Forum Ford Club Polska

Sprawdzanie Numeru VIN

Wróć   Forum Ford Club Polska > Samochody > Ford Mondeo

Dołącz teraz!
Zapraszamy do rejestracji!
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum!

Odpowiedz

Narzędzia wątku Przeszukaj ten temat
Stary 01-03-2017, 21:10   #2321
biner
ford::professional

Imię: slawek
Model: MK5
Silnik: był 2,0 EB 203 AT=> 240 by mm32
Rocznik: 2015
Domyślnie Odp: Modyfikacje, konfiguracje co można ?

oczywiście ze moj przyjazd to był żart Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. shamujcie jeden samochód po upgrade i bedziemy wiedzieli na czym stoimy.

Bump:
Cytat:
Napisał cattani75 Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
A ile trwa taka akcja hamowania?
max 15 minut

Bump: @tedi_k jakim softem ograłeś @cattaniego ????

biner jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 01-03-2017, 22:13   #2322
leszek

Model: mk5 mk3 mkI
Silnik: 2,0, V6 1,8
Rocznik: 15,04 95

CERES uruchomiłeś 2 gniazdo zapalniczki?
bo ja przyjechałem wczoraj do niby ASOGoście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. i 600zł chcieli za uruchomienie Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
leszek jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 01-03-2017, 22:28   #2323
d3n13d
ford::average

Model: Mondeo MK5 Kombi Titanium
Silnik: 2.0 TDCI 180 PS

Cytat:
Napisał MarcinB74 Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Witam,

mam Mondeo MK5 2.0 TDCI. Standardowo mam podgrzewane fotele z materiału z regulacją reczną we wszystkich kierunkach. Chciałbym dołożyć do auta fotele półskórzane, są również podgrzewane ale regulacja foteli jest elektryczna we wszystkich kierunkach. Czy duży jest problem z podłączeniem tu elektryki i czy można liczyć na pomoc?

Pozdrawiam
Panowie czy ktoś zna odpowiedź na to pytanie?
d3n13d jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 01-03-2017, 23:41   #2324
MarcinB74
ford::amateur

Imię: Marcin
Model: Mondeo mk5
Silnik: 2.0 TDCI

Cytat:
Napisał d3n13d Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Panowie czy ktoś zna odpowiedź na to pytanie?
Chyba problem jest grubszy niż sądziłem Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
MarcinB74 jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 01-03-2017, 23:54   #2325
tedi_k
FCP member

Imię: Tadeusz
Model: Mitsubishi Outlander PHEV, C-max Energi (USA) PHEV
Silnik: 2.4 PB, 2.0 PB wolnossące cykl Atkinsona - hybryda plug-in
Rocznik: 2019, 2016

Cytat:
Napisał leszek Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
...ja przyjechałem wczoraj do niby ASOGoście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. i 600zł chcieli za uruchomienie Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
A co oni mieli tam uruchamiać?Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.

Ze schematu wynika, że 2 zapalniczki są (mają przekaźniki w skrzynce bezpieczników w komorze silnika) i są sterowane wspólnie (tym samym sygnałem) z BCMi.
Więc jeśli np. przekaźników (non-servicable...) nie ma w BJB, to można sobie uruchamiać je do woli...Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. A jak są, to są i już...Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Jeśli bezpieczniki na miejscach, to ma działać i tyle.

No chyba, że schematy (amerykańskie) jedno, a BJB (z Mexico...) co innegoGoście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.

Cytat:
Napisał cattani75 Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
A ile trwa taka akcja hamowania?
Te 15minut to takie bardziej przysłowiowe... Trzeba wjechać samochodem na hamownię, zapiąć samochód porządnie, zhamować, odpiąć, zjechać... Tak bliżej pół godziny na jedno hamowanie.
Załączone Obrazki
Typ Pliku: jpg Zapalniczka.jpg (85.0 KB, 97 wyświetleń)

Ostatnio edytowane przez tedi_k ; 02-03-2017 o 00:01
tedi_k jest online   Odpowiedź z Cytatem
Stary 02-03-2017, 09:06   #2326
taajniak

