Forum Ford Club Polska

Sprawdzanie Numeru VIN

Wróć   Forum Ford Club Polska > Samochody > Ford Mondeo

Dołącz teraz!
Zapraszamy do rejestracji!
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum!

Odpowiedz

Narzędzia wątku Przeszukaj ten temat
Stary 08-11-2016, 20:54   #2921
robert LC
ford::advanced

Imię: Robert
Model: MK4 Titanium -->Fusion Titanium
Silnik: 140KM -->240KM
Rocznik: 2008 -->2014
Domyślnie Odp: Wady wieku dziecięcego.

Moim zdaniem trzeba wziąć kilka faktów pod uwagę.
Ze to nie nowa konstrukcja bo pierwsze egzemplarze były wyklepane w 2012r. i mieli trochę czasu na dopracowanie konstrukcji( nawiasem nawet tego lektora po polsku)
Belgowie byli za drodzy więc poszli z fabryką rodem ze stanów do Hiszpanii to jak produkować najpierw audi i zacząć klepać Seata 🙂
Koledzy co przesiadali się z MK4 to wiedzą o czym pisze ze jakość jest słabsza w MK5 i to jest temat rzeka na nowy dział 🙂 Ja mam auto bez gwarancji wiec zdążyłem wybebeszyć go zaczynajac od tylu na razie do środkowego słupka i śmiało mogę powiedzieć że jak wybebeszałem MK4 to musiałem się solidnie namęczyć 😜

robert LC jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 08-11-2016, 21:01   #2922
stefanb

Model: Ford Mondeo
Silnik: 1.5 EB
Rocznik: 2015

Cytat:
Napisał bartulko Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Może nie koniecznie na temat ale chciałbym aby ktoś to z Forda przeczytał. Dzisiaj podczas wymiany kół w serwisie Hyundai zasugerowałem, że gdy mam zimny silnik to jakby mi 2-gi bieg trochę gorzej wchodził choć nie zawsze. Po rozgrzaniu jest dobrze. Przy odbiorze pan powiedział "....poprawiliśmy działanie skrzyni ale na wszelki wypadek wymienimy panu jakiś (nie pamiętam dokładnie) chyba regulator wybierak i może jeszcze docisk tak docisk tak na wszelki wypadek. Zamówię i gdy przyjedzie do nas to pana zaproszę...." SZOK Ja tylko zasugerowałem, że czasami coś tam lekko gorzej... Oby mój serwis Forda na którego jeszcze czekam był na takim poziomie.
Hyundai jest jeszcze w Polsce "na dorobku", ciągle zdobywają rynek i być może dlatego włażą klientowi bardziej w... wiadomo co. Ford ten etap ma już za sobą (niestety).
Z drugiej strony, to też ciekawe przygody z tym I40 - wymiana silnika, teraz coś ze skrzynią... co za czasy.
stefanb jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 08-11-2016, 21:02   #2923
biner
ford::professional

Imię: slawek
Model: MK5
Silnik: był 2,0 EB 203 AT=> 240 by mm32

Cytat:
Napisał bartulko Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Może nie koniecznie na temat ale chciałbym aby ktoś to z Forda przeczytał. Dzisiaj podczas wymiany kół w serwisie Hyundai zasugerowałem, że gdy mam zimny silnik to jakby mi 2-gi bieg trochę gorzej wchodził choć nie zawsze. Po rozgrzaniu jest dobrze. Przy odbiorze pan powiedział "....poprawiliśmy działanie skrzyni ale na wszelki wypadek wymienimy panu jakiś (nie pamiętam dokładnie) chyba regulator wybierak i może jeszcze docisk tak docisk tak na wszelki wypadek. Zamówię i gdy przyjedzie do nas to pana zaproszę...." SZOK Ja tylko zasugerowałem, że czasami coś tam lekko gorzej... Niestety jak przybędzie mój nowy Mondeo to od razu sprzedaję swoje i40 (już mam kupca) z przyczyn tylko i wyłącznie końca leasingu. Oby mój serwis Forda na którego jeszcze czekam był na takim poziomie.
to się nie miło zdziwisz
biner jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 08-11-2016, 21:04   #2924
Malenstwo8

Imię: Marcin
Model: Mondeo MK5 Kombi Titanium X/Fiesta Mk7
Silnik: 1,5 EB/1.25
Rocznik: 2016/2009

