Forum Ford Club Polska

Sprawdzanie Numeru VIN

Wróć   Forum Ford Club Polska > Samochody > Ford Mondeo

Dołącz teraz!
Zapraszamy do rejestracji!
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum!

Odpowiedz

Narzędzia wątku Przeszukaj ten temat
Stary 08-11-2016, 13:46   #171
Miralon
ford::advanced

Imię: Michał
Model: Mondeo MK5
Silnik: 2.0 TDCI
Rocznik: 2015
Domyślnie Odp: Rozpoznawanie znaków - nie widzi teren zabudowany

@[Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ] - zaczynamy dyskusje akademickie. Przecież musu korzystania nie ma. Można wyłączyć. Dla mnie, jako wspomaganie kierowcy, działa to dobrze.

Miralon jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 08-11-2016, 14:05   #172
redhot
ford::beginner

Imię: Jack
Model: MK5
Silnik: 2.0tdci 150 -> 180
Rocznik: 2016

[Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ]

My tu o systemie rozpoznawania znaków a Ford idzie dalej Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
redhot jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 08-11-2016, 14:14   #173
MaXyM
ford::expert

Imię: Michał
Model: Mondeo MK5 FL Vignale
Silnik: 2.0EcoBlue
Rocznik: 2020

A w miedzyczasie przyjedzie tramwaj wymuszajac zmiane swiatel na skrzyzowaniu... i dupa z planow.

Ale to juz imo przegiecie:

Cytat:
W 2017 roku testowane będą także technologie ostrzegające kierowców (...) o pierwszeństwie obowiązującym na skrzyżowaniach bez oznakowania lub świateł sygnalizacyjnych.
No q..q, to juz nie trzeba bedzie egzaminow na prawko zdawac. Auto ci na szybie namaluje co masz robic Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Stary 08-11-2016, 14:18   #174
skoru
ford::average

Imię: Szymon
Model: Mondeo mkV | Volvo XC70
Silnik: 1.5 EB MT | 2.5T AT
Rocznik: 2016 | 2015

@[Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ] wołam Cię ze względu na swój poranny post który zdążył zaginąć w tej dyskusji:
[Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ]
skoru jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 08-11-2016, 15:02   #175
kaan1

Imię: Andrzej
Silnik: 180 KM

Cytat:
Napisał Miralon Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
@[Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ] - zaczynamy dyskusje akademickie. Przecież musu korzystania nie ma. Można wyłączyć. Dla mnie, jako wspomaganie kierowcy, działa to dobrze.
Schodzimy na tematy poboczne bo brak postępu i pomysłu na rozwiązanie problemu dla osób z aktywowaną navi ...

Bump:
Cytat:
Napisał skoru Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Więcej grzechów nie pamiętam, ale proszę wszystkich świętych o kolejne pomysły jak wysłać info z mapy na zegary Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Mam parę propozycji - konfiguracji do sprawdzenia - wynika z porównania wersji aut z navi i bez. Najprościej byłoby sprowadzić w pierwszej kolejnośći pozostałe dwa rejestry APIM do wspólnego mianownika - chcesz spróbować?
kaan1 jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 08-11-2016, 21:00   #176
skoru

@[Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ] jak można to pewnie, czemu nie?
Stary 08-11-2016, 21:22   #177
BrudnyHenryk
ford::advanced

Imię: Marcin
Model: FORD FOCUS MKIII TREND SPORT KOMBI
Silnik: 1.6 Ecoboost 150KM -> 182KM
Rocznik: 2012

Cytat:
Napisał skoru Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
@[Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ] może Ci się przydać: u mnie przy "aktywowanej" navi w oryginale było: "7D0-02-02" 0248880000AD , czyli dokładnie tak jak w aucie w którym teraz sprawdzał @[Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ] , a zaznaczam: navi była aktywowana!
Szukam od jakiegoś czasu jak zmusić sync2 do pokazania ograniczeń prędkości z danych mapy (nie mam kamery do znaków).
Tak na szybko zmieniłem xF8:
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.

na x24:
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Ale bez sukcesu (żadnych znaków w liście):

Zmieniłem też na x28, ale też bez rezultatu.

P.s. Zmiana F (1111) na 2 (0010) to zmiana aż 3 bitów z 1 na 0 więc na raz zmieniamy 3 opcje.

P.s.2: na razie nie miałem czasu na głębsze testy i poszukiwania. Dostałem vin (dziękuję) więc będę miał możliwość potestować.
BrudnyHenryk jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 09-11-2016, 08:35   #178
kaan1

Cytat:
@[Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ] jak można to pewnie, czemu nie?
Masz radio Sony? Szukam VIN auta z Sony (najlepiej Premium) z 2016 roku

Porównałem 7D0 auta bez navi (przed aktywacją) z rejestrami aut z navi. W zasadzie znalazłem tylko trzy bity (zaznaczono na czerwono), które są takie same w autach w navi a inne bez navi. Jeśli to nie jest któryś z nich, to myślę że odpoweidzi należy szukać w IPC

Bump: Jeśli idzie 7D0-02-02 i 7D-03-01 to wzór nie powtarzał się w innych konfiguracjach navi - dlatego wykluczyłem te rejestry. Jest jeszcze opcja rejestru 7D01-02 i zmiany '1' na '0' (3 hex) za sławną '4' włączającą navi. Ostania możliwość
Załączone Obrazki
Typ Pliku: jpg Mods APIM - porównanie.jpg (65.9 KB, 33 wyświetleń)

Ostatnio edytowane przez kaan1 ; 09-11-2016 o 09:03
Stary 09-11-2016, 09:02   #179
skoru

Mam standardowe radio
Stary 09-11-2016, 09:05   #180
kaan1

Cytat:
Mam standardowe radio
Te cztery podejrzane bity które zaznaczyłem są wspólne dla Sony i standardowego radia. Szukam VIN dla auta z Sony aby opgraniczyć ilośc opcji szukania (konfiguracji) między IPC i APIM - w IPC z reguły jest sporo różnic
Można zmienić te cztery bity na przeciwne i zobaczyć czy działa. Jak nie to szukałbym w IPC
Odpowiedz

Narzędzia wątku Przeszukaj ten temat
Przeszukaj ten temat:

Zaawansowane wyszukiwanie

Zasady postowania