Silnik: 2.0 EB 260 KM / 415 nm by heko

Cytat:
Napisał tedi_k Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
@[Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ] , @[Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ] - Panowie - nie dzielcie proszę skóry na niedźwiedziu...Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Hamownia jest kolegi @[Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ] , a to wyjątkowo zapracowany człowiek... Trzeba jeszcze doprowadzić do zrealizowania obietnicy zhamowania 2 razy samochodu Marka...
O innych hamowaniach to osobna rozmowa...Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. I poszukiwanie sponsora wraca jako temat...Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
@[Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ]

Spokojnie Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum., ja tylko chcę sprawdzić bo mnie to zaciekawiło i tyle.
Sponsora nie szukam, bo za test zapłacę oczywiście, tylko myślałem że jak będziecie w grupie to sprawdzimy, a wydaje mi się że im więcej aut tym lepiej.

Ps. My się z cattanim ugadujemy na sobotę... fajnie by było jak byś też tedi wpadł bo przy okazji może coś byśmy pogrzebali przy samochodach Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum....

Ostatnio edytowane przez taajniak ; 02-03-2017 o 09:19
taajniak jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 02-03-2017, 10:17   #2327
tedi_k
FCP member

Imię: Tadeusz
Model: Mitsubishi Outlander PHEV, C-max Energi (USA) PHEV
Silnik: 2.4 PB, 2.0 PB wolnossące cykl Atkinsona - hybryda plug-in
Rocznik: 2019, 2016

W sobotę mam montaż Sync3. Wolny będę dopiero po południu. A ugadujecie się między sobą czy z Grzesiem Heko?
Stary 02-03-2017, 10:24   #2328
cattani75
ford::expert

Imię: Marek
Model: Mondeo MK5 Titanium, Fiesta MK8 ST-Line
Silnik: 2.0 EB, 1.0 EB
Rocznik: 2016, 2019

Ktoś mnie wyprzedził z Sync3? :-(
Na razie nic nie ugadujemy, bo nie wiem czy Ty chcesz uczestniczyć w całej zabawie, czy tylko poznać efekt hamowania? Grześ może wgrać inny soft w ramach doświadczeń, żeby Ciebie nie fatygować?
cattani75 jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 02-03-2017, 10:57   #2329
taajniak

Silnik: 2.0 EB 260 KM / 415 nm by heko

Cytat:
Napisał tedi_k Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
W sobotę mam montaż Sync3. Wolny będę dopiero po południu. A ugadujecie się między sobą czy z Grzesiem Heko?

@[Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ] , umówiłem się wstępnie z @[Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ] na 11.03.2017 na hamownie.
Zobaczymy co wyjdzie, a niezależnie od tego zrobimy chip tuning.

Jeszcze mu potwierdzę wizytę na początku tygodnia, także jak byś chciał na żywo popatrzeć, to jest taka opcja Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum..
taajniak jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 02-03-2017, 11:44   #2330
leszek

Model: mk5 mk3 mkI
Silnik: 2,0, V6 1,8
Rocznik: 15,04 95

[QUOTE=tedi_k;2759748]A co oni mieli tam uruchamiać?Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.

Ze schematu wynika, że 2 zapalniczki są (mają przekaźniki w skrzynce bezpieczników w komorze silnika) i są sterowane wspólnie (tym samym sygnałem) z BCMi.
Więc jeśli np. przekaźników (non-servicable...) nie ma w BJB, to można sobie uruchamiać je do woli...Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. A jak są, to są i już...Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Jeśli bezpieczniki na miejscach, to ma działać i tyle.

No chyba, że schematy (amerykańskie) jedno, a BJB (z Mexico...) co innegoGoście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.

QUOTE]

nie wiem skąd masz schematy ale myślę że europa
też myślałem że wystarczy wpiąć bezpiecznik jak nie działa bo chciałem zaoszczędzić na ASO Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
leszek jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Odpowiedz

Tagi
blis , cta , mondeo mk5 , montaż , programowanie

Narzędzia wątku Przeszukaj ten temat
Przeszukaj ten temat:

Zaawansowane wyszukiwanie

Zasady postowania