Forum Ford Club Polska

Sprawdzanie Numeru VIN

Wróć   Forum Ford Club Polska > Samochody > Ford Mondeo

Dołącz teraz!
Zapraszamy do rejestracji!
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum!

Odpowiedz

Narzędzia wątku Przeszukaj ten temat
Stary 13-03-2017, 12:33   #1
miraf
ford::beginner

Imię: Michał
Model: Ford Mondeo MK4 kombi
Silnik: 2.0 140KM/163 by Polarny
Rocznik: 2012
Domyślnie Migająca czerwona kontrolka/ikonka "I" po zamknięciu Mondziaka z pilota.

Witam.
Jestem nowy na forum wiec wybaczcie, jeśli się powtarzam i proszę o wyrozumiałość, ale jakoś nie znalazłem na forum odpowiesz na nurtujące mnie pytanie(albo źle szukałem). Wynika to, z tego że Modeno mk4 2012 2.0 140 Km posiadam od kilku dni wiec się go uczę... Ale do rzeczy. Wczoraj po zamknięciu z pilota zauważyłem ze miga czerwona kontrolka/ ikonka "i" miedzy zegarami(przyznaję ze wcześniej nie zwróciłem na to uwagi). Mam alarm fabryczny z czujnikami wewnętrznymi umieszczony w panelu pod sufitem. Jak na pilocie przycisnę zamykanie raz, drzwi się zamykają, dwa razy to migają kierunkowskazy i z tego, co już wyczytałem rygluję się. Moje pytanie jest czy ta migająca kontrolka/ikonka odpowiada za dawniejsze diody sygnalizujące uzbrojenie alarmu i tak ma być, czy coś innego(np. IMO zaczyna szaleć)? Po otwarciu samochodu nie ma żadnych komunikatów na wyświetlaczu, a samochodzik śmiga jak do tej pory. Aha alarm też działa bo sprawdzałem zostawiając otwarta szybę i wkładając rękę – wyjeGoście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum..

miraf jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 13-03-2017, 13:05   #2
tedi_k
FCP member

Imię: Tadeusz
Model: Mitsubishi Outlander PHEV, C-max Energi (USA) PHEV
Silnik: 2.4 PB, 2.0 PB wolnossące cykl Atkinsona - hybryda plug-in
Rocznik: 2019, 2016
Domyślnie Odp: Migająca czerwona kontrolka/ikonka "I" po zamknięciu Mondziaka z pilota.

Cytat:
Napisał miraf Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
...czy ta migająca kontrolka/ikonka odpowiada za dawniejsze diody sygnalizujące uzbrojenie alarmu i tak ma być...
Tak.
Stary 14-03-2017, 07:32   #3
miraf

Domyślnie Odp: Migająca czerwona kontrolka/ikonka "I" po zamknięciu Mondziaka z pilota.

Dzięki za szybkie Info. W międzyczasie dzwoniłem do Aso i im też sie "Wydaję", że to tak ma być ale jak chce mogę podjechać to za parę stówek sprawdzą....hehehe. Fajnie się z nimi gadało.....Pozdrawiam
Stary 14-03-2017, 07:37   #4
koszka
ford::expert

Imię: Marcin
Model: mondeo mk4
Silnik: 2.0 Pb +LPG
Rocznik: 2007

To ASO nie wie co to za ikonka? Masakra.
koszka jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 14-03-2017, 12:03   #5
jendrekmak
ford::expert

Model: 2x Citroen C5 Aircross
Silnik: 1.6 PT Hybrid
Rocznik: 2023

Cytat:
Napisał miraf Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Jak na pilocie przycisnę zamykanie raz, drzwi się zamykają, dwa razy to migają kierunkowskazy i z tego, co już wyczytałem rygluję się.
za pierwszym razem też się ryglują (zamykają) a drugi raz to jest podwójne ryglowanie czyli nie można twtedy wewnętrzną klamką otworzyć zamkniętych w ten sposób drzwi (np. po wybiciu szyby albo jakimś wytrychem).
jendrekmak jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 14-03-2017, 22:09   #6
miraf

Aha. dzięki za info dot. ryglowania. Jak przycisne dwa razy zamykanie na pilocie to migają też kierunkowskazy dwa razy. Swoją drogą takie fora to skarbnica wiedzy. Przynajmniej dowiedziałem się co mi buczało pod maską po wyłączeniu silnika. Okazało się że to elektrozawor podciśnienia. Właśnie zakupiłem i będę wymieniał bo mnie to buczenie irytuje.
Odpowiedz

Narzędzia wątku Przeszukaj ten temat
Przeszukaj ten temat:

Zaawansowane wyszukiwanie

Zasady postowania