![]() |
|
|||||||
|
Dołącz teraz!
|
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|
#21 |
|
ford::beginner
![]() Zarejestrowany: 28-10-2007
Model: Był ale już nie ma - Mondzitsu 4
Silnik: 2 L + LPG
Rocznik: 2007 r.
|
Wspólna z czym? Nie rozumiem pytania?
Może i tak, ale chodziło mi o konkretny link do auta...i co sądzicie o tym samochodzie? Chcę zostać przy fordzie...dlatego takie parcie...
|
|
|
#22 | |
|
FCP member
![]() Zarejestrowany: 29-04-2009
Model: S-Max TitS
Silnik: 2.2 230KM by heko
Rocznik: 2011
|
Cytat:
O jakość czego pytasz? Spasowania, doboru kolorystyki czy materiałów? Jak pisał Sławek, Kuga mało ma wspólnego z MDO/S-Max/Galaxy. To Focus na sterydach. Jakość materiałów różni się zależnie od wersji wyposażenia. I może się różnic do samego dołu. Jakość spasowania? Różnie bywa. Zależy czy z poniedziałku czy ze środy. Taką historię miałem rok temu w lutym. Naprawiałem szkodę po sarnie. Jako zastępczy podjechało Mondeo MK4 2012 1.6Pb 120KM Trend, kompletny golas. Najtańsze co można wytargać z salonu. Nalotu prawie 180kkmów. Padlina kompletna pod względem osiągów. Jeśli nie za karę za trafienie tej sarenki spadła na mnie ta plaga to nie wiem za co?! Nie dało się tym jeździć. W ferworze walki z tym demonem, przy próbie zdjęcia 0,1s z 1h przy pełnym bucie do 100km/h tak ostro pocisnąłem lewarkiem, że urwałem cięgno do zmiany biegów w lewo. Wypożyczalnia zabrała to coś i podstawiła półroczne BMW 318d z przebiegiem 20kkmów. Dlaczego o tym piszę? Ano dlatego, że da fordoska padlina choć nie jechała to ku mojemu zdziwieniu żaden element w środku nie wydawał żadnego niepożądanego dźwięku. Żadnego. A nowa beemka? Po przejechaniu przez sporą poprzeczną nierówność coś w podszybiu wpadało w rezonans na 10'. Doprowadzało mnie to do białej gorączki. Ale to mało. Oparcie tylnej kanapy gdy z tyłu nie było pasażerów dzwoniło. A zdziwiło mnie to jeszcze bardziej kiedy próbowałem temu zaradzić i okazało się, że to oparcie nawet się nie składa! Szok i niedowierzanie. Podsumowując, różnie to wychodzi. Mój TitS trzeszczy w środku (raczej nie aż tak jakby był z poniedziałku) a tamten najtańszy możliwy Trend nie wydawał żadnego, żadnego dźwięku.
Było Mondeo MK3, był Focus MK2, jest pekaes - pierwszy po wizycie u Heko reszta się nie doczekałaOstatnio edytowane przez latar ; 26-01-2017 o 23:37 |
|
|
|
|
|
|
#23 |
|
ford::beginner
![]() Zarejestrowany: 28-10-2007
Model: Był ale już nie ma - Mondzitsu 4
Silnik: 2 L + LPG
Rocznik: 2007 r.
|
Dzięki za opis...dlatego warto podpytywać ludzi z forum o różne rzeczy...sam do tej pory jeździłem MK4 ale przyszedł czas na zmiany...chciałbym coś na 2 ośki dlatego w grę wchodziła Kuga...a w Kudze kusi mnie ten silnik 2.5t i dlatego takie parcie
|
![]() |
| Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|