![]() |
|
|||||||
|
Dołącz teraz!
|
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
|
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|
#61 | |
|
ford::average
![]() Zarejestrowany: 12-10-2016
Model: Monedo Titanium 2016
Silnik: 2.0 EB (AT) 203KM
Rocznik: 12.2016
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
|
#62 | |
|
FCP member
![]() Imię: Tadeusz
Model: Mitsubishi Outlander PHEV, C-max Energi (USA) PHEV
Silnik: 2.4 PB, 2.0 PB wolnossące cykl Atkinsona - hybryda plug-in
Rocznik: 2019, 2016
|
Cytat:
Sync2 coraz wyraźniej widać, że jest ślepą uliczką... Na razie jestem w trakcie pierwszej wymiany Sync2 -> Sync3. Póki co idzie trochę "pod górę", ale ostatecznie powinno chyba jednak dać efekt WOW...Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
|
|
|
|
|
#63 |
|
ford::expert
![]() Imię: Andrzej
Model: MK5
Silnik: 180 KM
Rocznik: 2016
|
Czyli lepiej nie ruszac aktualnej dwójki. A na 3 to chyba po gwarancji - chyba, że wymiana Synca na 3 co najwyżej powoduje utratę gwarancji na sam element. Ale kto to wie i zagwarantuje? Z drugiej strony rezygnacja z dłuższej gwarancji to ryzyko na inne droższe elemeny. Widzi ktoś sensowne rozwiązanie tej krzyżówki?
|
|
|
|
|
|
#64 |
|
ford::advanced
![]() Zarejestrowany: 28-10-2015
Model: Ford Focus
Silnik: 150KM
Rocznik: 2015
|
Rozwiązanie jest proste, zmieniasz na sync3 a jak będziesz musiał oddać do aso to y siebie zmieniasz na 2. Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
|
|
|
|
|
|
#65 |
|
![]() Imię: Andrzej
Model: MK5
Silnik: 180 KM
Rocznik: 2016
|
Czyli raz na rok przekładka całości, no i nie można odsprzedać Synca 2. Wozimy go w bagażniku na wypadek konieczności wezwania lawety Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Musimy byc przeszkoleni w zakresie przekładki no chyba, że specjaliści z forum zaczną oferować "pakiety wsparcia w podróży" Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.. W sumie to dziwne że wymiana systemu mutlimedialnego mogłaby wpływac na gwarancję auta (dawniej każdy był zmuszony kupić własne radio). Wraz z pakietem wyposażenia system multimedialny stał się dośmiertny jak napęd - nie można wymienić w ASO, nie mozna wymienic poza ASO. Bez sensu - chyba producenci nie wierzą że ludzie zaczną wymieniać auta z powodu systemu multimedialnego, który starzeje się co 1-2 lata jak każdy smartfon. Może ktoś miał w tym zakresie jakieś doświadczenia - jakie założenia gwarancyjne są w przypadku wymiany takiego SYNCA?
|
|
|
|
|
|
#66 |
|
ford::amateur
![]() Imię: Sylwek
Model: Focus MK3 FL
Silnik: 1.5 Ecoboost 150KM
Rocznik: 2015
|
Witam ponownie ,
Jako założyciel wątku wracam tutaj , bo ponownie wybieram się do serwisu. Zaniedbałem trochę ten wątek, bo reakcja niektórych mocno mnie zaskoczyła i zniechęciła do dyskusji. Dla wyjaśnienia: Moje pytanie miało na celu zdobycie informacji o wadach samochodu które podlegają gwarancji, żeby załatwić jednorazowo jak najwięcej rzeczy, a nie jeździć do serwisu co parę tygodni jak mi wyskoczy coś nowego (pomijam już fakt, że miałem obiecane wszystkie aktualizacje po sfinalizowaniu zakupu, niestety nie na papierze). --> a zostałem potraktowany jak złodziej, jak bym chciał wyłudzić czyjeś pieniądze Aktualizacje miałem obiecane, salon się nie wywiązał więc to ja zostałem oszukany. Tyle użalania, teraz do konkretów. Wtedy w sierpniu byłem na serwisie i znowu zrobiło się niemiło bo po raz kolejny mnie okłamali... przynajmniej częściowo. Pojechałem skarżyć się na system parkowania i SYNC (zacinające się radio i nawigacja). - parkowanie faktycznie zaktualizowali (widać w ETIS, widoczne różnice w działaniu i chyba też w grafice jak czujniki działają) - SYNCa nie tknęli choć w książce mam wpisaną aktualizację - na w ETIS nie widać nic, w menu SYNC jest ta sama wersja co wcześniej, a radio dalej się zawiesza (brak dźwięku) - dodatkowo (bez pytania) zaktualizowali mi PCMa i wszystko byłoby fajnie tylko od tego czasu auto jest słabsze i jednocześnie pali ponad litr więcej (jeden kierowca, jedna stacja paliw, jeden styl jazdy, obserwowałem dokładnie przez jakieś 5 baków). Żeby było śmieszniej to nawet nie był aktualny soft tylko jakiś poprzedni. Ciekawe co teraz powiedzą obrońcy ASO ? - aktualizacja SYNC jest w papierach - więc pewnie pieniądze od FORDa wzięli, a robota nie tknięta (czy to ASO nie wygląda na oszusta?) - robią mi jakieś eksperymenty z oprogramowaniem PCMa przez co auto jest gorsze, a mi wmawiają że to normalne (jak już pali więcej to chociaż mógłby być mocniejszy) Za tydzień wybieram się znowu do nich na roczny przegląd i przy okazji zgłoszenie reklamacyjne (SYNC, nawigacja, spalanie). Ponawiam pytanie: z jakimi problemami się spotkaliście, które można by podciągnąć pod gwarancje ? PS ktoś pytał jak sprawdzam wersje oprogramowania [Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ] - oprogramowanie widać po zalogowaniu Ostatnio edytowane przez HigBee ; 07-02-2017 o 18:32 Powód: dopisany PS |
|
|
|
|
|
#67 |
|
![]() Imię: Slawek
Model: PUG 408 GT
Silnik: hybryda
Rocznik: 2025