Forum Ford Club Polska

Sprawdzanie Numeru VIN

Wróć   Forum Ford Club Polska > Samochody > Ford Fiesta

Dołącz teraz!
Zapraszamy do rejestracji!
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum!

Odpowiedz

Narzędzia wątku Przeszukaj ten temat
Stary 11-11-2016, 12:28   #1
bartheck
ford::amateur

Imię: Bartek
Model: mazda
Silnik: 1.4
Rocznik: 2008
Domyślnie nieregularne szmery po wcisnieciu sprzegła

witam

Od jakiegos czasu zmagam sie z dziwną przypadłością w 1.4 tdci 68KM, a mianowicie przy wcisnietym sprzągle do samego konca dochodzą jakies dziwne szmery jakby coś drżało, rzęziło.
Jest to na tyle uciążliwe ze ile razy czy to na zimnym czy cieplym silniku chce to zlokalizować w garazu problemu nie ma, ale ja np specjalnie na czerwonym swietle wcisne pedał szum sie rozpoczyna, pojawia sie tylko przy całkowitym wcisnieciu sprzegla do samej podłogi, ale ja juz dodam gazu zanika, ze sprzegłem nie mam zadnego problemu, szum nie jest nie wiadomo jaki, musze wyłączyc radio zebym go usłyszał ale jednak mnie to drażni. W czym tkwi problem? w lożysku oporowym?? ale wtedy byłby cały czas szum i szmer. Moze cos wpadac w wibracje po wcisnieciu sprzegła?

Ostatnio edytowane przez bartheck ; 11-11-2016 o 12:33
bartheck jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 12-11-2016, 23:01   #2
slawomirro
ford::professional

Imię: Sławek
Model: Fiesta mk6 Ghia
Silnik: 1.6 100KM
Rocznik: 2007
Domyślnie Odp: nieregularne szmery po wcisnieciu sprzegła

Cytat:
Napisał bartheck Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
witam

Od jakiegos czasu zmagam sie z dziwną przypadłością, a mianowicie przy wcisnietym sprzągle do samego konca dochodzą jakies dziwne szmery jakby coś drżało, rzęziło.
W czym tkwi problem? w lożysku oporowym?? ale wtedy byłby cały czas szum i szmer. Moze cos wpadac w wibracje po wcisnieciu sprzegła?
Łożysko oporowe niestety. Na szczęście da się z tym jeździć. Ja to robię i mam nadzieję że do wiosny doczeka, potem pójdzie komplet z całym sprzęgłem.
slawomirro jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 13-11-2016, 09:23   #3
bartheck
ford::amateur

Imię: Bartek
Model: mazda
Silnik: 1.4
Rocznik: 2008

niekoniecznie na forum mazdy tez znane są przypadki buczenia z okolic filtra powietrza po wciśnięciu sprzęgła

[Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ]

[Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ]
bartheck jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 17-11-2016, 18:04   #4
impresja
ford::average

Imię: Marcin
Model: Fiesta
Silnik: 1.0 Ecoboost 125 PS
Rocznik: 2014

Może wałek sprzęgłowy jest lekko nie osiowy... w Berlingo zrobiłem już tak 70 tysięcy, Citroen twierdzi, że to normalne choć rozebrali skrzynię, wymienili łożyska, wymienili olej, żadnej poprawy
impresja jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Odpowiedz

Narzędzia wątku Przeszukaj ten temat
Przeszukaj ten temat:

Zaawansowane wyszukiwanie

Zasady postowania