@[Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ] , serwis Forda nie będzie na takim poziomie. To brutalna prawda z którą czas się oswoić. Z kolei może warto po następne auto iść do Hyundaia lub Kia. Po tym co piszesz, będąc w głębokim szoku tak sobie pomyślałem.
Malenstwo8 jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 08-11-2016, 21:06   #2925
stefanb

Model: Ford Mondeo
Silnik: 1.5 EB

Nie no pewnie, w Hyundaiu jak widać silniki i sprzęgła (jeśli mówimy o docisku) wymieniają Ci na każdym przeglądzie. Naprawdę klawe te gabloty są Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
stefanb jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 08-11-2016, 21:13   #2926
biner
ford::professional

Imię: slawek
Model: MK5
Silnik: był 2,0 EB 203 AT=> 240 by mm32

mój kolega ma venge ktora chce pogonić, lista usterek nie zmieściłaby się na tej stronie Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. ale fakt że usuwali bez gadania. Osobiście z marek które mam najlepszy serwis to uwaga Peugeot i Fiat, Opel średni, Renault dno,
biner jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 08-11-2016, 21:13   #2927
bartulko
ford::average

Model: Monedo Titanium 2016
Silnik: 2.0 EB (AT) 203KM
Rocznik: 12.2016

Cytat:
Napisał Malenstwo8 Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
@[Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ] , serwis Forda nie będzie na takim poziomie. To brutalna prawda z którą czas się oswoić. Z kolei może warto po następne auto iść do Hyundaia lub Kia. Po tym co piszesz, będąc w głębokim szoku tak sobie pomyślałem.
Poszedł bym ale ich auta maja silniki z mocą która mnie nie satysfakcjonuje. Gdyby mieli i40 z 200KM i automat brałbym w ciemno. Dosłownie wczoraj dostrzegłem że KIA OPTIMA ma silnik ponad 200KM i automat Cena podobna lecz wypas większy. Mondeo już zamówiłem i zaliczka wpłacona. Nie mam już wyboru
bartulko jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 08-11-2016, 21:15   #2928
Malenstwo8

Cytat:
Napisał stefanb Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Nie no pewnie, w Hyundaiu jak widać silniki i sprzęgła (jeśli mówimy o docisku) wymieniają Ci na każdym przeglądzie. Naprawdę klawe te gabloty są Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
A w Fordzie jest lepiej?
Tam przynajmniej wymieniają i nie wmawiają, że tttm. I może śruby umieją przykręcić. Z dwojga złego wolę serwis Hyundaia.
Stary 08-11-2016, 21:16   #2929
bartulko
ford::average

Model: Monedo Titanium 2016
Silnik: 2.0 EB (AT) 203KM
Rocznik: 12.2016

Cytat:
Napisał stefanb Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Na silnik nie narzekałem. Nie mam pojęcia dlaczego wymienili i to przy takim przebiegu .. sami... za darmo.. Piszemy o serwisach któremu niestety Ford do pięt chyba nie dorasta. Wystarczy zasugerować i wiem, że jest po problemie
bartulko jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 08-11-2016, 21:17   #2930
Malenstwo8

Cytat:
Poszedł bym ale ich auta maja silniki z mocą która mnie nie satysfakcjonuje. Gdyby mieli i40 z 200KM i automat brałbym w ciemno. Dosłownie wczoraj dostrzegłem że KIA OPTIMA ma silnik ponad 200KM i automat Cena podobna lecz wypas większy. Mondeo już zamówiłem i zaliczka wpłacona. Nie mam już wyboru
Ja gdybym dzisiaj miał kupować, to już bym był zapisany ba Optimę SW GT.
Natomiast wracając do mojego egzemplarza, to dzisiaj trochę polatałem i nie powiem - było miło. Samo auto jest baaardzo wygodne. Na piszczące lusterko poszło WD40. Na razie cisza, zobaczymy. Staram się radzić sobie samemu i cieszyć się jazdą. Jeszcze tylko geometria i będzie prawie ok. Resztę zgłoszę na serwisie, jak dojadę do 20 kkm.

Ostatnio edytowane przez Malenstwo8 ; 08-11-2016 o 21:22
Odpowiedz

Narzędzia wątku Przeszukaj ten temat
Przeszukaj ten temat:

Zaawansowane wyszukiwanie

Zasady postowania