![]() |
|
|||||||
|
Dołącz teraz!
|
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|
#1 |
|
ford::amateur
![]() Zarejestrowany: 02-03-2013
Model: Mondeo Kombi Titanium
Silnik: 2.0 TDCI
Rocznik: 2009
|
Witam wszystkoch. Zakladam nowy temat ponieważ nie znalazłem odpowiedzi na mój problem.
Problem polega na tym ze nie działa sterowanie centralnego zamka z pilota. Probowałem go programować tym sposobem z przekrecaniem stacyjki, ale u mnie wołgle nie pojawia się żaden sygnał informujący o rozpoczeciu procesu kodowania. Robiłem to na wiele sposobów i tego pikniecia jak nie było tak nie ma. W pilocie bateria została wymieniona i sam pilot był sprawdzany i działa na 100% ( pilot z trzema przyciskami) Akumulator odłanczałem juz ze 100 razy. Moduł komfortu tez został juz wymieniony na całkowicie nowy, orginalny zakupionyw ASO Forda ale efektow dalej brak. Cenyralny manualnie z kluczyka dziala, nawet po przrkreceniu zamka i zamknieciu centralnego mrugną kierunkowskazy. Prosze o pomoc bo juz nie wiem co mam robić. Moze ktoś juz walczył z takim przypadkiem?? Najbardziej dziwi mnie i irytuje brak tego sygnał po krecenu stacyjka, a przekrecałem ja rozną ilość razy w roznych odstepach czasu itd. Mysle ze wszystkie sposoby wyczerpałem Ostatnio edytowane przez mariusz gorzów ; 10-12-2016 o 13:14 |
|
|
|
|
|
#2 |
|
ford::expert
![]() Imię: Kuba
Model: Fiesta mk4 i pół/Fusion FL/ Focus mk3.0/ Fiesta mk7
Silnik: 1.3/1.4 Duratec/ 1.6 TDCI/ 1,25
Rocznik: 2000/2006/2011/2010
|
Jeśli problem dotyczy Fiesty po liftingu to procedura programowania pilota wygląda nieco inaczej w stosunku do wersji poprzedniej. Z tego, co pamiętam kluczyk trzeba przekrecac z poz. 0 do II nie 4, a 6 lub 8 razy (dokładnie nie pamiętam) i robić to dosyć szybko
|
|
|
#3 |
|
|
Nie pomaga. Dalej brak jakiego koleiek sygnał.
|
|
|
|
|
|
#4 |
|
ford::professional
![]() Imię: Mariusz
Model: jeszcze focus mk2 GHIA ale już jest fusion 2016 se 2.0 EcoBoost
Silnik: 2.0 tdci , 2.0 EcoBoost
Rocznik: 2006 , 2016
|
Być może padła elektronika , być może tylko wystarczy podgiąć styki z baterii bo tak było u mnie
|
|
|
|
|
|
#5 |
|
|
Pilot jest sprawny na 100%. Problem w braku tego sygnał dzwiękowego podczas próby programowania.
|
|
|
|
|
|
#6 |
|
ford::professional
![]() Imię: Mariusz
Model: jeszcze focus mk2 GHIA ale już jest fusion 2016 se 2.0 EcoBoost
Silnik: 2.0 tdci , 2.0 EcoBoost
Rocznik: 2006 , 2016
|
U mnie też nie pikał i wina była tego styku ale skoro jesteś pewien to zostanie Ci próba z innym pilotem
|
|
|
|
|
|
#7 |
|