![]() |
|
|||||||
|
Dołącz teraz!
|
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
|
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|
#231 |
|
ford::average
![]() Imię: Rafał
Model: Mondeo MK4
Silnik: 2.0 HE Benzyna + LPG
Rocznik: 2012
|
6000CD i SONY są na takich samych końcówkach mocy, więc wielkiej różnicy nie może być. Moim zdaniem słyszalna różnica jest wyłącznie w regulacji basów i sopranów, tak jakby od innej częstotliwości działa ta regulacja.
Moim zdaniem podstawa to wymiana głośników + wyciszenie drzwi. Głośniki "wysokotonowe" są identyczne w wersji podstawowej i premium, w skrócie: są b e z n a d z i e j n e. Wymiary po oryginalnych wysokotonowcach: średnica dziury w trójkątnej osłonce 46mm, średnica kołnierza 56mm, głębokość 35mm Mieszczą się tam np Sinuslive NEO 28s |
|
|
|
|
|
#232 |
|
ford::advanced
![]() Imię: Patryk
Model: V40 CC AWD
Silnik: T5
Rocznik: 2013
|
Jaka różnica w detalach by nie była, efekt dla przeciętnego słuchacza jest mniej więcej taki: 6000CD - jest dramat, Sony - nie ma dramatu Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Tak czy inaczej, jak dla mnie sama wymiana głośników, bez wyrzucenia 6000CD to nie do końca trafiona inwestycja.
|
|
|
|
|
|
#233 |
|
Zablokowany
Model: nie ford, rzecz jasna
Silnik: spalinowy
Rocznik: 2023
|
Może to kwestia samego efektu regulacji dźwięku sprawia, że sony to brak dramatu. Tak samo zrobiłem - nie mogłem uwierzyć, że auto z roku 2008 ma tak beznadziejne radio (6000CD). Dramat to był w porównaniu z najtańszymi sony, pioneer i alpine, które miałem w poprzednim aucie.
No ale teraz mamy zalew jeszcze gorszych - tych z zylionem zabawkowych apek na ekranie. ;-) |
|
|
|
|
|
#234 |
|
ford::beginner
![]() Imię: Kacper
Model: Mondeo MK4 HB
Silnik: 2.0 TDCi 140KM
|
Dzieki za odpowiedziGoście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. No i teraz dylemat czy szukać najpierw radia czy najpierw glośniki. Chyba na początek zmienię radio i później pomyśle o głośnikach. Te hertze dsk165 podobno dobrze grają, ale pytanie czy mogą byc pod samo radio.
Radia patrzyłem na allegro, ale są same z data produkcji 2008r, więc przed lifty i tutaj pytanie czy to sie zgra z modułem BT polifta. Czy ktoś ma taką informację czy to wszystko będzie działac ? Wiem, ze jest ten temat o module BT, ale zanim przebrnę przez 359 stron to mnie wiosna zastanie Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. |
|
|
|
|
|
#235 |
|
![]() Imię: Mirek
Model: KUGA ST LINE X AWDi S MAX II
Silnik: 2.0 TDCI
Rocznik: 2020 i 2016
|
Dla mnie te fabryczne głośniki są równie beznadziejne jak i radia Sony,
Zmień głośniki a nie radio, Słyszę ciągłe narzekania na CD6000, a to nie ono jest wąskim gardłem, a głośniki po 1 USD za szt.
|
|
|
#236 |
|
ford::average
![]() Imię: Rafał
Model: Mondeo MK4
Silnik: 2.0 HE Benzyna + LPG
Rocznik: 2012
|
Popieram
@[Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ]
, kilka postow temu pisalem (a nie lubie sie powtarzac) ze moim zdaniem roznica miedzy sony a cd6000 jest znikoma. Natomiast glosniki fabryczne to straszny bubel, woofery i twetery sa do wymiany od razu. Dobrze jest tez przy okazji wyciszyc drzwi. Dopiero pozniej mozna pomyslec nad zmiana cd6000 na cos innego (bo np dla kogos front sony jest ladniejszy)
|
|
|
|
|
|
#237 | |
|
|
Cytat:
Teraz nie wiem kogo sluchać Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Jedni piszą, że SONY wyciągnie z tych glośników więcej, a drudzy, że te glośniki to szajs. Mam mętlik Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. W sumie samochód po wzmocnieniu silnika, a z kiepskim zawieszeniem i łysymi oponami nie uzyska dobrych efektów. Tak rozumiem Wasze rady odnośnie zmiany głośników zamiast najpierw radia Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Jeżeli bym wygłuszył drzwi to które maty wybrać ? W którymś temacie czytałem, że polecane są SilentCoat. Głośniki jakie ? Hertz DSK 165, PowerBass S-60 ? Czy coś innego ? Tylko nie zaraz coś klasy Focali po 700zł Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. |
|
|
|
|
|
|
#238 | ||
|
ford::expert
![]() Zarejestrowany: 30-06-2008
Model: 2x Citroen C5 Aircross
Silnik: 1.6 PT Hybrid
Rocznik: 2023
|
Cytat:
osobiście sądzę, że jeśli ktoś twierdzi, że taka zamiana nie zrobi różnicy to chyba ma kiepski słuch i lepiej niech zostanie przy zwykłym radiu. Cytat:
|
||
|
|
|
|
|
#239 |
|
![]() Imię: Patryk
Model: V40 CC AWD
Silnik: T5
|
Ja też będę obstawał przy tym, że to 6000CD głównie kaleczy uszy i zmiana na Sony nawet przy zachowaniu fabrycznych głośników jest zdecydowanie dobrym posunięciem.
|
|
|
|
|
|
#240 | |||
|