznik: MK7 2015,SIII 2018

Ja tam nie wierzę w ani jedno słowo które mówią. Pewnie co tydzień robią taką naprawę Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
anastazyy jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 12-10-2016, 14:59   #2499
Malenstwo8

Domyślnie Re: Odp: Wady wieku dziecięcego.

Cytat:
Napisał anastazyy Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Ja tam nie wierzę w ani jedno słowo które mówią. Pewnie co tydzień robią taką naprawę Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Też odniosłem takie wrażenie. Z kolei dislowcom pewnie mówią, że tylko w benzynach to się zdarza. Boją się, że pójdzie fama i ludzie do nich nie przyjdą. A tak to zawsze jedna szuka może się zdarzyć, ot wypadek losowy. Ja nie jestem wstanie pojąc, co tam jest za sprzęgło w środku. Miałem różne auta i nie wiedziałem co to sprzęgło. Kupując nowe auto dałbym sobie głowę uciąć, że nic się ze sprzęgłem nie wydarzy - no i bym teraz głowy nie miał.
Z lawetą to mam powiedzieć, że serwis po konsultacji telefonicznej zabronił mi jazdy ze zgłaszanym problemem. W ten sposób zabiorą auto, a ja dostanę zastępcze. Różnica jest taka, że za assistance zapłaci FP, a nie dealer. Wtedy auto zastępcze także jest z assistance, a nie od dealera.
O pierdzącym głośniku nawet mi się nie chce gadać. Po NX-e z MK4 to audio wyleczyło mnie ze słuchania muzyki w aucie. Ktoś kto konstruował to cudo chyba nie słyszał o czymś takim jak przestrzenność dźwięku. Jest ona na poziomie Kasprzaka (nie obrażając radiomagnetofonu z mojego dzieciństwa).

Ostatnio edytowane przez Malenstwo8 ; 12-10-2016 o 15:11
Stary 12-10-2016, 15:05   #2500
pedroso

Imię: Piotr
Model: MkV
Silnik: 2.0 203KM ecoboost
Rocznik: 2015

jednak hydrokinetyczny automat skrzynia to jest to
pedroso jest offline   Odpowiedź z Cytatem