![]() |
|
|||||||
|
Dołącz teraz!
|
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|
#3671 | |
|
FORD|ZAWODOWIEC
![]() Imię: Marcin
Model: Mondeo MK5
Silnik: 2,0TDCI
Rocznik: 2015
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
|
#3672 |
|
FCP member
Model: Smax / Fusion Energy
Silnik: 2.0ecoblue / plug-in hybrid
Rocznik: 2019 / 2017
|
jak miałem WindowsPhone'a to czytał smsy, po przesiadce na Androida nie czyta
////// ZMIANA MOCY 1.6tdci 95->115 # 2.0 tdci 140->163 # 1.5/1.6eb 150->182 # Transit 2.2 tdci # diagnostyka # TEMPOMAT # Immobilizer/kluczyki # konfiguracja # spolszczenia # wszystkie modele Europa-USA ////// MAYYAK@GMAIL.COM |
|
|
|
|
|
#3673 |
|
ford::advanced
![]() Imię: Patryk
Model: V40 CC AWD
Silnik: T5
Rocznik: 2013
|
Tak jak już pisaliśmy, to funkcja/aplikacja Windows Phone (na pewno 8.1, nie wiem czy wcześniejszych) i nazywa się "tryb samochodowy". Z racji tego rocznik auta ma tu niewielkie znaczenie, jeśli zestaw głośnomówiący w ogóle w nim działa.
W ustawieniach trybu można zdecydować, czy system ma ignorować smsy, czy nie (jeśli nie, to wtedy czyta). Może też automatycznie odpowiadać nadawcy smsem, że np. aktualnie użytkownik numeru prowadzi samochód i że może lepiej do niego zadzwonić. Czyli zasadniczo chyba wszystko to, czego od zachowania telefonu w aucie można oczekiwać, ja to oceniałem bardzo dobrze. Do odczytywania potrzebne jest jeszcze zainstalowanie w zakładce "mowa" pakietu języka polskiego. W WP8.1 język polski był, w WP10 niestety już nie ma, stąd jeśli komuś zależy na tej funkcji, to lepiej pozostać przy starszym Windowsie. Można poguglować: [Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ] [Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ] |
|
|
|
|
|
#3674 |
|
ford::expert
![]() Imię: Ł
Model: Kuga Mk3
Silnik: 2.5 FHEV AWD
Rocznik: 2023
|
Może ktoś z radiem innym niż NX wypowiedzieć się czy ten ficzer gadania działa w trybie innym niż BT Audio? Wycisza radio/CD i rzuca komunikat?
|
|
|
#3675 |
|
|
Tak
|
|
|
|
|
|
#3676 |
|
|
Co tak? Na moje zapytanie odpowiadasz?
|
|
|
#3677 |
|
|
A na czyje? Ktoś jeszcze pytał o coś po Tobie? O ile pamiętam zasady forum, nie cytujemy poprzedzającego postu.
|
|
|
|
|
|
#3678 | |
|
|
Cytat:
Nadal nie wiem o jakim radiu mówisz, zakładam tylko, że innym niż NX, bo o takie tylko pytałem. To "Tak" w sumie nic mi nie daje. Także proszę rozwiń swoją wypowiedź. Jakie radio? Zakładam, że auto z opisu czyli poliftowy Mondeo, ale o reszcie nic nie wiem. W moim Sony wydaje mi się, że działało to kiedyś tak, że jak miałem BT Audio, to gadało przez głośniki, jak miałem coś innego, na przykład radio albo CD, to gadało przez głośniki, ale telefonu i nie wyciszało radia Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
|
|
|
|
#3679 |
|
ford::average
![]() Zarejestrowany: 14-08-2014
Model: S-Max FL / Focus MK2 FL
Silnik: 2.0 TDCI / 1.6 Duratec
Rocznik: 2011 / 2009
|
Koledzy,
bardzo potrzebuję jednej informacji. Mam: 1. S-max po lifcie fabrycznie z wiązką ale bez modułu BT 2. radio Sony 1CD 3. kupiony moduł 8M5T-19g488-AK 4. Zwore (pajączek) oryginalnie zamontowany w aucie był CB Pytanie: jakiego pajaczka mi potrzeba do tego modułu? myślę że CA? ale 100% pewności nie maczy nie CB skoro mam moduł bez USB? a może inny? jeśli inny bardzo proszę o jego schemat. Ide do garażu podłączać....napiszcie proszę. |
|
|
|
|
|
#3680 |
|
FORD|ZAWODOWIEC
Model: Mondeo MK5
Silnik: 2,0TDCI
Rocznik: 2015