![]() |
|
|||||||
|
Dołącz teraz!
|
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|
#1 |
|
ford::amateur
![]() Imię: Tomasz
Model: C-MAX
Silnik: 1.8
Rocznik: 2007
|
Od kilku tygodni jestem szczęśliwym posiadaczem C-Maxa do którego dostałem kluczyk i pilot. Autko ma bezkluczykowe zamykanie drzwi jednak wygląda to że coś nie działa lub było modyfikowane przez poprzedniego właściciela.
Po pierwsze w stacyjce mam "bagnet" do którego wchodzi tylko kluczyk z adapterem. Odpala z kluczyka nawet gdy pilota nie ma w promieniu kilku metrów. Po drugie zamykanie i otwieranie jedynie kluczykiem. Zamykanie i otwieranie z pilota nie działa. Nie wiem nawet co to jest i pod jakimi hasłami szukać w google informacji na temat takiej modyfikacji. Czy to ma jakiś związek z immobilizerem? Problem może nie jest poważny ale nieco irytujący. |
|
|
|
|
|
#2 |
|
ford::average
![]() Imię: Marek
Model: C-max
Silnik: 2,0 TDCi
|
Z grubsza wygląda ,że strasznej biedy nie ma.Kod immo jest w kluczyku.Pilot prawdopodobnie jast niezaprogramowany -pusty,lub bateryjka do wymiany.Kluczyk w całej tej zabawie jest najważniejszy i pozwoli na zaprogramowanie pilota.Poza ASO ok 200 PLN.W ASO - grubo sobie życzą.
|
|
|
|
|
|
#3 |
|
ford::amateur
![]() Imię: Tomasz
Model: C-MAX
Silnik: 1.8
|
Ogromne dzięki za podpowiedzi Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. A orientuje się ktoś czy aby zaprogramować pilota i aby można było nim otwierać/zamykać samochód musi być w nim kluczyk?
W pilocie mam miejsce na włożenie kluczyka ale jakoś nie widzi mi się wyjmowanie go po otwarciu i wsadzanie w adapter żeby później nim odpalać. Jeżeli wystarczy zaprogramować samego pilota to standardową procedurą? Czyli: 1. Włóż kluczyk do włącznika zapłonu. 2. Obróć kluczyk z położenia 0 do położenia II, a następnie z powrotem do położenia 0 cztery razy w ciągu sześciu sekund. 3. Pozostaw kluczyk w położeniu 0 i naciśnij dowolny przycisk na pilocie zdalnego sterowania w ciągu 10 sekund. Otrzymasz potwierdzenie pomyślnego wykonania programowania za pośrednictwem sygnału akustycznego lub diody LED. |
|
|
|
|
|
#4 | |
|
FCP member
![]() Imię: Tadeusz
Model: Mitsubishi Outlander PHEV, C-max Energi (USA) PHEV
Silnik: 2.4 PB, 2.0 PB wolnossące cykl Atkinsona - hybryda plug-in
Rocznik: 2019, 2016
|
Cytat:
Dla key free klucze/piloty można programować tylko interfejsem serwisowym (komputerem).
|
|
|
![]() |
| Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|